"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

פור-ריל

5 אישומי אונס: ראסל ברנד בדרך למשפט

בפוסט באינסטגרם הוא טוען לרדיפה – אבל ב-2 במאי, הגרוש של קייטי פרי יתייצב בלונדון מול אישומים כבדים במיוחד

,עודכן
0השמעה
ראסל ברנד ב-2015. צילום: Justin TALLIS / AFP

מה עושים כשכוכב הוליוודי לשעבר, כיום משפיען אנטי-ממסדי ביוטיוב, מואשם באונס? שואלים שאלות קשות – ומחכים לתשובות בבית המשפט.ראסל ברנד, שהיה פעם סמל לסקס אפיל לא שגרתי והיום שוחה נגד הזרם באינטרנט, מואשם רשמית בחמישה אישומים חמורים של עבירות מין שבוצעו לכאורה בין 1999 ל-2005. האישומים מבוססים על תלונות של ארבע נשים, בעקבות תחקיר עיתונאי שטלטל את בריטניה.

חמישה אישומים, ארבע נשים, שנים של שתיקה

אמש (שישי) הודיעה רשמית התביעה הכללית בבריטניה:

"לאחר בחינת חומר הראיות מחקירת המשטרה המטרופוליטנית, הסמכנו להאשים את ראסל ברנד במספר עבירות מין חמורות".

הפירוט המשפטי כולל:

  • אונס לכאורה בבורנמות', 1999

  • תקיפה מגונה בווסטמינסטר, 2001

  • אונס אוראלי ותקיפה מינית, ווסטמינסטר, 2004

  • תקיפה מינית נוספת, 2004–2005

זהות הנשים המעורבות נשמרת חסויה, אבל כולן העידו במסגרת החקירה שיצאה לדרך לאחר התחקיר של Channel 4 (Dispatches) וה-Sunday Times, שפורסם בספטמבר 2023.

ראסל ברנד מגיע לוועידה הרפובליקנית במילווקי, ארה"ב, 2024,צילום: AP Photo/Matt Rourke

ראסל מגיב באינסטגרם: "הכול מתואם"

בניגוד לסטנדרטים של "לא מגיבים להליכים משפטיים", ברנד, כהרגלו, לא שותק – ודווקא מאוד מדבר. בפוסט שפרסם מיד לאחר ההודעה על כתב האישום, הוא אמר:

"אני מודה מאוד על כך שתהיה לי סוף סוף האפשרות להגן על עצמי מפני האישומים האלה בבית המשפט, ולא רק באולפני חדשות או בפלטפורמות של מדיה חברתית. אני מצפה להזדמנות להציג את האמת שלי."

View this post on Instagram

A post shared by Russell Brand (@russellbrand)

ברנד ממשיך לטעון שהמעשים המיוחסים לו היו "בהסכמה מלאה", ומדגיש שמעולם לא תקף אישה. לדבריו, מדובר ב"התקפה מתואמת" מצד הממסד או כלי התקשורת, אולי בעקבות הדעות החריגות שהוא מביע בנוגע לממשלות, תאגידים ותרופות.

הירשמו לניוזלטר של ForReal ואנחנו נדאג שלא תפספסו שום דבר חשוב!

הוא לא מתכחש להתנהגות פרובוקטיבית בעברו, אבל טוען – במילים שלו – ש"הדברים מעוותים כדי לשרת נרטיב מסוים".

מה-BBC להוליווד – ומהוליווד ליוטיוב

בין השנים 2006–2008, ברנד הגיש תוכניות מצליחות ברדיו 2 ורדיו 6 של ה-BBC, שם צבר מוניטין בעייתי ופרובוקטיבי. משם המשיך לקריירת משחק קצרה בהוליווד, עם הופעות ב"לשכוח את שרה מרשל" ו"קח אותו ליווני", והיה נשוי במשך שנה לזמרתקייטי פרי(2010–2011).

ראסל ברנד ב-2012,צילום: REUTERS/Gus Ruelas

בעשור האחרון, מאז מגיפת הקורונה, הוא הפך לדמות שנויה במחלוקת ברשת, כשהוא מטיף לבריאות טבעית, רפואה אלטרנטיבית, תאוריות קונספירציה, ודעות ביקורתיות במיוחד כלפי התקשורת, הרפואה המערבית והממסד הפוליטי.

הקריסה הציבורית והתגובה של התעשייה

ה-BBC פרסם התנצלות לעובדים בעקבות הפרסומים, והודה שלא טיפל כראוי בתלונות שהתקבלו נגד ברנד בזמנו. "היו פערי כוח ברורים, והם נוצלו לרעה", ציין גורם רשמי. גם פלטפורמות דיגיטליות מרכזיות החלו להסיר או להקפיא את שיתופי הפעולה עם ברנד.

המשטרה המטרופוליטנית של לונדון ממשיכה לקרוא לקורבנות נוספים לפנות, ומדגישה שהתמיכה בהם נמשכת דרך שוטרים שהוכשרו במיוחד. ברנד אמור להתייצב בבית המשפט בווסטמינסטר, לונדון, ב-2 במאי 2025.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו