עוגות חמוציות־רום וקראמבלס אישיות. אפשר ורצוי להגיש לצד גלידה // צילום וסטיילינג: איתיאל ציון //

אנרגיה טבעית

עוגת פירות יבשים בחושה, חטיפי אגוזים ותמרים, וקינוחי חמוציות וקראמבלס: מיקי שמו מגיש קינוחים מתוקים ובריאים

צילומים וסטיילינג: איתיאל ציון

בכל בית יש פירות יבשים ולפעמים אנו מחפשים דרך יצירתית להשתמש בהם מלבד להגיש אותם על גבי צלחת הגשה יפה. במדור זה נכין שלושה מתכונים שונים המכילים פירות יבשים, הם טעימים מאוד וכמובן מזינים - המתכון הראשון הוא חטיף אגוזים ותמרים, השני הוא עוגה בחושה גדושה בפירות יבשים, והשלישי - עוגות אישיות של חמוציות שמושרות ברום עם קראמבלס מעל. 

 

למתאמנים: חטיף אגוזים ותמרים בציפוי שוקולד מריר 

חטיף בריאות טבעוני שנשמר במקרר, שתמיד כיף לאכול לפני אימון או אם אתם חשים עייפות - חטיף שמרים אנרגטי, מלא ברכיבים טובים. מתאים לתבנית מלבנית בגודל 22X22 ס"מ. דרגת קושי: קלה.

חטיף אגוזים ותמרים בציפוי שוקולד מריר. כיף לאכול לפני אימון או כשעייפים // צילום: איתיאל ציון

החומרים: 

√ 100 גרם (3/4 כוס) שומשום מלא 

√ 100 גרם (3/4 כוס) אגוזי לוז טבעיים ללא קליפה

√ 50 גרם (1 כוס + 1 כף) פצפוצי אורז מלא

√ 100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל דקה או עבה

√ 50 גרם (1/2 כוס) חמאת קקאו (לא חובה) 

√ 50 מ"ל (1/4 כוס פחות 1 כף) מייפל אמיתי 

√ 90 גרם (1/4 כוס) דבש דבורים טהור

√ 225 גרם (1 כוס או כ־12 יחידות) תמרים מסוג מג'הול מגולענים וטחונים במעבד מזון

√ 80 גרם (1/2 כוס) טחינה 

√ 2 גרם (ראש כפית) קינמון 

√ קורט ציפורן (לא חובה) 

לציפוי: 

√ 150 גרם שוקולד מריר 70% 

מחממים תנור לחום של 125-130 מעלות וקולים את השומשום המלא, אגוזי הלוז, פצפוצי האורז המלא ושיבולת השועל בתבנית מרופדת בנייר אפייה 20 דקות. מצננים קלות ומעבירים לקערה גדולה. 

מחממים בקלחת את חמאת הקקאו, המייפל, הדבש והתמרים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוציאים את התערובת מהקלחת ומוסיפים את הטחינה. מערבבים לאחידות. 

מעבירים את תערובת התמרים לתוך קערת הפיצוחים הקלויים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקינמון והציפורן וממשיכים לערבב (אפשר להוסיף את התבלינים בסיום הבישול לתערובת החמה, לפני שמוזגים לתערובת הפיצוחים). מעבירים את התערובת לתוך תבנית בגודל 22X22 ס"מ ומיישרים. 

מעבירים את התבנית למקפיא ל־30 דקות לפחות ושעה לכל היותר, ולאחר מכן מחלצים את התערובת מהתבנית וחותכים למלבנים בגודל 2X7 ס"מ. 

בבן מארי ממיסים את השוקולד המריר וטובלים את החטיפים המלבניים, כך שחציים התחתון יהיה מצופה בשוקולד מריר. מומלץ לשמור במקרר עד 10 ימים. 

 

למפנקים: עוגה בחושה עם המון פירות יבשים 

עוגה בחושה עשירה בפירות יבשים ובאגוזי עץ. את הפירות היבשים משרים במיץ תפוזים, שתורם רבות לריכוך הפירות ולהעשרת טעמם. מתאים לתבנית בקוטר 18 ס"מ. דרגת קושי: בינונית.

עוגה בחושה עם פירות יבשים. מיץ התפוזים תורם לריכוך הפירות ולהעשרת טעמם // צילום: איתיאל ציון

החומרים: 

√ 50 גרם (1/4 כוס) תאנים מיובשות

√ 50 גרם (1/3 כוס) שזיפים מיובשים 

√ 50 גרם (1/3 כוס) צימוקים 

√ 50 גרם (1/4 כוס) אננס מיובש 

√ 240 מ"ל (1 כוס) מיץ תפוזים 

√ 2 ביצים בגודל L 

√ 100 גרם (1/2 כוס) סוכר דמררה 

√ 1 כפית תמצית וניל איכותית 

√ 60 גרם (1/4 כוס) טחינה 

√ 50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך שלמים

√ 50 גרם (1/2 כוס) אגוזי פקאן שלמים 

√ 50 גרם (1/3 כוס) שקדים שלמים 

√ 70 גרם (1/2 כוס) קמח לבן 

√ 70 גרם (1/2 כוס) קמח כוסמין 

√ 5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה 

√ 1/2 כפית קינמון 

√ גרידה מ־1 לימון

חותכים את הפירות היבשים לקוביות קטנות ככל האפשר, משרים בקערה עם מיץ התפוזים ולאחר שעה מסננים מהנוזלים. מחממים תנור לחום של 170 מעלות. 

במיקסר עם מטרפה מקציפים במהירות בינונית את הביצים עם הסוכר ותמצית הווניל עד שמתקבלת קציפה בהירה. עוצרים את פעולת המיקסר ומחליפים לבוחש גיטרה, מוסיפים את הפירות היבשים המסוננים היטב, הטחינה, אגוזי המלך, הפקאן והשקדים, ולאחר מכן מוסיפים את הקמחים עם אבקת האפייה, הקינמון וגרידת הלימון ומייד עוצרים את פעולת המיקסר (מתקבלת תערובת מעט נוזלית). 

משמנים קלות את התבנית, מעבירים אליה את התערובת ומכניסים לתנור ל־45-50 דקות. מצננים היטב ופורסים דק. מאחסנים בכלי אטום עד כ־5 ימים. אם רוצים חיי מדף ארוכים יותר, מגדילים את כמות האגוזים ומקטינים את כמות הפירות היבשים. 

 

למארחים: עוגות חמוציות־רום וקראמבלס אישיות

עוגות בחושות אישיות מושלמות עם ציפוי קראמבלס, שאפשר ורצוי להגיש לצד גלידה. את החמוציות אנו משרים ברום, ומי שלא אוהב רום, יכול להחליף במיץ תפוזים באותה הכמות. מתאים ל־10 תבניות אישיות בקוטר 5 ס"מ ובגובה 7 ס"מ. דרגת קושי: בינונית. 

עוגות חמוציות־רום וקראמבלס אישיות. אפשר ורצוי להגיש לצד גלידה // צילום: איתיאל ציון

החומרים לחמוציות־רום:

√ 100 גרם (1/2 כוס + 1 כף) חמוציות 

√ 40 גרם (4 כפות) רום כהה 

לקראמבלס: 

√ 25 גרם (1/4 כוס) קמח שקדים ללא קליפה 

√ 25 גרם (2 כפות) קמח

√ 25 גרם (2 כפות) סוכר דמררה

√ 25 גרם חמאה קרה

לתערובת: 

√ 180 גרם (3/4 כוס + 2 כפות) 

סוכר דמררה 

√ 125 גרם חמאה 

בטמפרטורת החדר 

√ 70 גרם (2 כפות) דבש 

√ קורט מלח 

√ 4 ביצים בגודל M 

√ 1 חלמון מביצה בגודל M 

√ גרידה מ־1 לימון

√ 1 כפית תמצית וניל איכותית

√ 20 גרם (2 כפות) שמן קנולה 

√ 60 גרם (1/2 כוס) אבקת שקדים 

√ 210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח 

√ 5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה 

√ 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה 

מכינים את החמוציות־רום: משרים את החמוציות ברום שעה לפני שמתחילים, חשוב לאטום את הכלי בניילון נצמד כדי לשמור שהאלכוהול לא יתאדה. 

מכינים את הקראמבלס: במעבד מזון מערבלים בכמה פולסים את כל החומרים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מעבירים לכלי אטום ומקררים עד השימוש. מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומשמנים את התבניות בתרסיס שמן. 

מכינים את התערובת: במיקסר עם בוחש גיטרה מערבלים את הסוכר והחמאה עד שמתקבלת קציפה אחידה ובהירה (יש לעצור ולגרד את דופנות המיקסר). מוסיפים את הדבש והמלח ומערבלים לאחידות. מוסיפים את הביצים, החלמון, גרידת הלימון, תמצית הווניל והשמן וממשיכים לערבל עד שהחומרים נטמעים בתערובת. מאיטים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החומרים היבשים, ולבסוף את הרום והחמוציות. מערבלים עד שהתערובת אחידה. 

משמנים קלות את התבניות, מזלפים כמות זהה מהתערובת לכל התבניות עד 2/3 גובה, מפזרים מעל את הקראמבלס ואופים כ־20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש עם פירורים לחים. 

shemo1@bezeqint.netטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...