כעת, כשהנסיך שוב בבריטניה עם מייגן והילדים, הוא מדבר על האפשרות להתפייס עם אביו ואחיו וגם על הפצע ממותה של דיאנה שמעולם לא נעלם.
בריאיון ל-GQ, הארי מספר מדוע החליט להחזיר את משפחתו לבריטניה, חושף שארצ'י וליליבת כבר לומדים בבית ספר בריטי ומודה שהקרבה למשפחתו הייתה חלק מהמשיכה הביתה. לצד הרצון בפיוס עם המלך צ'ארלס והנסיך וויליאם, הוא מדבר על מחלת אביו, חוזר לשיחה האחרונה עם אמו ומשיב למבקרים שטוענים כי חשף יותר מדי מחייה של משפחת המלוכה.
"הדבר החשוב ביותר הוא להתפייס"
כשנשאל אם היחסים המורכבים עם אביו ואחיו הם סוג של אובדן עבורו, הארי השיב מיד: "כן, כמובן". לדבריו, סכסוכים בין אחים ונתקים בין הורים לילדיהם מוכרים למשפחות רבות, אלא שבמקרה שלו העולם כולו צופה בהם מהצד: "יש אנשים שלא רוצים שזה יסתדר. אני רוצה שזה יסתדר. הדבר החשוב ביותר הוא להתפייס. זו הנקודה המרכזית", הצהיר.
הארי לא פירט מה מצב יחסיו הנוכחי עם וויליאם וצ'ארלס, אך הבהיר שהוא מאמין שאפשר לתקן גם פצעים עמוקים. "צלקות נשארות לנצח", אמר, "אבל האופן שבו אתה מסתכל על הדברים שקרו והגישה שלך אליהם יכולים להשתנות". לדבריו, "יש מספיק דרמה בעולם ומספיק דרמה בחיים של אנשים מכדי להמשיך עם בעיות בתוך המשפחה. זה פשוט לא שווה את זה".
ברקע הדברים נמצאת גם מחלתו של המלך. כשהשיחה עסקה ב"אבל מקדים", הפחד שיכולים להתעורר עוד לפני אובדן של אדם קרוב, הארי אישר כי גם הוא חווה תחושות כאלה. כשנשאל אם מחלת אביו מעוררת מחדש את הטראומה ממותה הפתאומי של דיאנה, השיב בחיוב, אך מיהר להדגיש לגבי צ'ארלס: "הוא משתפר". בהמשך הוסיף כי קיים מבחינתו הבדל גדול בין אובדן של הורה אחד לבין אובדן של שני ההורים.
למרות הכול, הארי נשמע אופטימי לגבי העתיד. "אני אופטימי. אני מלא תקווה. אני לא תמים. הייתי תמים בעבר, אבל אני חושב שחשוב להישאר אופטימי", אמר.
החזרה לבריטניה: הילדים כבר בבית הספר
הרצון להתקרב מחדש למשפחה מגיע במקביל לשינוי משמעותי בחייו. אחרי שש שנים בארצות הברית, הארי, מייגן מרקל ושני ילדיהם שוהים כעת בבריטניה. אחת הסיבות המרכזיות למהלך הייתה הרצון שלו שארצ'י בן השבע וליליבת בת החמש יחוו את המדינה שבה הוא עצמו גדל: "האפשרות לשלוח את הילדים לבית ספר בריטי הייתה משמעותית מאוד עבורי. לא ידעתי עד כמה זה חשוב לי", סיפר. לדבריו, הילדים כבר לומדים שם במשך כשבועיים: "הם אוהבים את זה, וזה פשוט מעניק להם חוויה שונה לחלוטין".
אחרי שנים שבהן ביקוריו בממלכה נמשכו ימים ספורים בכל פעם, הארי רצה להראות לילדיו היכן גדל ולאפשר להם לחוות חלק מהילדות שלו – "את הדברים הטובים, לא בהכרח את הרעים". גם הקרבה המחודשת למשפחה ולחברים משמעותית עבורו: "נחמד להיות שוב קרוב למשפחה שלי ולהיות על אדמת בריטניה ליותר מכמה ימים או שבוע פה ושם".
עם זאת, הארי הבהיר כי לא בטוח שמדובר בחזרה קבועה. לדבריו, טוב למשפחה להיות מחוץ לארצות הברית "בחודשים הקרובים, אולי", לתת לדברים להירגע ולאחר מכן להחליט כיצד להמשיך. הוא גם חשף כי בניגוד למעבר גדול שמתוכנן זמן רב מראש, ההחלטה הנוכחית התקבלה בתוך זמן קצר יחסית.
"אם הייתי יודע שזו השיחה האחרונה"
לצד הניסיון לתקן את ההווה המשפחתי, הארי ממשיך להתמודד עם האובדן שעיצב את חייו. הוא היה בן 12 כשאמו, הנסיכה דיאנה, נהרגה בתאונת דרכים בפריז, ובריאיון הודה כי במשך שנים אפילו לא ידע כיצד לאפשר לעצמו להתאבל: "אם אני מוותר על האבל, האם זה אומר שאני מוותר על הזיכרון של אמא שלי? אם אני הופך למאושר, האם זו בגידה בזיכרון שלה?", הרהר.
בצעירותו ניסה לעיתים לברוח מהכאב באמצעות בילויים והסחות דעת. "האם לפעמים עשיתי את זה כדי להדחיק את העצב על כך שאיבדתי את אמא שלי? כן. האם הייתי מודע לזה אז? ממש לא". רק שנים מאוחר יותר, לדבריו, הטיפול הנפשי שינה את ההתמודדות: "הטיפול נתן לי רשות להתאבל ולהכיר בעובדה שכן, לאבד את אמא שלך זה נורא ומותר לך לבכות על זה".
הכאב מתנקז עד היום לרגע אחד שהארי מתקשה לשכוח, שיחת הטלפון האחרונה עם דיאנה. כילד, הוא מיהר לסיים אותה כדי לחזור לשחק עם בני דודיו. "אחת החרטות הגדולות ביותר שלי היא שיחת הטלפון האחרונה שהייתה לי איתה. אם הייתי יודע שזו השיחה האחרונה איתה, כמה שונה הייתה השיחה הזאת", הודה.
כיום הוא חושב עליה כמעט מדי יום. לפעמים, לדבריו, זו רק מחשבה קצרה: "אני מתגעגע אלייך. מעניין איך העולם היה נראה אילו עדיין היית כאן. מעניין איך המשפחה שלי הייתה נראית אילו עדיין היית כאן". הארי אף סיפר שהוא עדיין מרגיש לעיתים את נוכחותה: "יש עדיין קשר עם אמא שלי. אני באמת מרגיש את האנרגיה שלה ברגעים מסוימים ובחלקים מסוימים בחיים שלי".
"כולם יכולים לספר את הסיפור שלי - אבל אני לא?"
הפתיחות של הארי לגבי אמו ומשפחתו הפכה לאורך השנים גם לאחד ממוקדי הביקורת הגדולים נגדו. ספר הזיכרונות, הראיונות והפרויקטים הטלוויזיוניים שלו עוררו טענות כי הוא חושף בפומבי את אותה משפחה שממנה ביקש להתרחק.
הארי מצדו טוען שהאלטרנטיבה היא לתת לאחרים לקבוע עבורו את הסיפור. "אם אתה מישהו כמוני, גם כשאתה יושב בשקט, שומר על פרופיל נמוך ולא אומר דבר, הסיפורים לא מפסיקים", הסביר. לטענתו, רבים מהסיפורים שנכתבו עליו לאורך השנים היו "מומצאים, לא נכונים או מבוססים בצורה גרועה. למה לא לשתף חלק מהסיפור שלך? למה לא לנסות לשלוט בסיפור של עצמך?", שאל. "כולם אחרים רשאים לספר את הגרסה שלהם לסיפור שלי, אבל חס וחלילה שאני אוכל לספר את הצד השני".
אחרי שנים שבהן סיפר בפומבי על הקרע, הארי נשמע כעת כאילו הוא מעוניין שהפרק הבא יהיה דווקא על תיקונו. השהות בבריטניה מקרבת אותו מחדש למשפחה, ילדיו מתחילים לבנות שם שגרה והדלת לפיוס, לפחות מצדו, נשארת פתוחה. "אני רוצה שזה יסתדר. הדבר החשוב ביותר הוא להתפייס", הוא מבהיר.

