| צילום: יח"צ

עיצוב בסגנון מנגליסטי

פינות מנגל מעוצבות, מכשירי המנגל שיקפיצו אתכם כיתה וטיפים ממנגליסטים מדופלמים שיעזרו לכל העניין להיות גם יפה וגם אופה

באחת הקייטנות ביסודי, חנה אילת, המדריכה הקולינרית שלנו, לימדה אותנו שאוכל אוכלים קודם עם העיניים. היא העבירה את המסר על רקע פיצה שעברה תאונה (אבל עדיין הייתה טעימה ממש). חשבתי לעצמי, שזה אחד המקורות שכבר בילדותי עזרו לפתח את החוש האסתטי שלי.
 

כשדובר במנגל, אחד הבילויים המועדפים על הישראלים, נושא העיצוב נדחק, רוב השנים, לטובת גריל נירוסטה שקונים בסופר או מתקן ברביקיו אימתני שבדרך כלל נדמה שמקורות ההשראה לעיצובו היו משפחת פילים בחנות חרסינה.

באופן כללי, התפיסה האדריכלית לוקחת היום בחשבון את שטחי החוץ, ומתיחסת אליהם כאל חלל נוסף בבית. קשה למצוא פרט או פריט שלא ערכו להם אדפטציה שאפשרה להם לעמוד בשטחי החוץ תחת כיפת השמים או מתחת למים כשמדובר במערכות שמע ומצלמות.

לרגל חגיגות העצמאות, בחרנו להעניק השראה ולהתמקד בטיפים ליצירת פינת מנגל מעוצבת, אבל לא פחות מקצועית, כזאת שתעזור לכם להוציא מנות אנינות.

בר אירוח

פינות ברביקיו בנויות יכולות לשלב אי עבודה שמהווה גם שולחן אירוח וגם בר ישיבה. במקרה כזה כדאי לבחור במשטח עבודה עמיד, שלא מתרגש מתנאי מזג אוויר קשים, קל לניקוי, כזה שיהיה יפה למראה למשך שנים.

לישיבה על כסאות בר אפיל משלה. משהו בסגנון הישיבה הזה מכניס מיד לאווירה הנכונה. קיימות היום קולקציות כסאות עם ריפודים ייעודיים לישיבה בחוץ. מדובר בריפודים אטומים לחדירת נוזלים ודוחי כתמים. הפן האסתטי חשוב מאוד, אבל חשוב עוד יותר, לא לעשות פשרות שיפגעו ברמה הפרקטית של כל הפינה שלכם.

תכנון: עדי אדליס, יח"צ
תכנון: אדריכל רון שפיגל, אלעד גונן
אדריכלות ועיצוב: שירלי דן,
תכנון: שפיגל אדריכלים, אלעד גונן
תכנון: שפיגל אדריכלים,

שולחן רחב ידיים וכסאות נוחים

אם אתם לא בקטע של לטפס על כיסא בר מעוצב, החלופה של שולחן אוכל תהיה לא פחות טובה. כשמדובר בשולחן אוכל לאוהבי האירוח, חשוב שיהיה אחד ארוך, רחב, עם כסאות נוחים לישיבה ממושכת. אחרי הכל, מנגל הוא מילה נרדפת לחברים ומשפחה, וכשמגיעים לאירוח מהסוג הזה אף אחד לא עומד לעזוב אחרי זמן קצר. שולחן רחב וכסאות נוחים הם סמל לנדיבות ולאהבת האירוח.
 
אדריכלות ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, איתי בנית
אדריכלות ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, איתי בנית
אדריכלות ועיצוב: שירלי דן,

מקרר קטן למשקאות

אם יש לכם מטבח חיצוני, כיף לכם. אם לא, חכו לכתבה שנערוך בנושא, ובינתיים, גם אם זה לא בתוכנית שלכם, מומלץ בחום למקם מקרר קטן למשקאות על המרפסת. בסיבוב שערכתי עם אחותי בשוק הפשפשים בשבוע האחרון ראינו ברחוב בשוק הפשפשים, כמה וכמה חנויות שמוכרות ציוד למטבחים תעשייתיים. בין השאר נתקלתי שם במקררים קטנים, מעוצבים בצבעים של שחור, אדום, כסוף, שמתאימים בדיוק לעניין הזה. המחירים היו די הגיוניים ונעו בין 700-900 שקל. אם אתם בסביבה שווה לתת מבט.  

בחירת המנגל

עולם הברביקיו זוכה לתשומת לב בכל תכנית בישול שמחשיבה את עצמה. עם הפופולריות של סגנון הבישול והאירוח הזה, התפתחו מכשירים שונים, חלקם אף תוכננו ככאלו שיכולים לשרת אתכם גם בתוך הבית. השוק מציע היום מכשירי מנגל בסיסיים ונוחים לתפעול לצד מעשנות ביתיות שמתאימות למי שרוצה לקחת את כל העניין צעד אחד קדימה אבל עדיין במסגרת ביתית.

המשותף לרוב מכשירי המנגל הוא הצבעוניות הנוכחת שמאפיינת אותם, בין אם המכסה ובין אם המכשיר כולו. אין ספק שנקודת הצבע הזאת מכניסה המון סטייל, אבל חשוב לבחור גם אחד כזה שיעשה את העבודה.
 
גרילי גז בעלי 2 ו-3 מבערים עם מכסים במגוון צבעים מבית אברדיור של השף הסטון בלומנטל,
מעשנות עם הצתה חשמלית של אברדיור, מבית השף הסטון בלומנטל, יח"צ
גריל ללא עשן מתאים לשימוש בתוך הבית, NINJA, יח"צ
גריל ללא עשן, מבית ג'ורג' פורמן, יח"צ
ריל ומעשנה במוצר אחד. הגריל מוזן בשבבי פלט היוצרים חום ועשן ומעניקים למזון טעמים מעודנים של עץ ואש, מבית קאמפ שף,
גריל גז מבית קולמן, איה בן עזרי
פתרונות פרקטיים בדמות ווים ומתלים יהיו לעזר במהלך האירוח עצמו. מטבחי חוץ מבית קולמן, איה בן עזרי

ולצד המכשור והסטייל שהוא מכניס לפינה, חשובים לא פחות הטיפים מאלו שעומדים ומנפנפים. יש מצב שזה החלק החשוב ביותר בכתבה.

רן קניג, הוד השרון,,
"חוץ מזה שחייבים לקנות בשר איכותי, אני לא מוותר על 'תבלין עמית'. מדובר בתערובת תבלינים סודית שמכין אחי עמית, שחי בפלורידה. היא יוצרת סוג של אוממי, שמכניס לבשר טעם שקשה להסביר אותו במילים. לכל אחד מהחברים שלנו עומדת צנצנת כזאת במזווה. אין מנגל שמתחיל בלעדיה. אנחנו לא יודעים מה המרכיבים שלה, אבל כשמנסים אותה פעם אחת, אי אפשר להיגמל".
 
דורון ליב, רמת השרון, יח"צ
1. אם רוצים אנטריקוט משובח, מורחים את הנתח בסאמנה, חמאה מזוקקת. בניגוד לחמאה, הסאמנה לא נשרפת והטעם יוצא משובח.
2. כדאי להצטייד בשפריצר מים ליד המנגל. כשמטפטף שומן על הגחלים עולות להבות שמשחירות ושורפות את הבשר. משפריצים קצת מים כדי להשקיט את הלהבות.
3. מומלץ להשתמש ברשת עליונה עבה וצפופה ככל שניתן, רשת כזאת סופגת את החום באופן מיטבי וכשמניחים עליה בשר הוא נצלה באופן איכותי.
4. לפני הצלייה מומלץ לזרוק על הגחלים עשבי תיבול כמו רוזמרין, טימין, מרווה. העשן שעולה בריח עשבי התיבול נותן לבשר ארומה מעולה.
 
רמי לוטם, רעננה,, יח"צ
1. חשוב להוציא את הבשר מהמקרר לפחות שעה לפני הצלייה, כדי שיהיה בטמפרטורת החדר.
2. במידה ומדובר בגריל גז כדאי להדליק לפחות 20 דקות לפני פעולת הצלייה. אם יש לכם גריל פחמים, מומלץ להתחיל לצלות רק כשהגחלים מתחילות להלבין.
3. בגריל גז, ממליץ להשתמש ביריעות מיוחדות לגריל שמונעות הדבקות של הבשר לרשת.
4. לקבלת אפקט עישון, כדאי להשתמש בגליל עישון, לתוכו מכניסים כפיסי עץ רטובים ומניחים על הגריל.
 
 
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...