"ישראל חוששת שכמו רוב העולם, גם ארה"ב תוכל לחיות עם איראן גרעינית"
העיתונאי האמריקני הבכיר ג'פרי גולדברג קורא לאובאמה "להזהיר את טהרן מעל בימת הכנסת" • הפרשן הבכיר אליוט אברמס: "על הנשיא לפנות לקונגרס במטרה לקבל אישור לתקיפת איראן"
"הנשיא ברק אובאמה צריך לבוא לישראל ולהצהיר מעל בימת הכנסת כי ארה"ב לא תאפשר לאיראן להשיג פצצה גרעינית" - כך כתב אתמול העיתונאי האמריקני הבכיר ג'פרי גולדברג.
בטורו ברשת "בלומברג", גולדברג למעשה חזר על קריאה דומה של ראש אמ"ן לשעבר, האלוף (מיל') עמוס ידלין, שכתב על כך בסוף השבוע ב"וושינגטון פוסט". גולדברג סבור כי צעד משמעותי זה נחוץ "כדי למנוע מלחמה", ובטורו הוא סוקר את הרטוריקה המתלהמת של האיראנים בתקופה האחרונה: "הדברים שנאמרו בטהרן הם איום על עצם קיומה של מדינת ישראל". הוא מזכיר כי ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון ברק מבינים כי "רוב העולם המערבי מוכן למעשה לחיות עם איראן גרעינית, אך חוששים שגם אובאמה עלול לחשוב כך בסתר".
גולדברג מצטט בכיר בממשל שביקש לציין כי "בבית הלבן לא מתרגשים מההצהרות הישראליות ומההדלפות האסטרטגיות. הם מתייחסים לרטוריקה הזאת כאל איומים שגרתיים".
בד בבד, אליוט אברמס, בכיר לשעבר בממשלי רונלד רייגן וג'ורג' בוש, מייעץ לנשיא אובאמה לפנות לקונגרס במטרה לקבל אישור תקיפה באיראן. זאת כדי לשלוח מסר ברור לשלטון האייתוללות.
נשיאה של איראן, מחמוד אחמדינג'אד, השתתף אתמול בטקס שבו הוצג טיל קרקע-קרקע לטווח קצר משודרג, שפותח לאחרונה על ידי תעשיית הנשק האיראנית. לטענתו של הנשיא, ששוחח עם נציגי מערכת הביטחון, הטיל המשודרג "פתח 110" נועד למגננה "ולא לצורכי מתקפה". אחמדינג'אד ציין כי "איננו מעוניינים בטיל לצורכי כיבוש או שליטה על מדינות שכנות".
על פי סוכנות הידיעות הרשמית IRNA, לגירסה החדשה "פתח 110" יש יכולות שיגור משופרות, תוחלת ארוכה יותר, ואפשר לעשות בו שימוש בתנאי ים שונים. הטיל עצמו כבר נמצא בשירות האיראנים כעשור. מוקדם יותר החודש טענו האיראנים כי ביצעו ניסוי מוצלח בטיל וציינו בזמנו כי הטיל מדויק יותר מול מטרות לטווח של 300 ק"מ.
שר ההגנה האיראני, אחמד ווחידי, טען לאחרונה כי הרפובליקה האיסלאמית תציג עד חודש מארס הקרוב דור חדש של מטוסי קרב, טילים, מלט"ים וצוללות.
בד בבד, שר החוץ האיראני, עלי אכבר סלחי, הצטרף אתמול למקהלת המסיתים נגד ישראל וכינה אותה "גידול סרטני ממאיר שגורלו להימחק". עוד אמר כי "ישראל אינה במצב שמאפשר לה לנהל מלחמה עם איראן".
בתוך כך, דרום קוריאה הודיעה אתמול כי תחדש בחודש הבא רכישת נפט מאיראן במסגרת המכסות המותרות על ידי הסנקציות האמריקניות.
אלי לאון
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו