הכרם הניסיוני הראשון של יקב ויתקין, שניטע בשנת 2002. הרבה קריניאן נמזג מאז

מסע בזמן עם קריניאן

יקב ויתקין מציין עשור של ייצור יין מענבי קריניאן, זן ספרדי שפעם טענו שהוא בינוני • מבקר הבית טעם את העשירייה כולה ונמלא שמחת חיים, ברוב המקרים

קריניאן הוא זן ענבים שנולד בצפון־מזרח ספרד, והגיע לארץ בהמלצת המומחים של הברון רוטשילד. הם הציעו לנטוע כאן זנים ים־תיכוניים והם צדקו. הם כל כך צדקו, עד שהקריניאן הפך לאחד הזנים המשמעותיים ביותר בישראל. הם כל כך צדקו, עד שבכרמים מסוימים הוא הגיע ליבולים של ארבע טונות לדונם. זה נשמע מרשים, אבל מיבולים כאלה אי אפשר לעשות יין טוב, וכך זכה הקריניאן לשם של זן בינוני ומטה. 

בשנת 1999 עשה ד"ר יאיר מרגלית קריניאן איכותי מכרמים שטופלו באופן ייחודי. שלושה בצירים מאוחר יותר הושק הקריניאן הראשון של יקב ויתקין, שאימץ את הכבשה השחורה כחלק מאסטרטגיית הייננות המקומית שלו. השנה חוגג ויתקין עשור לתחיית הזן ורוב היינות שטעמתי הם אכן סיבה לחגיגה. בעיקר אם היא כוללת בשר על האש. 

ויתקין, קריניאן 2011 (טעימה עתידית)

יין עם ריחות תבלינים, פרחים, פרי מתוק ואדמה. כרגע המגע שלו עם החך נשכני, אבל הטעמים מאוזנים והמבנה מרשים. בעוד שנה בערך הוא יתחיל לתת את כל מה שיש לו. לטעמי, שווה לחכות. 

ויתקין, קריניאן 2010

2010 היתה שנה חמה במיוחד והיין מאותו בציר בשל מקודמו. את ריחות הפרחים הרעננים מחליפים ריחות של תיבול מזרחי, בשר ופרי מתוק. המגע עם החך מלא ורך והסיומת מרירה מעט. המחיר: כ־105 שקלים 

ויתקין, קריניאן 2009

בהשוואה לזוג הראשון, הצעיר ומלא שמחת החיים, זוהי חוויה עמוקה ומתונה יותר. היין עשיר בריחות מורכבים של פרי שחור, אדמה, עשבי תיבול, קפה ותבלינים וטעמי הפרי שלו מאוזנים היטב בחמיצות נושכת. המחיר: כ־105 שקלים

ויתקין, קריניאן 2008

2008 היה אחד הבצירים הבולטים באיכותו בעשור. היין מאותו בציר הוא קריניאן במיטבו, עם ריחות מורכבים של פרחים, מינרלים, עשבי תיבול ופירות יבשים, מגע עשיר ומלא עוצמה ואיזון נהדר בין בשלות מתוקה לחמיצות מרעננת. 

ויתקין, קריניאן 2007

אולי מכיוון שבציר 2007 היה בציר לא קל, אולי בגלל התוספת הקטנה של ענבי הגרנאש, נראה שהיין הזה נמצא מעבר לשיאו. יש לו ריחות של עץ ופרי ובשל, גוף דליל וטעמים מרירים. אפשר לוותר. 

ויתקין, קריניאן 2006

אחרי האכזבה מ־2007 הייתי קצת חשדן לגבי ההמשך, אבל אז הגיע היין מבציר 2006 והחזיר לי את שמחת החיים. יין מחוספס ועשיר עם ריחות של בשר צלוי, אבק שריפה ושוקולד, מגע עוצמתי וטעמים מרוכזים. אחיו הבוגר של 2008. 

ויתקין, קריניאן 2005

כמו היין מבציר 2006 גם הוא נמצא כרגע בשיאו. יין עם ריחות דחוסים של פרי בשל ועשבי תיבול. יש לו מגע מרוכז וקשוח יותר משל קודמו, טעמי פרי שחור וחמיצות בולטת. יין לא מתחנף, אבל מאוד מעניין. 

ויתקין, קריניאן 2004

זהו הקריניאן הראשון של יקב ויתקין שנעשה בעזרת ציוד מקצועי. הוא כבר לא צעיר וריחות הפרי השחור, האדמה והתבלינים שלו נסוגים במהירות, אבל בפה הוא מפגין עוצמה מרשימה, טעמים מורכבים וסיומת ארוכה. 

ויתקין, קריניאן 2003

עשר שנים אחרי הבציר, היין עדיין חי, בועט ולפעמים גם נושך. יש לו ריחות של פרי בשל, שוקולד וקפה, גוף מוצק וטעמי פרי מלאי חיים, בהתחשב כמובן בגילו המתקדם. אם יש לכם אחד כזה במקרר, ייתכן שזה הזמן לפתוח אותו. 

ויתקין, קריניאן 2002

מה אפשר לומר על קריניאן מהבציר הראשון של ויתקין? שלמרות גילו המתקדם ואף שהוא נעשה בעבודת יד, הוא עדיין שומר על רעננות פרחונית ומבנה מרשים. ושמדובר במזל של מתחילים ובחוויה מרגשת באמת. 

yairgath@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...