חופשה משפחתית בכפר אינה עניין של מה בכך. הילדים שלי הם יצורים אורבניים קטנים, מלאי גירויים, תחומי עניין ויכולות אלקטרוניות, והמחשבה להפשיטם מכל אלה עוררה בי פאניקה קלה. משזו נרגעה ומרחבי האינסוף של הכפר הצרפתי החלו משרים עלי נחת - התחלנו מתרגלים לחיים הפשוטים ומלאי הסיפוק של יש מאין. בשעות הבוקר המוקדמות, כשהשמש מתחילה לחמם וטיפות טל אחרונות מנצנצות חזרה מאשכולות הענבים, יוצאים הקטנים עם דודתם לבצור ולסחוט מיץ מתוק. אחר הצהריים, כשהשדות והכרמים משנים צבעם נוכח שמיים כתומים, יוצאים שוב החקלאים הצעירים - הפעם מלווים בזיידה'לה שלהם לקטיף גזר, והנה ספר ילדים ידוע רוקם דמויות אנוש. ביום שישי בשוק הצבעוני והשוקק אנחנו מתפתים למעויני מרציפן שקדים שכל כך מסמלים את המקום. ובערבו של יום במסעדה המקומית האהובה, שניחוחה רוזמרין טרי, אני טועמת מטעמי ברווז, גבינות עיזים מהחווה הסמוכה וטארט טאטן מהטובים שידעתי, ובין אצבעותיי נטווים המתכונים שיעלו זיכרונות מחופשה מופלאה. קיש גבינת עיזים ורוזמרין החומרים (לתבנית בקוטר 24): לבצק: • 125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות • 3/4 כפית מלח • 2 כפות מים קרים • 2 כפות עשבי פרובנס יבשים (רוזמרין, תימין, אורגנו וכד') למילוי: • 1 מיכל שמנת מתוקה • 3 ביצים טרופות • 8 פרוסות עגולות גבינת עיזים רכה • חופן עלי רוזמרין טריים • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
* * *
• 1 ו-1/3 כוסות קמח
עוגת מרציפן
החומרים (ל-1 תבנית אינגליש קייק):
• 250 גרם מרציפן איכותי
• 3 חלמונים
• 100 גרם חמאה רכה
• 3 כפות רוזטה (סירופ שקדים)
• 4 כפות שקדים גרוסים
• 3 חלבונים
• 2 כפות סוכר
• 1/4 כוס קורנפלור או 1/4 כוס קמח תופח
• 10 ענבים אדומים חצויים
לקישוט:
• שבבי שקדים
• אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון טוחנים לעיסה רכה מרציפן, חלמונים, חמאה, רוזטה ושקדים.
2. במיקסר מקציפים חלבונים באיטיות, וכשנוצר קצף לבן מוסיפים 2 כפות סוכר ומקציפים לקצף יציב.
3. מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לעיסת המרציפן. מוסיפים בתנועת עטיפה את הקורנפלור או הקמח.
4. יוצקים לתבנית משומנת, מקשטים בחצאי ענבים ובשבבי שקדים.
5. אופים בחום בינוני נמוך (170 מעלות) במשך כ-40 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים.
חזה ברווז צלוי עם קרם ירקות כתומים
החומרים (ל-4 מנות):
• 4 חזות ברווז
• 2 גזרים חתוכים לקוביות גדולות
• 2 כוסות קוביות דלעת
• מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
לקישוט:
• 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
• 1 כוס דלעת חתוכה לקוביות קטנות
• 1/4 כוס שמן זית
• מלח ים אטלנטי לפי הטעם
• פלפל שחור גרוס
• חופן פטרוזיליה קצוצה
• 2 שיני שום כתוש
אופן ההכנה:
1. מנקים את חזות הברווז ומשאירים שכבת שומן דקה מאוד.
2. בסיר מכסים את קוביות הירקות במים, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים לרכות מקסימלית במשך כ-20 דקות. מסננים את הנוזלים ומועכים לפירה חלק. מתקנים תיבול ושומרים חם.
3. מערבבים את כל מרכיבי הקישוט למעט הפטרוזיליה והשום, משטחים בתבנית אפייה וצולים בחום גבוה (200 מעלות) במשך כ-15 דקות עד שהירקות משחימים. מערבבים את הפטרוזיליה והשום ושומרים חם.
4. מתבלים את חזות הברווז במלח ובפלפל, מניחים כשצד השומן כלפי מטה על מחבת רחבה ויבשה, מדליקים את האש ומתחילים לצלות. צולים כל צד במשך כ-5 דקות עד שמשחים מבחוץ ומתבשל עד דרגת מדיום מבפנים.
5. מעבירים לקרש חיתוך, ממתינים דקתיים ואז פורסים.
6. מגישים בליווי הפירה הכתום והירקות הצלויים. אפשר לקשט בריבת יין אדום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו