גילה קצב

"הוא זכאי, הוא זכאי"

בקריית מלאכי, עיר מגוריו של הנשיא לשעבר, סירבו אתמול להאמין שהוא ביצע את המעשים שיוחסו לו • אשתו, גילה, הסתגרה בביתה • "היא התבטאה כאילו חרב עליה עולמה", אמרו מקורביה

"ציד מכשפות", כך מכנים בקריית מלאכי, עיר מגוריו של הנשיא לשעבר, את הכרעת הדין הקשה והחד-משמעית. רוב התושבים נעמדו מאחוריו. "לא היה משפט צדק", אמרו. "רדפו אותו". גילה רעייתו, לעומת זאת, שמרה לעצמה. המקורבים לה סיפרו כי בעת הקראת הכרעת הדין, דמעות זלגו מעיניה.

גילה קצב לא התלוותה לבעלה בבית המשפט. "האישה הזאת, כמה שהיא נחבאת אל הכלים, היא אישה מאוד חכמה, והיא ידעה בתוך תוכה שבעלה עשוי לחזור הביתה כמורשע בעבירות מין חמורות. זו הסיבה שהחליטה לא להתלוות אליו בניגוד לפעמים קודמות. עצוב לי מאוד שכך קבע בית המשפט, ועצוב לי עוד יותר על גילה. זה לא מגיע לה", סיפרה אחת השכנות.

אחד מבאי ביתו של קצב סיפר כי במהלך השמעת הכרעת הדין אמרה גילה לחברה קרובה: "רע לי מאוד. אני מרגישה רע מאוד, ואני לא מאמינה למשמע אוזניי". קרוב המשפחה סיפר כי גילה התבטאה כאילו חרב עליה עולמה. "היא בהלם טוטאלי מהכרעת השופטים", אמר.

"גילה נשארת לצידו"

"גילה החליטה שיהיה מה שיהיה, היא תעמוד לצידו של בעלה", סיפרה קרובת משפחה. "היא אישה מיוחדת וחזקה מאוד. עד הרגע האחרון האמינה בחפות בעלה. זו אישה שתתמוך בבעלה ללא פשרות ולא תנהג כמו נשים אחרות ולא תפרק את החבילה, ובדרך את הבית. ברור שהיא כואבת את המצב, אבל היא תשמור הכל בפנים. חשוב לה לשמור על המסגרת המשפחתית, יש לה בעל, ילדים, נכדים, ולמרות שהיא רואה את בעלה מפורק בגלל הכרעת הדין, היא תמשיך ותעודד אותו, גם אם ילך לכלא, כאשר היא בעצמה זקוקה לעידוד ולתמיכה".

הרשעתו של קצב גרמה לזעזוע עמוק בקרב תושבי קריית מלאכי והפכה לשיחת היום כמעט בכל רחוב, בכל בית, בכל בית קפה. רבים מהם המתינו לנשיא לשעבר כאשר עזב את בית המשפט, חזר לקריית מלאכי ונכנס לביתו זעוף פנים. מאז הגיע, הסתגרו בני המשפחה בבית.

"לא מאמינה שהוא אנס"

"אני לא מכירה את קצב אישית, אני לא חברת המשפחה, אבל אני לא מאמינה שהוא אנס", אמרה אפרת כהן, תושבת העיר. "אני לא יכולה להאמין שנשיא מדינה יאנוס נשים. זה לא נתפס. יכול להיות שהשופטים היו משוחדים, הושפעו מהתקשורת, נלחצו מדעת הקהל העוינת, מהציבור שרצה לראות דם".

שיטוט בין בתי הקפה בעיר בשעות שלאחר הקראת הכרעת הדין גילה כי תושבים רבים מסרבים להאמין. חלקם קראו בקול "הוא זכאי, הוא זכאי".

"בשבילי קצב הוא צדיק בסדום. אנחנו תושבי קריית מלאכי נעמוד מאחוריו עד הסוף", אמר רמי עטיה. דורית אפריאט הצטופפה מחוץ לביתו של קצב כשחזר מבית המשפט. "אני אישה ומאמינה שהוא לא אנס", קבעה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...