מסעדת דיאלנה: אוכל שמח שעושה טוב

התגעגע לאוכל ביתי. השף רונן דברת בלוך | צילום: דניאל לילה

השף רונן דברת בלוך התמחה בבישול מולקולרי, אבל החליט לחזור לשורשים - והתוצאה היא אוכל מרוקני שיגרום לכם להיות מאושרים

מתיחות בירושלים? בשוק מחנה יהודה לא שמעו על זה, להפך. מדי ערב מתמלא השוק בבליינים מכל הסוגים והגילים, וההמולה השוקקת בשוק נמשכה כהרגלה גם במבצע בעזה וגם במהומות בערים המעורבות. בירושלים לא מתרגשים ממהומות. ממה כן מתרגשים? מאוכל חדש.

אל סצנת האוכל המתפתחת בשוק הצטרפה לפני מספר חודשים, דווקא בעיצומה של הקורונה (זוכרים?), מסעדה חדשה לאוכל רחוב מרוקאי – "דיאלנה". השף רונן דברת בלוך, בוגר הקורדון בלו בפריז, ניצח בעבר על המטבחים במספר מסעדות יוקרה, ביניהן "ארטישוק", "לורנס" ומסעדת RDB. לאחר מכן התמקד בשירות קייטרינג פרטי ובייעוץ למסעדות – שאותו הוא עושה עד עכשיו.

דברת בלוך התמחה בעיקר בבישול מולקולרי, הטרנד החדש במסעדות היוקרה שמשלב מדע מדויק עם בישול. אבל משהו כנראה היה חסר לו במדע הקר. משהו בער בו - והוא החליט לחזור למקור.

נקניקיות מרגז בדיאלנה, דניאל לילה

"רציתי את האוכל של סבתא שלי, האוכל המרוקני הפשוט, השמח, שתמיד עושה טוב", מספר דברת בלוך על הבר של "דיאלנה" ברחוב אגריפס. "האוכל הזה מוכן מראש בבישול איטי ואפשר להגיש אותו ממש מהר. מצד שני, היה חשוב לי שיבואו גם לקוחות שרוצים את חוויית הישיבה במסעדה, ולמזלי הצלחתי לשכור את החצר הסמוכה למסעדה שבדיוק התפנתה, ועיצבתי אותה לבד כפינה מרוקנית קסומה".

"דיאלנה" מציעה מבחר מנות מהמטבח המרוקני והצפון-אפריקני המתחלפות מדי שבוע ומוגשות בלחם פרנה טרי. דגמנו אסאדו מהמעשנה שפורק בידיים ובושל בציר בקר ופלפל חריף (49 שקלים), והיה מעולה כמו שהוא נשמע, בשר ראש בבישול ארוך (49 שקלים), שהיה מעט חריף - כמתבקש מהז'אנר, אבל מעולה; ועוף שלטעמי לא ספג מספיק את תערובת התיבול המרוקני לפני שנשלח לבישול, למרות שהתוצאה הסופית הייתה מוצלחת אף היא.

מנת הדגל הייתה ללא שום ספק שקדי עגל נימוחים עם לבבות בקר, שנצלו במומחיות ובושלו בדיוק עד למרקם שעושה את סוג הבשר הזה לכל כך מיוחד, וקל לפספס כאן – שאפו. כל המנות מכובדות בגודלן וישביעו על נקלה כל בליין רעב. הן מוגשות עם סלט חי של ירקות שורש, לא מתיימר וטעים מאוד.

סיגר מרוקני בדיאלנה, דניאל לילה

בשבועיים האחרונים "דיאלנה" עוברת מיני-מטרפוזה למסעדה לילית עם בר. בערבים שונים (פרטים בדף הפייסבוק של המסעדה) מגיע די.ג'יי ומתקיימות הופעות אינטימיות. על הבר השמח נמכרים מגוון צ'ייסרים במחיר השווה לכל נפש – 10 שקלים.

מסעדת דיאלנה
שוק מחנה יהודה רחוב אגריפס 127 ירושלים
טל': 050-9888127
כשר - רבנות ירושלים
שעות פעילות:
ימים א'-ג' 11:30-23:00.
ימים ד'-ה' מ-11:30 עד אחרון הלקוחות.
ו' 11:30- 16:00.
מוצ"ש 23:30 - אחרון הלקוחות.

כדאי להכיר