"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
0
{{#enabled}}{{/enabled}}
שיתוף כתבה
סכינים, רובי ציד וספר על היטלר: סוכל ניסיון פיגוע נגד יהודים בארגנטינה
שירותי הביטחון במדינה איתרו שני גברים שתכננו לפגוע ביהודים בשבת האחרונה • בפשיטה על בתיהם נמצאו אמצעי לחימה רבים וספרות אנטישמית
סוכל ניסיון פיגוע נגד הקהילה היהודית בארגנטינה: חשודים נעצרו עם סכינים, כלי נשק וספרים אנטישמיים.
הפרקליטות של מחוז טוקומן שבצפון ארגנטינה הודיעה על מעצרם של שני חשודים שתכננו לבצע פיגוע נגד הקהילה היהודית המקומית במהלך השבת האחרונה. בעת הפשיטה לבתי חשודים, נמצאו בהם אמצעי לחימה רבים וספרות עם תכנים אנטישמיים.
החקירה החלה בשנת 2020 בעקבות תלונה שהגישה הנציגות של האיגודים היהודיים-ארגנטינאיים (DAIA) בבירה בואנוס איירס. מאז עקבו שירותי הביטחון הפדרליים מקרוב אחרי החשודים, בין היתר באמצעות פריצה לרשתות החברתיות שבהן גלשו השניים בשלבי התכנון של הפיגוע.
כלי הנשק שאותרו בבתי החשודים, צילום: פרקליטות ארגנטינה
תחמושת נוספת שמצאה המשטרה אצל החשודים, צילום: פרקליטות ארגנטינה
התדירות של ההתכתבויות בין החשודים גברה עם הודעות ספציפיות על פיגוע שאמור היה להתרחש במהלך השבת, מה שהוביל להתערבות של מחלקת הטרור של המשטרה הפדרלית ולפשיטה על שתי כתובות - האחת בבירת המחוז והשנייה כ-10 ק"מ דרומית משם.
כאמור, לאחר שכוחות הביטחון נכנסו לבתים אותרו בהם שלל סכינים, רובי ציד, מצ'טה, ציוד קשר. כמו כן, שני ספרים: "המיתוס של המאה ה-20" מאת האידיאולוג הנאצי אלפרד רוזנברג, וספר נוסף אודות אדולף היטלר.
רובי ציד שנתפסו בפשיטה, צילום: פרקליטות ארגנטינה
מדובר באירוע מטריד לאור העובדה שלמרות מעט מקרי אנטישמיות במדינה הדרום-אמריקנית, הקבוצה נראתה יחסית מאורגנת ובעלת כלי נשק מסוכנים, מה שמראה על רצינות כוונותיהם.
כ-200 אלף יהודים חיים כיום בארגנטינה. המדינה ספגה שני פיגועים קשים במהלך שנות ה-90 נגד שגרירות ישראל בבואנוס איירס ושנתיים מאוחר יותר נגד בניין הקהילה היהודית אמיה (AMIA).