ספיישל תמרים בספרה | צילום: שרית גופן

ספיישל תמרים במסעדת שף: זה רק נשמע לא מזמין

בספרה הכשרה מרחובות מציעים שלל מנות על טהרת התמרים, וזה הרבה יותר טוב ממה שאתם חושבים • וגם: מותג אוכל מוכן חדש בייעוץ של השף הלל תווקולי, שבוע הפיצות המוגזמות בפיצה פורטו ועוד שלל פתיחות ופסטיבלים מעניינים, רגע לפני החגים • חדשות האוכל

"אדם וחווה" הוא מותג חדש בזירת האוכל המוכן, שמגיע מבית רשת מעדניות חוות נעמי ומציע מארזי אוכל טרי לקחת הביתה (אבל גם בכיף אפשר לקפוץ ולחטוף משהו מזין על הדרך). היועץ הקולינרי של המותג הוא שף הלל תווקולי, הסניף הראשון כבר נפתח בגבעתיים (בורוכוב 54, בסמוך לסניף חוות נעמי), ובואו נגיע לתכלס - זה מה שאוכלים ממש על קצה המזלג:
סלטים במארזי 250 גרם (חומוס קונפי עם תבלינים; סלק וליים בקרמל ראס אל-חנות; כבד קצוץ ביתי); מנות עיקריות במארזים שבין חצי קילו לקילו (סופריטו קציצות בקר; פרגית בקארי בחלב קוקוס וירקות; סלמון בגלייז רוטב אויסטר כשר); ותוספות במשקל (מג'דרה פריקי; אורז פרסי, גזר ושעועית שחורה; בייבי תפו"א עם רוזמרין ודבש). בתיאבון.

גראב אנד גו, אדם וחווה, צילום: גיל אבירם

הגזימו בפיצה פורטו. מה זה הגזימו? שבוע הפיצות המוגזמות של הקבוצה, שיתקיים בין 18 ל-24 בספטמבר, לא ישאיר אתכם אדישים. או רעבים. תשכחו מאיטליה הקלאסית ופנו מקום לדאבל פיצה (רוטב עגבניות, תערובת גבינות ושלוש תוספות לבחירה - 84 שקלים); לפיצה ניסואז (קרם פרש, תערובת גבינות, זיתי קלמטה, בצל, טונה, ביצה חצי קשה, אנדיב, עגבניות שרי ובצל ירוק - 72 שקלים); לפיצה בוראטה (קרם פרש, תערובת גבינות, אפרסק צלוי, בוראטה, בזיליקום ובלסמי) ועוד. בונוס: בהזמנת פיצה מהתפריט המוגזם, תוכלו לקבל בירה אסטריאה מהחבית ב-19 שקלים.

שבוע הפיצות בפיצה פורטו, צילום: באדיבות יח"צ

זכרון יעקב חוגגת 140 שנים להיווסדה, ואין דרך ראויה יותר לציין את המאורע מאשר בפסטיבל יין מיוחד, שכן תעשיית היין הישראלית נוסדה במושבה. פסטיבל "הילולים", שמתקיים מטעם המועצה המקומית זכרון יעקב בשיתוף עמותת התיירות גדעונים ועמותת התרבות זמארין, יגיע לשיאו ביום חמישי, 15 בספטמבר. 25 יקבים ישראליים יציגו את תוצרתם לטעימה ולרכישה, וזאת לצד מוזיקה חיה ודוכני מזון. מתי ואיפה? בין 18:00 ל-22:30 בגן טיול. 95 שקלים לכרטיס, כולל כוס יין וטעימות חופשיות.
ההפנינג יימשך גם למחרת, 16 בספטמבר, באווירה חגיגית במדרחוב דרך היין, סיורי יין, טיולי ג'יפים בין הכרמים, ביקורים ביקבים ואפילו משחק בריחה בנושא יין. לחיים.

פסטיבל היין בזכרון יעקב, צילום: יקב אביבים

קיטצ'ן 94 הוא מיזם פופ-אפ קולינרי חדש במגדלי אלון שבתל אביב (יגאל אלון 94). בכל כמה חודשים יצטרפו למקום או יתחלפו בו שלוחות של מסעדות פופולריות שיגישו מנות אהובות בהשגחת צהר, מ-11:30 עד 16:00.
המסעדה הראשונה שנפתחת בקיטצ'ן היא סניף שני של JAI התאילנדית, בפיקודו של שף תומאס זוהר, שתציע ארוחות עסקיות של מנה לבחירה ובירה / סודה / מים במחיר המנה. במנות: סטייק גאי גולה (סטייק פרגית בגריל, גלייז קארי אדום וחלב קוקוס, לצד סטיקי רייס וסלט תאילנדי - 59 שקלים); קארי פאננג דג (דג בטמפורה, מחית קארי, חלב קוקוס, במיה תאילנדית, ליצ'י ובוטנים לצד אורז יסמין - 69 שקלים); וקאו סוי (אסאדו רך בבישול ארוך, אטריות ביצים, קארי צהוב, חלב קוקוס וכוסברה - 72 שקלים).

JAI, צילום: אסף קרלה

תמרים ונהנים. Sphera Kitchen & Bar של שף בני מדר (המדע 18, רחובות) והמיזם החקלאי חקלייתא שילבו כוחות ויצרו תפריט מיוחד שחוגג את עונת הגדיד - קטיף התמרים. מנות הספיישל יוגשו בין 18 ל-22 בספטמבר ויכללו ספריבס טלה בגלייז תמרים ישראליים, קרם כרובית, אגוזי לוז וסילאן; כבד אווז, בסבוסה, קרם ערמונים, רוטב יין ותמר מג'הול אורגני; ולקינוח - עטאייף תמרים ופיסטוק, יוגורט טבעוני ורוטב פטל ואוכמניות.

ספיישל תמרים בספרה, צילום: שרית גופן

חובבי נגרוני? זה השבוע שלכם: עד 18 בספטמבר יחגגו 50 מסעדות וברים ברחבי הארץ שבוע המוקדש לקוקטייל המפורסם, עם תפריט משקאות מיוחד על טהרת הנגרוני. מה שותים? נגרוני קלאסי (קמפרי, טנקרי ג'ין וצינזאנו רוסו); Boulervardie (קמפרי, וויילד טרקי 81 וצינזאנו רוסו); ו-Smokey Negroni (קמפרי, ארדבג ווי ביסטי וצינזאנו רוסו).
בין הברים והמסעדות המשתתפים בחגיגות: בבל, מנא ודלידה בתל אביב; זאלמה ומילבה בבאר שבע; הסדנא בירושלים; שולה בחצר ברמת גן; ו-וספר בחיפה. הרשימה המלאה ב-negroni.co.il.

מעכשיו Hono Sushi & Wok היא רשת. האסייתית הכשרה השיקה סניף חדש בחולון (המשביר 1), שמצטרף ללוקיישן המקורי בגבעת שמואל ומציע מגוון מנות על טהרת הסושי, המוקפצים והמרקים שהותאמו לחך הישראלי, ע"ע סושי עם קדאיף.
צמד מטעמים לדוגמה: סושי קדאיף רול (סלמון אפוי, גבינת שמנת צמחית, אבוקדו ושיטאקי במעטפת סלמון נא, קדאיף, טריאקי ועירית - 58 שקלים); ופרפל ווק (אטריות סלק, סלמון בטריאקי, קארי ירוק, חלב קוקוס, ירקות, ציר תאילנדי ובוטנים - 67 שקלים). ויש גם עסקיות בימים א'-ה' עד 17:00, בישיבה במקום בלבד: על כל מנה עיקרית שמזמינים מוסיפים ארבעה שקלים ומקבלים מנה ראשונה או שתייה.

הונו חולון, צילום: גל זהבי

עליות חדות נרשמות בבורסת ההמבורגרים: סניף רמת גן של מזללת פריז טקסס (היצירה 3, מתחם הבורסה), שנשרף לפני כחודש וחצי, פותח את שעריו מחדש - וגם מציג תפריט מעודכן ומגוון.
כמה דוגמאות מושחתות יותר ופחות: סטייק וסלט (מיקס ירוקים, צנונית, קולרבי בוויניגרט חרדל - 59 שקלים); סטייק וצ'יפס (59 שקלים); מקלות מוצרלה (בליווי רוטב צ'יפוטלה ושום ירוק - 49 שקלים); המבורגר סופר הוט אלבמה (אבוקדו, בייקון טלה, חמאת הבנרו, ארוגולה, בצל ורוטב חריף - 71 שקלים); וכריך עוף (ארוגולה, עגבנייה, בצל, חלפיניו, מלפפון כבוש, רוטב צ'יפוטלה ורוטב שום ירוק - 49 שקלים).

רשת ריבר האסייתית משגרת עוד מנות חדשות היישר מהמזרח. הנה כמה מהן: נאמס וייטנאמי (דף אורז במילוי עוף, גזר ושיטאקה על מצע אייסברג, נענע, כוסברה ורוטב פונזו - 52 שקלים לארבע יחידות); קרפצ'יו טונה אדומה בוויניגרט פונזו יוזו (48 שקלים); גיוזה צרובה במילוי פרגית קצוצה (47 שקלים לחמש יחידות); רול אננס (דניס, אננס, טונה צרובה ואיולי יוזו - 58 שקלים), ומבחר קערות צ'יראשי - סלטי סושי מפורקים (טרטר טונה / טרטר סלמון / סלמון גריל - 62 שקלים).

רשת לה גופרה מתרחבת ומשיקה שני סניפים חדשים במגזר הערבי. סניף טירה נפתח לפני חודשים אחדים במתחם צים סנטר החדש שבכניסה לעיר, ואילו סניף אום אל פאחם נפתח לאחרונה בקניון שער העיר, שעל הכביש הראשי (צמוד לעירייה). בשנה הקרובה מתוכננים להיפתח שלושה סניפים חדשים במגזר.
כמו כן משתדרגת לה גופרה גם במישור הקולינרי, מגייסת את השף-ג'לאטייר האיטלקי נינו דה פסקאולה מבית חברת הגלידה Elenka, לטובת פיתוח חידושים בטעמי הגלידה. דה פסקאולה זוכה הפרסים כבר העניק מניסיונו העשיר לטעמי הקראנץ' פיסטוק והקראנץ' קרמל של לה גופרה, וזו רק ההתחלה. צפו לקראנצ'יות מוגברת.

נינו דה פסקאולה, צילום: יחצ

מסעדות בית תאילנדי וקאב קם חוברות למבשלת אלכסנדר ומביאות לעולם את Thaipa - בירה שמתאימה לטעמים העזים של צמד מוסדות הקולינריה האסייתית. מדובר בבירה קלילה אך מרירה המכילה 5.3 אחוזי אלכוהול, ומאופיינת בטעמים ובארומות טרופיים ופרחוניים. היא מוגשת כבר עכשיו בבקבוק ומהחבית בבית תאילנדי ואף משולבת בתפריט הקוקטיילים של המקום, ותגיע בקרוב לקאב קם (28 שקלים ל-330 מ"ל / 21 שקלים ל-250 מ"ל). בקבוקי הבירה יוצעו בהמשך גם לקהל הרחב, כי גם לו מגיע.

מתחם האירוח החיפאי החדש The Bloom של שף יהב ג'ינו (חלוצי התעשייה 67) משיק תפריט חדש המשלב בין המטבח הישראלי לאירופי. במנות המעודכנות: קרודו טונה (טונה אדומה בליווי חציל מעושן, שמן עשבים, עלי תלתן ופיצנונית*); שקדי עגל מפויחים (לצד ערמונים, קרם שורשים, ציר עגל ושאלוט מקורמל); סינטה מיושנת צרובה (על גזרים מזוגגים, בוקצ'וי, אספרגוס וציר עגל ויין); וקינוחים כמו מילפיי פיסטוק ופטל ו"פחזניות שחיתות" עמוסות בקרם סמיפרדו, רוטב קרמל מלוח וגנאש שוקולד.

שקדי עגל, The Bloom חיפה, צילום: אנטולי מיכאלו

רשת אושי אושי האסייתית עורכת פיילוט עם רובוט-מלצר, שילווה את הסועדים לשולחנות, יגיש להם את המנות, יפנה את הכלים ואפילו ישיר שירי יום הולדת בעת הגשת הקינוחים (אבל בתנאי שאתם באמת חוגגים, כן?). הניסיון התקדימי, שפותח בשיתוף חברת One Robotix, נערך בימים אלה בסניף של הרשת בחולון. הרובוט החביב מאובזר בטאבלט שלוקח הזמנות, מצויד בחיישנים שמונעים ממנו להיתקל במכשולים, ובכלל עושה רושם של בחור נחמד. בקרוב יורחב הפיילוט לשלושה סניפים נוספים, ובשאיפה גם לרשת כולה. אין ספק, זהו המלצר האוטומטי.

רשת יין בעיר מגיעה לחיפה ומזמינה את חובבי האלכוהול לחגוג את השקת הסניף החדש באירוע פתיחה חגיגי. על סדר היום: טעימות של עשרות יינות, עמדות קוקטיילים ואוכל, מבצעים, הנחות וגם די.ג'יי לחימום האווירה. איפה ומתי: 15.9, חלוצי התעשייה 94, קריית חיים, חיפה.

קבלו קומבינה על הקומבינה: רשת בורגראנץ' מעודדת את זמן האיכות המשפחתי ומציעה ארוחת קומבינה לארבעה סועדים ב-120 שקלים. הארוחה כוללת שתי מנות עיקריות למבוגרים, שתי מנות עיקריות לילדים, שתייה לכולם, מיקס תוספות וגם הפתעות לילדים.

ארוחת קומבינה של בורגראנץ', צילום: יחצ

מעכשיו ניתן להזמין את מוצרי Shape Patissier, הקינוחים של הדיאטנית הקלינית והקונדיטורית תמר שילון, באתר כרמלה און ליין. מדובר בפרלינים, בראוניז ועוגיות ללא תוספת סוכר הנעשים בעבודת יד, מועשרים בחלבון ובסיבים תזונתיים ומתאימים לתפריט שמירה וירידה במשקל. מושלם לנשנוש בלי יותר מדי נקיפות מצפון.

תמר שילון וכרמלה, צילום: תמוז רחמן

הולכים לבחירות... של עוגיות. Choose Your Cookies, חנות העוגיות התל אביבית (דיזנגוף 138) משיקה עוגיות ספיישל חדשות עם טוויסט, כמו עוגיית קרם לימון ומרנג ועוגיית קרם ברולה ופירות יער. 17 שקלים לעוגייה, ניתן לרכוש מארזים מעוצבים לעוגייה אחת, לשלוש ולשש, אבל אז כבר תצטרכו לחלוק בהן. ...או שלא?

choose your cookies oreo, צילום: דן פרץ

מסעדת דיאנה שבנצרת (פאולוס השישי 51) חוגגת חצי יובל לקיומה, ומזמינה את הסועדים להרים כוסית עם פסטיבל ערק ומאזות שיימשך לאורך ספטמבר ואוקטובר. אורחים שיזמינו פלטת מאזות (כרובית בטחינה, טאבולה, עלי רוקט, חצילים, טחינה ירוקה וכו') בעלות של 50 שקלים לאדם, יקבלו כוסית ערק ראשונה וקינוח מלבי על חשבון הבית. כוסית ערק נוספת תימזג ללא תשלום על הזמנת מנות כמו ברבוניות בשום ולימון (120 שקלים) וקובנייה (100 שקלים). לחיים!

ב-19.9 בשעה 19:30 תחגוג מסעדת קפה ציונה (ויצמן 18, נס ציונה) של המסעדנית נתנאלה פניגר יום הולדת 9, עם ערב גאלה מפנק ופתוח לקהל הרחב (על בסיס מקום פנוי). מי שיקפוץ יוכל ליהנות מעמדות בר, קוקטיילים ויין, מהופעה של להקת שומשום שתנגן מוזיקה בלקנית ומזרח תיכונית, וממבחר מנות מסתובבת מתפריט המסעדה. וכן, הכל על חשבון הבית. ראו זאת כהזמנה אישית.

קפה ציונה, צילום: גיא חמוי

השף משה שגב וקבוצת אוהב ציון, המתמחה בייבוא ובשיווק מגוון מוצרים לאלפי חנויות ברחבי הארץ, משיקים סדרת מוצרים למטבח תחת המותג La Kitchenette – CHEF SEGEV. הסדרה כוללת כלי בישול כמו סירים, מחבתות ופלנצ'ות; כלי הגשה (צלחות פורצלן, קערות, סכינים וכו'); ואפילו מוצרי חשמל קטנים למטבח דוגמת מיקסרים, טוסטרים תנורים ומעבדי מזון. קדימה לבישולים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...