"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

שיתוף כתבה
מסמכי בן לאדן נחשפים: "לגייס את הבורים"
התכתבויות שנמצאו בבית בו התחבא רב המחבלים מגלות את שיטת הגיוס של הארגון ואת הבוז שהוא חש למוסלמים הפשוטים
רב המחבלים אוסמה בן לאדן // צילום: איי.פי // רב המחבלים אוסמה בן לאדן // צילום: איי.פי

מסמכי בן לאדן נחשפים: "לגייס את הבורים"

התכתבויות שנמצאו בבית בו התחבא רב המחבלים מגלות את שיטת הגיוס של הארגון ואת הבוז שהוא חש למוסלמים הפשוטים

מערכת ישראל היום
, עודכן

שבע שנים עברו מאזחוסל הארכי טרוריסט, אוסמה בן לאדן, בארצות הברית החלו בחשיפת המסמכים המסווגים שנמצאו בבית בו התחבא מנהיג ארגון הטרור אל קאעידה, בעיר אבוטאבאד בפקיסטן.

מתוך בליל ההוראות והתכתובות שנמצאו בחדרו של בן לאדן נמצא מסמך אחד, המכיל התכתבות רגישה במיוחד בין מנהיג הארגון למי שהיה אמון על גיוס הפעילים, אבו יחיא אל ליבי.

אבו יחיא אל ליבי קודם לדרגת שני בפיקוד על ארגון הטרורלאחר חיסולו של בין לאדן תחת הנהגתו של מנהיג אל קאעידה הנוכחי, איימן אל זווהירי. אבו יחיא נהרג בהפצצה אמריקנית בפקיסטן בשנת 2012.

המסמך, שהתאריך המופיע עליו הוא ה-29 במרץ של שנת 2010, וככל הנראה הופתץ גם בקרב הפיקוד הבכיר של אל קאעידה. על המסמך פורסמה אזהרה: "לא להפיץ מסמך זה בקרב החוגים הרחבים של של הארגון או התקשורת: מסר מיוחד לאחים המנהלים את תקשורת הג'יהאד".

אבו יחיא אל ליבי בסרטון גיוס לאל קאעידה // צילום: איי.אף.פי

אבו יחיא הגדיר במסמך את מטרות הגיוס של ארגון אל קאעידה, וחשף שלא במתכוון את הזלזול התהומי של אנשי הארגון בהמון המוסלמי. "התמקדו בדרשותיכם בהמונים. אל תבזבזו זמן בדיונים ארוכים עם האליטות".

"ההמונים הם המתאימים ביותר למטרת הג'יהאד. יש בהם תמימות וטוהר פשוט שקל לתעל למאמץ. הם אמנם שקועים בחטאים קטנים אך הם טרם זוהמו בשחיתות של מחשבה מערבית או תיאוריות מורכבות", כותב אבו יחיא.

אבו יחיא מוסיף כי "כפי שאתם יודעים, רוב האנשים הפשוטים כלל אינם מודעים לאמיתות הדיון המדעי או הפוליטי וניתן לנצל זאת. ההמונים פשוטים ומונעים על ידי רגשות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...