צילום: טיבור יגר // ישראלה ואמה

ערודה נדירה נולדה בספארי

הכירו את ישראלה, הערודה החדשה שנולדה ביום העצמאות בספארי • מין הערודים הולך ונכחד וכיום מצויים בטבע כ-350 פרטים בלבד

בשטח האפריקני של הספארי נולדה לפני כחודש ערודה, לאחר ציפייה ממושכת. הערודה, שנולדה ביום העצמאות, זכתה לשם "ישראלה", וכעת, מטפליה נושמים לרווחה, כשאין עוד סכנה לחייה. נציין כי תמותות רבות של ערודים מתרחשות בשבועיים שלאחר ההמלטה.

המטפלים חיכו להמלטה הנדירה ועשו כל שביכולתם כדי ליצור תנאים אולטימטיביים להמלטה. לשם כך, הופרדו הנקבה ילניו (אהובה באמהרית), והזכר ואבבא (פרח באמהרית) למשך תקופה ארוכה ואוחדו באביב אשתקד, כדי שההמלטה תהיה אף היא באביב.
כמו כן, הקצו לנקבה שטח מיוחד עבורה לתקופת 12 חודשי ההיריון.

בספארי מקווים כי ישראלה תמשיך לגדול ולהתפתח ובעתיד תסייע למין הערודים ההולך ונכחד, בעיקר כתוצאה מהרס בתי גידול, צייד לבשר או למטרות רפואיות, תחרות עם עדרים על מזון ומים ורבייה עם חמורים מבויתים שהורסים את טוהר המין.

הערוד הוא חמור בר אפריקני בעל רגליים מפוספסות ומראה ייחודי. הוא הקטן ביותר מבין סוסי הבר, והוא נמצא כיום בסכנת הכחדה חמורה. כמו לזברות, גם לכל ערוד דוגמה ייחודית בפסים שעל גופו.

בטבע מצויים כיום רק 350 ערודים, החיים באזור אתיופיה, סומליה ומעט מהם באריתראיה. בגני החיות ישנם 130 פריטים בלבד.

כל אוכלוסיית הערודים בגני חיות מקורה בחמישה פרטים בסך הכול (שני זכרים ושתי נקבות) שנלכדו בעמק הנוגאל בסומליה ונשלחו לגן החיות בבאזל, שוויץ ביולי 1970, ועוד 12 ערודים שנלכדו באזור הסרדו במדבר הדנקיל באתיופיה בספטמבר 1972 ונשלחו לחי בר בישראל.

הספארי ברמת גן לוקח חלק ברביית ערודים מזה שש שנים ולאחר המלטה כושלת אחת, זו ההמלטה המוצלחת הראשונה. קהילת גני החיות ושומרי הטבע הביעו התרגשות גדולה מההמלטה וציפייה להמלטות מוצלחות נוספות.

מקורם של הערודים בספארי הוא בשני ערודים אחים שהגיעו בנובמבר 2006 מהחי בר ביוטבתה, הערודים שוחררו בשטח הג'ירפות והתאקלמו שם מצוין. כשנה לאחר מכן, נשלח אחד מהזכרים לצ'כיה והגיעה הנקבה בת ה-9 יוספה. הזכר הבוגר השני שנותר בספארי הוא בן 14.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...