תחילתו של העימות הייתה בהתפרצות בלתי צפויה של מינאז' ברשת X (לשעבר טוויטר), שם תקפה את טרנס "פאנץ'" הנדרסון, נשיא חברת התקליטים Top Dawg Entertainment, הבית המוזיקלי של סיזה: "אתם זוכרים את ההוא מהלייבל שהיה נטפל אליי בלי סיבה? שמרנו הכול. מעולם לא הגבתי. איך קוראים לו? מעכשיו הוא 'מינוס 30 מיליון'", צייצה, בהתייחס לעסקה שהייתה אמורה להיחתם ביניהם והתפוגגה.
סיזה הגיבה בעקיפין, עם פוסט תמים לכאורה: "מרקורי בנסיגה... אל תתפתו". מינאז' לא נשארה אדישה: "לכי תציירי לעצמך מחדש את הנמשים, יקירתי. את נשמעת כמו כלב גוסס".
ציטוטים, מתקפות ישירות והדרמה נמשכת
בשלב זה, חילופי הדברים התלהטו. סיזה הבהירה כי לא כיוונה את דבריה למינאז' כלל: "לא דיברתי על אף אחד. ירדתי עכשיו מהבמה ודיברתי שם על מרקורי. תייגו אותי פה, אז כן, עכשיו אני עצבנית. מה, את צריכה את זה כתוב?". מינאז' השיבה: "הבחורה הזו נראית ונשמעת כאילו עקץ אותה דבור".
אחת מנקודות השיא הייתה כשהראפרית הטילה ספק באותנטיות האמנותית של סיזה: "היא הוציאה גרסה חדשה של אלבום ישן רק כדי לשבור שיאים. חוסר ביטחון או פשוט העדר מקוריות? חשבתי שהיא אמנית אמיתית. ילדה, ביי". סיזה לא נותרה חייבת: "לא אכפת לי מהשטויות שאת פולטת".
כאשר גולשת הזהירה את סיזה מפני קהילת המעריצים של מינאז', ה-Barbz, ענתה סיזה: "אני חווה בריונות דיגיטלית יומיומית ממיליונים, ואז עולה להופיע מול אצטדיונים מלאים באהבה אמיתית. ההורים שלי בריאים, ואני בשיא ההצלחה שלי. תביאו קצת פרופורציות".
שיאים, הישגים והצל של מייקל ג'קסון
ברקע כל הדרמה עומדת גם הצלחתה חסרת התקדים של סיזה: אלבומה "SOS" זכה ל-9 תארי פלטינה מאז צאתו ב-2022, והיא הפכה לאמנית השחורה הראשונה ששהתה מעל 80 שבועות ברציפות בעשירייה הפותחת של מצעד הבילבורד 200, הישג שעוקף אפילו את מייקל ג'קסון.
אבל מינאז' לא התרשמה. מבחינתה, מדובר בתחבולה שיווקית בלבד: "הוצאת גרסה מחודשת כדי לשבור שיאים? זה חוסר יושרה. חשבתי שאת אמנית אמיתית. ביי". סיזה סיימה את העימות בציוץ קליל: "חחח טוב, אני חוזרת להיות שקטה, ביישנית ונחמדה. שיהיה לכם לילה טוב! נתראה מחר בערב השני בפריז!!".
ובדיוק כשחשבנו שהסערה נרגעה, ניקי מינאז' הוכיחה שוב שהיא יודעת להכות כשזה כואב. בציוץ ארוך ועמוס האשמות, היא לא רק תקפה את סיזה אלא גם ערערה על עצם קיומה בתעשייה: "אם כל שיר שלך ייעלם עכשיו, אף אחד לא ירגיש את זה. אני הייתי במדינות שלא שמעו עלייך בכלל". מינאז' המשיכה במתקפה אישית, כשלעגה לה על הופעותיה, על השימוש באוטו-טיון ועל נוכחותה ברשת: "מה את עשית חוץ מליילל עם אוטו-טיון? אני אגדה. את לא. סוף".
בשיאו של הציוץ היא גם האשימה את סיזה בשתיקה מול התנהלות בעייתית לכאורה של מנהליה, והוסיפה עקיצה אחרונה: "איך את זוכרת איפה כל נמש אמור להיות לך על הפנים?". אם זה היה משחק מילים, הרי שמינאז' שיחקה אותו כמו לוחמת מיומנת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו


