קהילת חובבי הסופגניות נחלקת לשניים: חובבי הריבה ואוהבי הסופגניות הריקות. אני, ללא ספק, נמנית עם הקבוצה השנייה - ובילדותי ביליתי חגים שלמים בביצוע ניתוחי לב פתוח לסופגניותיי לשם הרחקת הריבה. מכיוון שנגזר עלי ליהנות מבצק מטוגן מפודר באבקת סוכר, הפתרון המושלם לחשקיי היו סופגניות הלבן הפשוטות. הייתי מתבוננות מרותקת בסיר ועוקבת בהשתאות אחר טיגונו של הבצק הרך בשמן החם, מנסה לדמיין איזו צורה מופלאה תקבל כל סופגנייה, שכן אין סופגניית לבן אחת זהה לרעותה. בשנים האחרונות גיליתי שבניי הולכים בעקבותיי, וסביב שולחן החג, אל מול חנוכייה דולקת ומרצדת, מעדיפים את הסופגניות הביתיות שהכינה אמא על פני אחיותיהן המוקפדות שנקנו באחת ממאפיות היוקרה. כדי לגוון, לשנות ולהפתיע את בני הבית אני בוחרת להשתעשע עם הבצק הבסיסי ולתבלו בתבלינים ובהם וניל, קינמון או גרידת הדרים מבושמת, להוסיף פירות או אגוזים ואפילו פצפוצים של שוקולד ולהגיש לצד יוגורט מרענן וריבה משובחת. לטיגון: לטיגון: לקישוט: אופן ההכנה: סופגניות וניל ואוכמניות
* * *
סופגניות תפוז ואגוזים
החומרים (לכ-12 סופגניות):
* כוס קמח תופח
* קליפת תפוז מגוררת
* כוס פקאן סיני גרוס דק
* ביצה טרופה
* 1 גביע לבן
* 4 כפות סוכר
* 2 ליטר שמן (קנולה, תירס או חמניות)
לקישוט:
* 1/2 כוס אבקת סוכר
* 1/2 כוס קליפות תפוז מסוכרות
אופן ההכנה:
*מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה ושמים במקרר עד לטיגון.
*מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק.
* ממלאים כף גלידה בבלילה, טובלים בשמן החם ומשחררים בזהירות כדורי בלילה אל תוך השמן החם. חוזרים על הפעולה עד גמר הבלילה.
* מזהיבים את הסופגניות במשך כ-3 דקות מכל צד. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
* מסדרים על צלחת הגשה, מפדרים באבקת סוכר, מקשטים בקליפות תפוז מסוכרות ומגישים מיד.
סופגניות תפוחי עץ וקינמון
החומרים (לכ-30 סופגניות):
* 3 תפוחי עץ מסוג גרני סמית
* 1/2 1 כוסות ליקר קלבדוס
* 1/2 כוס סוכר
* כוס גדושה קמח
* 2 חלמונים
* 4 כפות אבקת סוכר
* 1/4 1 כוסות בירה לבנה
* 1/4 כוס שמן (קנולה, תירס או חמניות)
* 2 כפיות קינמון
* 3 חלבונים
* 2 ליטר שמן (קנולה, תירס או חמניות)
* 3/4 כוס אבקת סוכר
* 2 כפות קינמון טחון
* בעזרת תפוחן מרוקנים את ליבת התפוחים ומשאירים אותם שלמים. פורסים לפרוסות דקות ומעבירים לקערה עם קלבדוס וסוכר ומשרים עד לטיגון.
* מערבבים את כל חומרי הבלילה, למעט החלבונים.
* מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
* מקציפים את החלבונים לקצף רך ומקפלים לבלילה. טובלים את פרוסות התפוחים בבלילת הטיגון ומעבירים לשמן החם.
* מזהיבים במשך כ-3 דקות מכל צד. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
* מפדרים באבקת סוכר ובקינמון ומגישים מיד.
* כוס קמח תופח מאליו
* ביצה טרופה
* 1 גביע לבן
* 2 כפות סוכר
* 2 כפות סוכר וניל
* 2 כפיות אבקת וניל
* כוס גדושה אוכמניות קפואות
לטיגון:
* 2 ליטר שמן (קנולה, תירס או חמניות)
לקישוט:
* 3/4 כוס אבקת סוכר
* 2 גביעי יוגורט עם אוכמניות
* 1/2 כוס ריבת אוכמניות מוכנה
אופן ההכנה:
* מערבבים את כל החומרים למעט האוכמניות.
* מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק.
* מוסיפים את האוכמניות הקפואות לבלילה ומערבבים בזריזות.
* ממלאים כף גלידה בבלילה, טובלים בשמן החם ומשחררים בזהירות כדורי בלילה אל תוך השמן. חוזרים על הפעולה עד גמר הבלילה.
* מזהיבים את הסופגניות במשך כ-3 דקות מכל צד. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
* מסדרים על צלחת הגשה, מפדרים באבקת סוכר, מגישים בליווי יוגורט אוכמניות צונן וריבת אוכמניות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
