מרגלית, מהחלוצים שביקבי הבוטיק בישראל, חוגג השנה 20 בצירים על המדפים. היקב, שהוקם בשנת 1989 על ידי פרופ' יאיר מרגלית, היה הראשון בישראל שעשה יינות איכות מזנים כמו קריניאן וקברנה פרנק והוא אחד מראשוני יקבי הבוטיק שהוכיחו שאפשר לעשות כאן יין טוב, ואפילו טוב מאוד. מכמות של כ-1,000 בקבוקי יין בשנת ההקמה, הגיע מרגלית לייצור שנתי של כ-20 אלף בקבוקים. בבעלותו שני כרמים, אחד בגליל העליון והשני באזור בנימינה. בטעימת יינות היקב מבציר 2009 התגלו יינות רכים ואלגנטיים מאשר בעבר. "אנחנו יורדים מהשרירים", אומר פרופ' מרגלית, "הלקוחות שלנו התבגרו, הם יודעים להעריך יינות מתונים יותר. וגם אנחנו". המגמה המבורכת של "ירידה מהשרירים" רווחת בבצירים האחרונים בקרב לא מעט יקבים בישראל והמקום שאליו לקח אותה מרגלית, שרבים זוכרים אותו כאחד מהשריריים שביקבי ישראל, הוא מעניין במיוחד. מרגלית, קברנה סוביניון 2009 "שנת 2009", אומר פרופ' מרגלית, "היתה שנה עם מעט מאוד גשם". הכרמים של מרגלית אינם מושקים כלל ושנה דלה במשקעים משפיעה באופן ישיר על ריכוז הטעמים של הפרי. היין, העשוי 93 אחוזי קברנה סוביניון ושבעה אחוזי מרלו מכרם קדיתא שבגליל העליון, מצליח להיות מרוכז מאוד, בלי לגלוש אל מחוזות הריבה. יש לו ריחות רבי עוצמה של דובדבנים שחורים, מעט עלים יבשים וטבק. המגע שלו עם החך נעים ואלגנטי, עם חמיצות טובה וטעמי פרי רעננים והסיומת ארוכה ופירותית. אחד מיינות הקברנה סוביניון הישראליים האלגנטיים והמעניינים שתוכלו למצוא. המחיר: כ-200 שקלים הבלנד של מרגלית קרוי על שמה של מכונת ההצפנה הגרמנית, שלפיצוחה על ידי אנשי מודיעין בריטים היתה השפעה מכרעת על תוצאות הקרב על בריטניה במלחמת העולם השנייה. הוא עשוי 60 אחוזי קברנה סוביניון, 22 מרלו ו-18 אחוזי קברנה פרנק. צבעו כהה מאוד, שחור כמעט, ולמרות שהוא עדיין סגור וקמצן, אפשר להבחין בו בקשת רחבה של ריחות וטעמים, מפרי אדום טרי ומבריק ועד לאדמה שחורה לחה. בהשוואה ליינות מבצירים קודמים הוא מוצק ודחוס, עם טעמים מתוקים עזים וחמיצות קלה. כדאי לחכות איתו לפחות עד 2014. המחיר: כ-235 שקלים קברנה פרנק ישראלי מעורר בדרך כלל ציפיות לריחות של פרי בוסר ועשבי תיבול ירוקים ולמבנה קשוח, שבמקרים מסוימים יכול להיגרר גם לתוקפנות. היין הזה הוא ההפך הגמור. כרם הקברנה פרנק של מרגלית, שנמצא באזור בנימינה, די סבל בשנת 2009 והניב כ-30 אחוזים פחות מאשר בכל שנה. בכוס מתגלים ריחות של שוקולד, קפה, אדמה, הרבה פרי אדום מתוק ועלים יבשים, כאשר את הירקרקות המתבקשת מחליפה פרחונית נעימה. בפה מתגלים טעמי פרי טרי, מרוכזים ומלאי חיים. החמיצות נעימה והסיומת ארוכה ומתובלת. במצבו הנוכחי, זהו לטעמי היין הטוב ביותר של היקב מבציר 2009. המחיר: כ-200 שקלים מרגלית, קברנה סוביניון ספיישל רזרב 2009 83 אחוזי קברנה סוביניון, שקיבלו תוספת קלה של 17 אחוזי פטיט סירה, כולם מכרם קדיתא שבגליל העליון, התחברו ליין גדול ועשיר. כרגע יש לו ריחות לא מתלהמים, אך ברורים להפליא, של פרי אדום ושחור, בשר, שוקולד, עלים לחים, עור חדש ותבלינים. המגע שלו מצליח להיות רחב ועשיר בלי לגרום לחך למועקה, והסיומת יבשה, ארוכה ומורכבת. מי שיחפש ביינות מרגלית את העוצמה והריכוז יוכל למצוא אותם כאן בקלות. כדאי לשמור עליו במקרר היין עוד שלוש-ארבע שנים לפחות, כדי ליהנות מכל מה שיש לו להציע. המחיר: כ-300 שקלים
* * *
מרגלית, אניגמה 2009
מרגלית, קברנה פרנק 2009
מצעד המרגלית
אחרי 20 שנה, מרגלית כבר לא עושה שרירים • במקום יינות במשקל כבד מציג ותיק יקבי הבוטיק יינות רכים ואלגנטיים
Load more...
