טעם מתכתי. גלידה עם שבבי ברזל

"טעים יותר משציפיתי": גלידה בטעם ברזל

בעיירה יפנית, שמשבר הקורונה פגע בה מאוד, עמלו על טעם גלידה חדש ששואב השראה מייצור המתכת האופייני לאזור • האם "גלידת הברזל של טסומבה סנג'ו" תחזיר את התיירים?

תשכחו משוקו-וניל ומבייגלה מלוח – טעם הגלידה החדש הזה יהפוך את כולכם לאיירון מן. בשר בקר? ברוקולי? אגוזי בונדוק? כל המזונות האלה אולי מתהדרים בכמות ברזל גבוהה, אבל אף אחד מהם לא מתחרה בגלידת הברזל המוצעת בעיירה היפנית טסובמה סנג'ו, אשר זונחת את פתיתי השוקולד לטובת פתיתי ברזל אסליים – ואת טעם הקקאו בטעם מתכתי משהו.

העיירה, שנמצאת במחוז ניגיאטי, כ-300 ק"מ צפונית מצפון לטוקיו, נפגעה קשות ממגפת הקורונה, במיוחד בתחום התיירות. כדי לעורר את הענף הרדום גייסו בעיירה ג'לטייר מדופלם בשם יסויוקי סאקומה, שעמל על טעם גלידה חדש ששואב השראה מתעשיית ייצור המתכת המאפיינת את האזור. התוצאה: "גלידת הברזל של טסובמה סנג'ו", קינוח קריר בעל רשימת רכיבים יוצאת דופן. נוסף על החשודים המיידיים כמו "חלב" ו"שמנת", תמצאו ברשימה גם את המילה "ברזל". לא מדובר חלילה במינרל הנפוץ שטעמו אינו מורגש, אלא באבקת / שבבי ברזל אמיתיים תוצרת האזור (בדיקה מעמיקה מעלה כי הברזל מעורבב עם פחם במבוק).

גם האריזה המונוכרומית עושה כבוד לתעשייה המקומית. מתנוססים עליה איורים מעוררי תיאבון של מספריים, ברגים, מפחות שבדיים, צבתות, אומים ושאר מוצרים מתכתיים שרק המחשבה עליהם גורמת לנו להזיל ריר ולסתימות שלנו לקנא. והמחיר? רק 400 ין (כמעט 4 דולרים) לאריזה אישית, שאותה ניתן לרכוש בגלידרייה הזו, אבל מבטיחים גם מכירה אונליין לקראת הקיץ.

האריזה עושה כבוד לתעשייה המקומית,

שפני ניסיונות שדגמו את המקפא המטאלי המסקרן דווקא נוטים לפרגן, אבל לא נופלים מהפיגומים ומסתפקים בתיאורים דיפלומטיים כמו "טעים יותר משציפיתי" ו"שילוב בלתי צפוי שמשום מה עובד". אחרים אף מעידים על מרקם קראנצ'י נעים. אז אם וכאשר תבקרו ביפן ואתם מוכנים לסטות כמה מאות קילומטרים מטוקיו לטובת תחליף שיפוד הכבד האולטימטיבי – סמנו את טסובמה סנג'ו בגוגל מאפס. המלצה ידידותית: הוציאו את גלידת הברזל ממערכת העיכול שלכם לפני שתעלו על המטוס בחזרה, כדי להימנע מתקרית לא נעימה עם גלאי המתכות בנמל התעופה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...