צילום: גדעון מרקוביץ // גבי אשכנזי

"ביום פתיחת החקירה - אשכנזי שוחח עם הרפז"

ערוץ 1: "רונית אשכנזי אמרה להרפז כי בעלה מבקש לדבר איתו בטלפון קווי" • הרמטכ"ל לשעבר: "אמשיך לא להגיב להכפשות - עד תום בדיקת מבקר המדינה"

הגילויים האחרונים על הקשר בין הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי לסא"ל (מיל') בועז הרפז הפכו אתמול לשיחת היום בקרב בכירי צה"ל ובכירי מערכת הביטחון.

פרסומיה של איילה חסון בערוץ הראשון מציגים, לכאורה, את אשכנזי באור בעייתי במיוחד, לנוכח הקשר שלו ושל אשתו רונית עם הרפז. הפרסומים לכאורה עומדים בניגוד חריף לגירסה שסיפק אשכנזי לבכירי צה"ל ולציבור לאחר פרסום פרשת המסמך אשתקד.

חסון המשיכה אתמול להביא פרטים חדשים בפרשה. לדבריה, עם תחילת החקירה, כשהגיע אשכנזי למשטרה ונשאל על המסמך, הוא אמר "כן... נו, בחור אחד, הוא הביא את המסמך, תשאלו את ארז וינר" (עוזר הרמטכ"ל לשעבר). לפי חסון, אשכנזי לא סיפר לחוקרים ששלושה ימים בלבד קודם לכן, ביום פתיחת החקירה, הוא שוחח עם ה"בחור האחד" הזה בטלפון קווי במשך דקות ארוכות, וכשנשאל על שיחה זו הוא תירץ זאת בכך שפנה להרפז דרך אשתו רונית מאחר ש"לא היה לו את הטלפון של הרפז".

עוד ציינה חסון כי במסרונים שבין רונית אשכנזי להרפז נדונו גם שיבוצים ומינויים של קצינים בצה"ל, ובין היתר עניינם של אל"מ ד"ר אבי מויאל, אל"מ אביאל פז-צוק, אל"מ שחר ארגמן, אל"מ ליאור כרמלי וכן תא"ל אורנה ברביבאי.

גורמים במערכת הביטחון קראו אתמול למשטרה לפתוח מחדש את חקירתה בפרשה. "לא יכול להיות, נוכח כל הממצאים האלו, שהמשטרה לא הצליחה לגבש ראיות ולהאיר יותר את מה שהתרחש", אמר אחד הגורמים. "בדיעבד, הסתבר שלמשטרה היו ראיות בדמות העובדה שאשכנזי ביקש מהרפז שיצניע את הקשר שלו עם רונית, הטלפון בין אשכנזי והרפז ועוד". הגורמים הדגישו כי הם "המומים וזועמים" נוכח הגילויים האלו. מנגד, טענו גורמים אחרים כי הפרסום נראה כמו ניסיון להוציא את הפרשה מידי מבקר המדינה, שעתיד לפרסם ממצאים בנושא, וכי פרסומיה של חסון נסמכים על שמועה, והם אינם מדויקים, לטענתם.

מפקד חיל האוויר, האלוף עידו נחושתן, נשאל אתמול על הפרשה בגלי צה"ל ואמר: "עבדתי עם הרמטכ"ל הקודם שנים ארוכות. בעיניי הוא רמטכ"ל ומפקד מעולה וראוי לכל הערכה. אני ממש לא חושב שאני אגיד דברים אחרים בפרשה הזו".

אנשיו של אשכנזי הגיבו לפרסומים: "רב אלוף (מיל') גבי אשכנזי ימשיך שלא להגיב, כפי שעשה עד כה, גם תחת השמצות והכפשות שספג, וזאת עד להשלמת הבדיקה המקיפה והיסודית שמקיים מבקר המדינה. אשכנזי ורעייתו נשאלו והשיבו במשטרה, בנפרד, ביושר ובאופן מלא, על שורה ארוכה של שאלות ובכללן הנושאים שהועלו בפרסום בערוץ הראשון ונושאים אחרים. יצוין כי הפרסום כולל חצאי אמיתות ושימוש מניפולטיבי בחלק מחומרי החקירה. אשכנזי סבור כי יש לאפשר למבקר המדינה להשלים את הדו"ח המקיף שהוא מכין בנושאי תהליך מינוי הרמטכ"ל, היחסים בין השר ברק ללשכת הרמטכ"ל והיבטים מסוימים בפרשת הרפז. לפיכך, הניסיונות לבצע מניפולציות והשפעות על דו"ח המבקר אינן ראויות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...