ניו אורלינס, המשחק האחרון של העונה הסדירה, לפני כשלושה שבועות. עומרי כספי התרומם לכדור חוזר, השמיני שלו במשחק. ההתמודדות לא קבעה דבר עבור יוסטון, אבל הפורוורד, מלא ציפייה לקראת פלייאוף האן.בי.אי הראשון שלו, היה נחוש למחוק פיגור של חמש נקודות. הוא עלה לג'אמפ שוט מהיר, אבל נחסם על ידי ג'ף וויטי מהפליקנס. בדיעבד, זה היה מהלך הכדורסל האחרון שלו לעונת 2013/4.
30 השניות האלה מייצגות בצורה די נאמנה את העונה החולפת של הישראלי הראשון באן.בי.אי, שהסתיימה רשמית בשבת בטעם חמוץ־מתוק: התחלה מבטיחה ומלאת ציפיות וסיום מדכדך, בטח לנוכח העובדה שתיפקד כמשקיף בלבד בסידרת ההפסד מול פורטלנד.
"אני מופתע מאוד", אמר ל"ישראל היום" פרשן ESPN מארק שטיין, על הסיפרה אפס בטור הדקות של כספי בפלייאוף הנוכחי, "אני חושב שזאת היתה טעות מצידו של המאמן קווין מקהייל. לאורך העונה הוא התאהב כל הזמן בשחקנים אחרים. זה משהו שקורה באן.בי.אי".
כספי לא היה היחיד ששילם את מחיר רוטציית הפלייאוף הקצרה של מאמנו. שמונה שחקנים במקרה הטוב, גם מחליפים לגיטימיים כגון פרנסיסקו גארסייה ודונטאס מוטיונאס, סופסלו ביד קשה. רק שבמקרה של כספי הסימנים המקדימים כבר היו באוויר. לאחר חודשיים שבהם התלבש כמו כפפה על היד לשיטת המשחק של מקהייל (תן את הכדור לדווייט הווארד והמתן לשלשה פנויה) - הגיעה הירידה.
עומרי כספי באחד המשחקים העונה. לאן הוא ממשיך מכאן? // צילום: USA Today Sports
מתבקש לשים את האצבע על הגעתו בטרייד של הסמול פוורוד ג'ורדן המילטון כרגע התפנית השלילית בעלילה, אך המציאות מעט מורכבת יותר. דווקא החזרתו ההדרגתית של כספי מעמדה 4 ל־3, שהחלה עוד לפני צירופו של היריב למשבצת, פגעה מאוד באפקטיביות שלו על הפרקט.
מול שומרים עצלים פחות ואתלטיים יותר, השלשות כבר פחות נכנסו. "עומרי חייב להמשיך לעבוד על הזריקה שלו מחוץ לקשת אם הוא רוצה לייצב את מעמדו כשחקן רוטציה לגיטימי בקבוצה בעלת שאיפות כמו יוסטון", קבע שטיין.
על פי החוזה של כספי, הרוקטס מחזיקים באופציה לעונה הבאה בשווי של כ־1.1 מיליון דולר. עד 5 באוגוסט אמורים במועדון להודיע לשחקן על החלטתם. בינתייים, לג'נרל מנג'ר דריל מורי יש כמה עניינים מעט יותר בוערים על הראש, לנוכח הכישלון בפלייאוף. האם ביום הדין יעמדו לנגד עיניו ועיני המאמן מקהייל (צפוי להמשיך) היכולת הטובה של כספי בתחילת העונה או דווקא הסוף המאכזב יותר?
כך או כך, שטיין מציע למומחים בלבנט לא להספיד את קריירת האן.בי.אי של החולם מיבנה: "אני יודע שבישראל יש איזושהי נטייה למהר להכריז שהיא נגמרה, אבל אני לא ממש מבין למה. העתיד שלו באן.בי.אי. מכבי ת"א והיורוליג לא הולכות לשומקום, והוא עדיין לא בן 26. החלק השני של העונה היה מאכזב לכל הדעות, אבל גם אם יוסטון תחליט לוותר עליו אין לי ספק שהוא ימצא קבוצה אחרת בליגה".
התשובות - בעוד כשלושה חודשים.

