"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

פור-ריל

אירוויזיון 2026: המחאה עולה, נועם בתן מרגיע

למרות ההפגנה מול רשות השידור האוסטרית, ורצף צעדי מחאה נגד ישראל לקראת אירוויזיון 2026, נועם בתן נציגנו לתחרות מבטיח: "מופע דינמי ומרגש"

,עודכן
0השמעה
הכנות לאירוויזיון 2026 באוסטריה. צילום: REUTERS/Lisa Leutner

אירוויזיון 2026 עוד רגע כאן, אבל במקום חזרות ושירים, הכותרות מגיעות מהרחוב, והן כבר הגיעו לאוסטריה, שם תתקיים תחרות השירים.

לפי דיווחים מהשטח ופרסומים בתקשורת האירופית, המתח סביב השתתפות ישראל בתחרות חוצה מזמן את גבולות המוזיקה.

נועם בתן,צילום: משה בן שמחון

המחאה מגיעה לרחובות אוסטריה

בזלצבורג, קבוצה של מפגינים התכנסה מול מרכז השידור ORF עם מסר חד: התנגדות להשתתפות ישראל בתחרות.

לפי התיעוד מהמחאה, לא נרשמו תקריות חריגות, אבל עצם ההפגנה מול גוף השידור המרכזי באוסטריה נתפסה כמהלך סמלי עם אמירה ברורה.

האירוע הזה מצטרף לקריאות נוספות ברחבי אירופה להדחת ישראל מהאירוויזיון.

חרם באירוויזיון,צילום: PA Images

האיומים נגד הנציגה השוודית

לתוך הסיפור הזה נכנסה גםפליסיה אריקסון,נציגת שוודיה, שהביעה עמדה נגד השתתפות ישראל, ומצאה את עצמה תחת מתקפה ברשת.

בריאיון למגזין VGהנורווגי סיפרה:
"כתבו לי שאני צריכה למות", והוסיפה כי האיומים הופנו גם כלפי בני משפחתה.

אריקסון כבר עוררה סערה קודם לכן, כשאמרה:
"אני לא חושבת שזה נכון שישראל מורשית להשתתף",ואף הוסיפה כי תצטרך"לוודא שהם לא ינצחו".

הירשמו לניוזלטר של ForReal ואנחנו נדאג שלא תפספסו שום דבר חשוב!

בהמשך, לאחר פגישת הבהרה והנחייה עם איגוד השידור האירופי, בחרה שלא להתייחס שוב לנושא הישראלי.

הכנות לאירוויזיון 2026 אוסטריה,צילום: Photo by Joe Klamar / APA / AFP

גם הקפה לא נשאר נייטרלי

במקביל, וינה מתכוננת לאירוויזיון עם יוזמה של Eurofan Café – עשרות בתי קפה שמוקדשים למדינות שונות עם תפריטים ואירועים.

אבל גם כאן יש מתח: לפי הרשימות שפורסמו, אין אף בית קפה שמוקדש לישראל.

בפועל, מדובר בהחלטה שנראית קטנה, אבל מקבלת משמעות רחבה יותר בתוך ההקשר הנוכחי.

אירוויזיון 2026 אוסטריה, הכנות,צילום: REUTERS/Lisa Leutner

ומה קורה בצד הישראלי

בישראל, לפחות על פני השטח, מנסים להישאר בפוקוס על הבמה. במפגש חובבי אירוויזיון שנערך היום (שישי),נועם בתןסיפק הצצה ראשונה למה שמחכה בהופעה.

לדבריו, הפרטים נשמרים בסוד, אבל הוא הבטיח"מופע דינמי ומרגש"עם דגש על אותנטיות וחשיפה רגשית.

נועם בתן במפגש חובבי האירוויזיון בישראל,צילום: נתן סטולרו

המשלחת הישראלית צפויה לצאת לווינה בשבוע הקרוב, לקראת חזרות שייערכו לפני חצאי הגמר והגמר, שיתקיים ב-16 במאי.

בסופו של דבר, כמו שקורה לא פעם באירוויזיון, הסיפור האמיתי לא נגמר בשירים. עם כל האירועים מסביב, נראה שהבמה השנה תהיה טעונה במיוחד.

אירוויזיון,צילום: AFP
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו