"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.
אבו מאזן צפוי להודיע היום על דחיית הבחירות לפרלמנט הפלשתיני • בצה"ל נערכים להסלמה בדמות ירי ליישובי הדרום, ואולי אף לשובן של ההפגנות האלימות לאורך הגבול • בכיר בלשכת אבו מאזן: "מעדיפים שדחייה תתקבל בהסכמת הפלגים"
השר הפלשתיני לנושאים אזרחיים, חוסיין א־שייח', שב מדוחא, בירת קטאר, לשם יצא בשליחותו של יו"ר הרשות הפלשתינית אבו מאזן על מנת לדון עם בכירי הממשל בקטאר באפשרות לדחות את הבחירות ברשות הפלשתינית בהסכמת חמאס.
לדברי בכירים בעזה וברמאללה, בכיר פת"ח ג'יבריל רג׳וב וסגן יו"ר הלשכה המדינית של חמאס, סאלח אל־עארורי, שוחחו בינהם ארוכות בימים האחרונים בניסיון למצוא מתווה מוסכם שיאפשר את קיום הבחירות. לדברי בכירים בעזה, רג'וב זועם על יועציו של אבו מאזן, אשר לדבריו דוחפים אותו להוציא את הצו המורה על ביטול הבחירות, בשעה שרג'וב התחייב אישית בפני חמאס כי הבחירות לא יתבטלו.
אנחנו מעדיפים שההחלטה על דחיית הבחירות שתוכננו ל־22 במאי תתקבל בהסכמה על ידי כל הפלגים", אמר ל"ישראל היום" בכיר בלשכת אבו מאזן ברמאללה. לדבריו, "אולם אם לא תהיה ברירה וחמאס יתעקש על קיום הבחירות במועד שנקבע, אזי יוצא צו נשיאותי שמורה על דחיית הבחירות למועד אחר".
בה בעת, במערכת הביטחון נערכים להחלטתו של אבו מאזן. בישראל לא שוללים את האפשרות כי ביטול הבחירות יוביל לירי מרצועת עזה ואולי אף לשובן של ההפגנות האלימות לאורך הגבול. כמו כן, לא נשללת אפשרות להתפרצות זעם ביהודה ושומרון ושובם של פיגועי היחידים.
מלבד ביטול הבחירות המסתמן, ישנם כמה גורמים נוספים שעלולים להאיץ הסלמה בעזה ובגדה. אחד הגורמים הללו הוא המתח בירושלים סביב סוגיית המחסומים בשער שכם. המשטרה אמנם קיפלה את המחסומים הללו, אך המתח סביב הסוגיה, שהיה הגורם לירי מעזה בסוף השבוע האחרון, טרם שכך לחלוטין. מלבד זאת, מדובר בימי צום הרמדאן, הידועים כמועדים לפורענות ביטחונית. לכך מתווספת גם הקורונה המשתוללת בעזה ומפילה חללים רבים.
"לא רוצים הסלמה"
בכיר בחמאס אמר ל"ישראל היום" כי עמדת התנועה היא ש"דחיית הבחירות לא אמורה להביא להסלמה מול ישראל. אנו לא מעוניינים כעת להגיע לעימות צבאי עם ישראל, ודאי שלא על רקע החלטת אבו מאזן לדחות את הבחירות".
ארגון הטרור פרסם אמש הודעה: "אנו מתנגדים לדחיית הבחירות או לביטולן. אם הבחירות לא יתקיימו במועדן, ישראל תישא בהשלכות".