אביאל בקמן

"התורם נמצא ביניכם"

היום ייערך מבצע מציאת תורם מח עצם לאביאל בקמן בן ה-5 • אביאל סובל ממחלת דם נדירה, וכל שנדרש מכם הוא בדיקת רוק

היום יתגייסו אזרחי ישראל להצלת חייו של אביאל חיים בקמן בן ה-5, שזקוק לתרומת מח עצם. אביאל חולה במחלת דם נדירה שעלולה להפוך בכל יום ללוקמיה.

עמותת מאבק לחיים ע"ש אלי אלקובי, שפועלת להגדיל את מאגרי מח העצם בישראל, תציב היום ב-34 קניונים עמדות התרמה כדי לאתר תורם לאביאל. במהלך המבצע יילקחו דגימות רוק פשוטות, שבאמצעותן ניתן לבחון את מידת ההתאמה בין התורם לבין החולה.

אתמול נפגש ראש הממשלה בנימין נתניהו בירושלים עם אביאל ועם הוריו נירית ושוקי. נתניהו ציין שבדיקה פשוטה יכולה להציל חיים וקרא לציבור לסייע בכך.

במהלך הפגישה העניק רה"מ לאביאל מתנות קטנות: בובה של "אנגרי ברד'ס", "ביי בלייד" ו"בקוגן". ראש הממשלה שוחח עם אביאל ומשפחתו, התעניין בתהליך איסוף מאגרי הדנ"א ואופני השימוש בהם, והביע תקווה שיימצא תורם מתאים.

אמש נשמעה אמו נירית נרגשת: "אף שמהמודעות ניבט אליכם ילד יפה עיניים ומלא שיער, אני מתחננת - זמנו של אביאלי אוזל והולך. אנא צאו לתחנות ההתרמה. אני יודעת שהתורם של אביאל נמצא ביניכם. הלוואי שהיום יהיה היום. אביאל רוצה לחזור לגן ולהיות ככל הילדים, זה מגיע לו".

עלות בדיקת כל דגימת רוק עומדת על 200 שקלים. בעמותת "מאבק לחיים" מבקשים מהציבור שיתרום מכיסו ויסייע להגיע לסכום הנדרש לבדיקת הדגימות.

לפרטים ולתרומות ניתן להתקשר לטלאול: 1900-52-77-11; לתרומת ח"י שקלים שילחו SMS עם הספרה 18 ל-2777.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...