"הישג מרגש ומרשים", "עג'מי"

אולי הפעם

גם השנה, בפעם השלישית ברציפות, יהיה נציג ישראלי בטקס האוסקר • יוצרי "עג'מי" יפסעו על השטיח האדום ב-7 במארס, ואנחנו נחזיק אצבעות שסוף סוף ייקחו ישראלים את פרס הסרט הזר

בטקס פרסי האוסקר הקרוב, שייערך ב-7 במארס, יפסעו שוב יוצרים ישראלים על השטיח האדום. הפעם, אחרי "בופור" ו"ואלס עם באשיר", מועמד לפרס הסרט הזר הטוב ביותר סרטם של ירון שני וסכנדר קובטי, "עג'מי". סרט הביכורים של שני וקובטי יתחרה בארבעה סרטים אחרים: "סרט לבן" מגרמניה, "חלב הצער" מפרו, "נביא" מצרפת ו"הסוד שבעיניים" מארגנטינה.

מיד לאחר ההכרזה אתמול על המועמדות של "עג'מי", התכנסו שחקני הסרט והמפיקים ביפו לחגוג את ההישג המרשים. שני וקובטי לא הגיעו אולם מסרו כי "ההישג הזה הוא הישג של מאות אנשים, בייחוד של שחקנים שהיתה לנו הזכות להכיר ולשתף איתם פעולה".

מפיק הסרט מוש דנון אמר אתמול: "אני מקווה שהסרט ימשיך לרגש עוד הרבה אנשים בעולם. אני גאה ומודה מאוד לבמאים ולשחקנים. זהו עוד ניצחון להפקות הישראליות שנעשות בתנאים לא פשוטים".

ערן נעים, שמגלם את דנדו בסרט, אמר: "זו חוויה של פעם בחיים. הלב שלי דופק מהרגע ששמעתי על המועמדות. אנחנו מחזיקים אצבעות ומתפללים".

שהיר כבהא, שמגלם את עומאר, אמר: "אני מרגיש נפלא. זה משהו שאף פעם לא מצפים לו, בטח לא כשמבחינתי הכל התחיל כחוויה של שיעורי משחק. אני יכול להגיד שהסרט השפיע גם על השכונה ביפו. התחילו להזרים כספים למרכזים לנוער במצוקה, כך שזה בהחלט פתח את העיניים".

ההישג העצום של "עג'מי" זכה אתמול לפרגון רב. "הוא בפנים? די! גדול, כביר! איזה מדהים!" כך הגיב הבמאי ארי פולמן כשבישרתי לו אתמול על המועמדות של הסרט. לדברי פולמן, שסרטו "ואלס עם באשיר" היה מועמד לאוסקר בשנה שעברה, "זה סרט כביר והלוואי שהוא יעשה את התיקון מהשנה שעברה. אני מאחל להם שיעשו מקום אחד גבוה יותר מאיתנו".

הסופר רון לשם, שהיה בטקס האוסקר לפני שנתיים עם הסרט "בופור", שמבוסס על ספרו "אם יש גן עדן", אמר אתמול: "אני די משוכנע שהם יביאו את האוסקר. יש להם סיכוי טוב מאוד. גם 'לבנון' וגם 'בופור' הם פורצי דרך בכמה מובנים והציבו רף חדש לקולנוע הישראלי. אבל הסרט הזה, מעבר לכך שהוא מצוין, פרץ דרך בתהליך העבודה שלו. הוא מעורר הערצה. אני אוהב מאוד את כל הצוות שם באופן אישי ורק יכול להגיד להם שייהנו מזה. אני עברתי את כל תהליך האוסקר עם מתח אינסופי ולא הצלחתי ליהנות לחלוטין. אני מאחל להם שיצליחו ליהנות מהחוויה".

אורי ברבש, שהיה על השטיח האדום ב-1985 עם סרטו "מאחורי הסורגים", אמר אתמול: "אני ממש המום מהתרגשות. שלוש פעמים ברציפות להיות מועמדים? זה מדהים! ראיתי את הסרט ואהבתי אותו אהבה גדולה. אני זוכר מהחוויה שלי שם שאתה נמצא ברקיע השביעי, מעופף במחוזות שמימיים. זו חגיגה גדולה לקולנוע הישראלי".

שרת התרבות והספורט לימור לבנת אמרה אתמול: "אני מאוד מתרגשת. הקולנוע הישראלי הוכיח שוב ושוב שהתרבות הישראלית היא השגרירה הטובה ביותר של המדינה".

וגם "אווטאר"

אותנו אולי מעניין "עג'מי", אבל את האמריקנים מעניינים סרטים אחרים, ובראשם "אווטאר", ההיסטריה של השנה, שמועמד לאוסקר בתשע קטגוריות שונות, בהן הסרט הטוב ביותר והבמאי הטוב ביותר - ג'יימס קמרון.

נראה כי קמרון יתמודד ברבות מהקטגוריות מול גרושתו, קתרין ביגלו, שהסרט בבימויה, "מטען הכאב", מועמד גם הוא לתשעה פרסים.

השנה, בפעם הראשונה מאז 1944, הוחלט כי בקטגוריית הסרט הטוב ביותר יתמודדו עשרה סרטים ולא חמישה. הסרטים שמועמדים השנה הם: "אווטאר", "מטען הכאב", "מחוז 9" של ניל בלומקמפ, "לחנך את ג'ני" של לון שרפיג, "ממזרים חסרי כבוד" של קוונטין טרנטינו, "יהודי טוב" של האחים כהן, "תלוי באוויר" של ג'ייסון רייטמן, "פרשס" של לי דניאלס, "הזדמנות שנייה" של ג'ון לי הנקוק וסרט האנימציה "למעלה".

קטגוריית השחקן הטוב ביותר כוללת השנה את ג'ורג' קלוני על משחקו ב"תלוי באוויר". קלוני כבר זכה בעבר בשני פרסי אוסקר. מורגן פרימן, שכבר היה מועמד ארבע פעמים וזכה על משחקו ב"מיליון דולר בייבי", מועמד על תפקידו כנלסון מנדלה בסרטו של קלינט איסטווד, "אינוויקטוס".

ואולי זו תהיה השנה של ג'ף ברידג'ס, שזו המועמדות החמישית שלו לפרס, הפעם על משחקו בסרט "Crazy Heart". קולין פירת' זוכה למועמדות ראשונה באוסקר על משחקו בסרט "סינגל מן", והשחקן הצעיר ג'רמי רנר מועמד על תפקידו בסרט "מטען הכאב".

בקטגוריית השחקנית הטובה ביותר נמצאת השנה שוב מריל סטריפ, שזוהי המועמדות ה-16 שלה, הפעם על תפקידה כבשלנית ג'וליה צ'יילד בקומדיה "ג'ולי וג'וליה". שחקנית ותיקה נוספת שזוכה למועמדות, רביעית במספר, היא הלן מירן, שמועמדת לפרס על משחקה בדרמה "התחנה האחרונה". לצידן מועמדת סנדרה בולוק, שזוכה למועמדות ראשונה לאוסקר, על משחקה בדרמה "הזדמנות שנייה".

את הרשימה משלימות שתי שחקניות צעירות, קארי מאליגן בת ה-25 שמועמדת לאוסקר על משחקה ב"לחנך את ג'ני" וגאבורי סידיב בת ה-27 שמועמדת על תפקידה בסרט "פרשס".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...