"האח הגדול 4". תוכן נמוך למרות הרייטינג

ימי הרייטינג

האח הגדול 4, ערוץ 2, 21:00

אחת השאלות שהטרידו את ווינסטון סמית', גיבור "1984", היתה אם האח הגדול עשוי למות אי פעם. החוקר א'ובריאן השיב לו על כך "ברור שלא, הדבר לא ייתכן". גם העונה המפוספסת בתולדות "האח הגדול" הסתיימה בקול תשואות אדירות. קותי מבית שמש זכה במיליון, הקונפטי נפל על פניו, חיוך גדול נמרח על שפתיו, אך הבמה החדשה לא השכיחה את החדשות הישנות: העונה הרביעית היתה המאכזבת ביותר עד כה, גם אם הרייטינג שלה אומר אחרת. שיעורי צפייה הנהדרים, שבוודאי רשמו אמש שיא טרי, לא העידו על רמת התוכן. העונה העממיות והרדידות ניצחו, וכולנו הפסדנו.

תקלות הסאונד לא פגעו במשדר. גמר מתקתק ונוצץ, עתיר דרמה, מתח ודמעות - כולל לחלוחית בעיני אסי עזר, כי מוכרחים לגוון - סיכם את שהותם של עשרות אנשים במשך 93 ימים בתוכנית טלוויזיה. הדיירים, שנראו ממבט ראשון כמו הברקת ליהוק, התגלו בהמשך כמפולת של קריקטורות. דתיות צעקניות, ערסים פחדנים, אביבית בר זוהר. הזוכה קותי "אכלו לי, שתו לי" סבג, המנצח של העונה, הוא בחירה קלאסית המסכמת עונה שעשתה צחוק מ"האח הגדול". סער, האנרכיסט שלמד לאהוב את האח הגדול, היה הסחה מבריקה. הסוס הטרויאני היה קותי, שפעל נגד האח ובעד קותי בצורה נמרצת ונחושה. הזוכה הגדול הוא אותו אדם שהקטין ראש בכל הזדמנות, ניסה להתחמק מכל משימה, מצא תירוץ להבריז מכל מטלה, לא לקח סיכונים לא מחושבים, ולא חשף טיפת רגש מזוקקת לאורך העונה. גם אם בעתיד יתברר אחרת, ערב זכייתו קותי נראה כמו בחור שברא דמות טלוויזיונית שאיתה ידע שיוכל לקחת מיליון שקלים מישראלים - לא נעים לשמוע "פראיירים"? נו, תחיו - עם האהדה האובססיבית לבית"ר י-ם, משיכה למירי בוהדנה, ועבר כטבח בן פריפריה,. אפליקציה חכמה היתה מהמרת על קותי כזוכה לפני שלושה חודשים. מילות מפתח: קיפוח, אבא, למה לי-

ההשוואה בין קותי לג'קי ולאלירז מעידה על הירידה באיכות חומרי הגלם. ג'קי התאפיין בהומור ייחודי, אלירז הצליח לרגש את ההמונים בכנותו. לעומתם, קותי הכניס גוון הומור חדש, שקיבל מקום גם במשדר הגמר ("יש לי רק חלום/ לתת לך איזה לום") - הומור אלים, שוביניסטי ומכוער. הרגש שיצא מקותי התבטא במשחקי כוח וכבוד עם דיירים אחרים, ורומן דמיוני עם דיירת, שאלמלא מוצאה היתה זוכה לקבל ממנו הרבה נשיקות, ואולי גם כבוד. המחשבה על קותי כמודל לחיקוי קשה לכל מי שרואה ב"האח הגדול" תוכנית בידור מהנה. מחשבה קשה אף יותר היא מה יעשה קותי כעת, כמי שרואה עצמו מועמד לגיטימי לרשת כיסא בפריים טיים. קותי כבר הוכיח שבשביל בדיחה הוא ימכור את החברה שלו, הקבוצה שלו והגרביים הלא תואמים שלו. עכשיו רק נותר לחכות ולראות אם יימצא עבורו כיסא בערוץ 24, ואם קותי והאגו שלו ייכנסו אליו.

הזכייה של קותי מטשטשת גם את הישגי האח העונה. היו גם כאלו. עצם הכנסתו של סער למשחק הטלוויזיוני היתה צעד מעניין ואמיץ. גם העונה המשימות היו מושקעות, מלהיבות ומקוריות. מובן שהדיירים ניסו לחרב אותן (מנהיג הכלום הגדול: קותי), אך את היופי של משימות הקיבוץ, השלג, הסבנטיז והעיתון לא הרס אפילו החתרן מבית שמש. "כל ההכנסות מהסמסים ייתרמו למען אנשים שזקוקים להם", חתם ארז טל את הגמר. זו דרכו של האח לומר סליחה, תודה, תחזרו בעונה הבאה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...