צילום: יהושע יוסף // מימין: מוחיטו מנגו בלק רום ג'ולפ

מוחיטו? הכי טוב

אין מרענן בקיץ מקוקטייל שמקורו באזור הלח יותר של העולם

חם, לח, הימים ארוכים והשמש נותנת בראש. על פניו זהו מזג אוויר אידיאלי לקוקטיילים מבוססי רום, שנולדו באזורים חמים ולחים. את השתיין הישראלי הממוצע זה עדיין לא מאוד מעניין והוא מעדיף משקאות נטולי טעם וריח. או בקיצור וודקה. הרום, שרובנו נוטים להתעלם ממנו, בא לעולם כנראה באמצע המאה ה-17 בברבדוס שבאיים הקאריביים. המזקקים הראשונים היו מתיישבים בריטים והרום הראשון נעשה ממולאסה, תוצר לוואי דביק של תעשיית הסוכר. המשקה, בעוצמה של 80 אחוזי אלכוהול, זכה לכינוי "שטן רצחני", והאירופאים השאירו אותו לעבדים ולא נגעו בו. מאוחר יותר, עקב מחסור בייבוא מאירופה, נאלצו המתיישבים, שרצו בכל זאת לשתות משהו, לדלל את התזקיק ולעדן אותו.

לרגל השקת בקרדי אוקהרט בישראל, הכנו בניין ביץ' בהרצליה שני קוקטיילים קיציים.

מוחיטו מנגו

יש הטוענים שהמוחיטו הוא קוקטייל קובני קלאסי שקם לתחייה בתקופת היובש בארצות הברית. אחרים אומרים שמדובר בכלל בגירסה קובנית לקוקטייל האמריקני מינט ג'ולפ. כך או אחרת, כשעושים אותו כמו שצריך, הוא יכול להיות מרענן מושלם. בגירסה הזו מוסיפים למתכון הבסיסי מנגו.

החומרים (למנה אחת):

• 3 פרוסת מנגו

• 1/3 לימון

• 8-4 עלי נענע

• 1 כפית (10 מ"ל) מי סוכר

• שוט (60 מ"ל) רום לבן

• סודה לפי הצורך

• קרח לפי הצורך

איך תעשו:

מועכים את המנגו ואת הלימון בכוס גבוהה, מוסיפים את עלי הנענע ואת הקרח, מוזגים את הרום ואת מי הסוכר ומערבבים. מוזגים סודה עד לשפת הכוס.

בלק רום ג'ולפ

המתכון של מינט ג'ולפ, שהוא אולי אביו הקדמון של המוחיטו, מכיל בורבון, עלי נענע, סוכר וליקר אנגוסטורה. במתכון הזה הרום השחור, שמיושן יותר מארבע שנים בחביות, מחליף את הוויסקי והנוכחות שלו מתבטאת בשפע של טעמים קלויים. אם טעמתם פעם את עוגות הרום הנפוצות כל כך בקאריביים, הוא יזכיר לכם אותן.

החומרים (למנה אחת):

• 1/2 1 שוט (90 מ"ל) רום שחור

• 7-2 עלי נענע

• 2 כפיות מי סוכר

• טיפת אנגוסטורה

• תפרחת נענע לקישוט

• קרח לפי הצורך

איך תעשו:

מוזגים את המרכיבים הנוזליים לשייקר עם קרח ומוסיפים את הנענע. מנערים היטב ומסננים לכוס עם קרח. מקשטים בתפרחת נענע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...