מקסטימי מ"האנטומיה": 'לא חושב שזה הסוף שלי'
כוכב "האנטומיה של גריי" אריק דיין נלחם על חייו, ולא מוותר
Your browser doesn’t support HTML5 audio

אריק דיין, לנצח ד"ר מארק סלואן מ"האנטומיה של גריי", הפך מסמל מין על־זמני לאדם שמתעורר בכל בוקר ונזכר: הואחולה במחלת ALSחשוכת המרפא. בריאיון לדיאן סויר, שישודר מחר (שני) ב־Good Morning America, הוא בוכה מול המצלמה ומחזיק בידה של סויר: "זה קורה. זה לא חלום".
הקרב הפרטי של מקסטימי
אחרי ששיחק רופא שמציל חיים – דיין, 52, מצא את עצמו בצד השני של מערכת הבריאות. אחרי שחשף את האבחון באפריל, הוא מתראיין לראשונה ומדבר על ההתמודדות: "אני אסיר תודה על כך שמשפחתי האוהבת לצדי כשאנחנו מנווטים את הפרק הבא", אמר.
ALS – מחלת לו גריג – היא מחלה ניוונית שגורמת לשיתוק הדרגתי. היא מתחילה בחולשה, ומובילה לאובדן היכולת ללכת, לדבר ולנשום. ברוב המקרים, תוחלת החיים לאחר אבחון היא שלוש עד חמש שנים. דיין יודע את הנתונים, אבל מסרב להיכנע: "אני לא חושב שזה הסוף שלי".
אבא לפני שחקן
למרות הקריירה המרשימה, דיין מגדיר את עצמו קודם כול כאבא. הוא אב לבילי ביאטריס(15) ולג'ורג'יה ג'רלדין(13), אותן הוא מגדל עם גרושתו, השחקניתרבקה גייהרט. “אני מבקש מכולם לכבד את פרטיותנו”, הוסיף.
למרות המחלה, דיין מתכנן לשוב לעונה הקרובה של"אופוריה"וגם יופיע בסדרת המתח החדשהCountdownשל אמזון פריים וידאו. גם כאן, הוא מוכיח שהפרק הבא עוד לא נכתב – אבל הוא בהחלט מתכוון לככב בו.