גל ההתייקרויות במשק לא פסח על ענף הסופגניות. ברשת רולדין, סופגנייה רגילה במילוי ריבת תות התייקרה בשקל ועולה כעת 7 שקלים, לעומת סופגנייה במילוי ריבת חלב, שעולה גם היא 7 שקלים ושמחירה לא השתנה. סופגניות מיוחדות יעלו השנה 12 במקום 10 שקלים, וסופגניות עם ציפויים מיוחדים יעלו 15-16 שקלים, במקום 14 שקלים בשנה שעברה.
בקונדיטוריית "שמו" של השף־קונדיטור מיקי שמו, מחיר של סופגנייה קלאסית עם ריבה נשאר 6 שקלים. הסופגניות המקושטות והמיוחדות, שכוללות חומרי גלם כמו שוקולדים איכותיים ושמנת, התייקרו בעד 2 שקלים ליחידה, ויעלו מעתה 12 שקלים במקום 10-11 שקלים. סופגניות הגורמה המיוחדות יעלו 19 שקלים ליחידה.
בקונדיטוריית "ביסקוטי", שבבעלות אמיר פורת, עמדו מחירי הסופגניות בשנה שעברה על טווח של 6-12 שקלים, שהשנה עלה ל־7-13 שקלים.
ב"בוטיק סנטרל" אומרים כי כמו בשנה שעברה, מחיר סופגניית ריבה הוא 7 שקלים. ב"סנטרל" דווקא הורידו את מחיר הסופגניות המיוחדות יותר, מ־10 ל־9 שקלים.
במאפה נאמן, מחירי הסופגניות הרגילות נשארו כמו בשנה שעברה: 5 שקלים לסופגניית ריבה ו־7 שקלים לריבת חלב. מחיר הסופגניות המיוחדות עלה מ־10 שקלים ל־11 שקלים.
הסופגניות הפשוטות ברשת שופרסל לא התייקרו: סופגניית־מיני רגילה עולה 3.90 שקלים, סופגנייה רגילה 5.90, סופגניית־מיני מצופה 5.90 וסופגנייה רגילה מצופה 7.90. ברמי לוי מאתגרים את השוק עם סופגנייה רגילה במחיר של 1.90 שקל בלבד.
מיקי שמו: "מחירי הסופגניות הבסיסיות לא עלו. עם זאת, המוצרים האחרים התייקרו בעד 2 שקלים, כי שם מורכבות חומרי הגלם היא גבוהה. השתדלנו כמה שניתן למזער את עליית המחירים, על רקע העלייה משמעותית במחירי חומרי הגלם וההובלה".
מרולדין נמסר: "על רקע התייקרויות, מחירי הסופגניות ברשת עלו בממוצע של 6.9%".
אמיר פורת: "למרות עליית מחירי חומרי הגלם והחשמל, היה לנו חשוב לשמור על מחירים נגישים, מהנמוכים בתחום קונדיטוריות הבוטיק".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו