עוגת ביסקוויטים . צילום: מאיה דרין

הכי ישראלי: מתכון לעוגת ביסקוויטים של מאיה דרין

אני לא מתביישת לומר את זה, העוגה הזאת היא הקינוח הקבוע שלנו בסופי השבוע • "ילדים מבשלים" של רות סירקיס הוא מה שהביא אותה לעולם - ואני גדלתי בתרבות שבה זה מה שמסמל ישראליות - כשישראלי עוד לא היה, היה רק גלותי • אז לקראת יום העצמאות, החלטתי לשתף בווריאציה שלי

מתכון לעוגת ביסקוויטים

רכיבים:

רשימת חומרים לתבנית מלבנית 30X20

לקרם:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (38 אחוזים)
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • ½ כוס סוכר
  • 250 גרם (1 גביע) גבינה לבנה 9%
    לביסקוויטים:
  • 1 כוס שוקו (אפשר מוכן מראש או 3 כפיות אבקת שוקולית ו-1 כוס חלב)
  • 1 חבילת בסקוויטים
    לעיטור:
  • 3 כפות גדושות ממרח לוטוס לקישוט
הקינוח הקבוע שלנו, צילום: מאיה דרין

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והווניל לקצפת יציבה.
2. מקפלים פנימה את הגבינה הלבנה בתנועות עטיפה.
3. בתבנית מלבנית מסדרים שכבת ביסקוויטים טבולים בשוקו,
4. יוצקים 1/3 מכמות הקרם ומסדרים מעל שכבת ביסקוויטים נוספת.
5. יוצקים 1/3 נוסף מהקרם וכך הלאה ליצירת שלוש שכבות.
6. מחממים במיקרו במשך כ-20 שניות את ממרח הלוטוס וזולפים אותו מעל הקרם הלבן.
7. מקררים היטב, חותכים למלבנים או ריבועים ומגישים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו