חמאס האשים פלשתינים במעשי שוד וביצע הוצאות להורג: "פעלו בהכוונת ישראל"

פעילי חמאס הרגו חשודים שפשטו על חנויות ומטבחים ציבוריים ברצועה • לטענתם, החשודים הודו בחקירות שקיבלו הנחיות מהמודיעין הישראלי • בתוך כך, דווח על 40 הרוגים ו-125 פצועים בתקיפות צה"ל ביממה האחרונה

גניבת סיוע הומניטרי ברצועה (ארכיון). צילום: אי.אף.פי

מקור פלשתיני מסר היום (ראשון) לסוכנות הידיעות "רויטרס" כי חמאס הוציא להורג חשודים במעורבות בכמה אירועי שוד, שבהם קבוצות חמושות פשטו על חנויות מזון ומטבחים ציבוריים ברחבי רצועת עזה.

במקביל, מפקד במנגנון הביטחון של חמאס בעזה דיווח על מעצר של כמה מעורבים והחזרת הרכוש הגנוב. גורמים בחמאס האשימו את השודדים בשיתוף פעולה עם ישראל, שעצרה את הסיוע לרצועת עזה בחודשיים האחרונים. לטענתם, החשודים הודו בחקירות שקיבלו הנחיות מהמודיעין הישראלי.

גניבת סיוע הומניטרי ליד מסגד מואוויה ברפיח // רשתות ערביות

לאחרונה דווח ברצועת עזה על תקיפת חוליות של שוטרי חמאס. במקרה אחד, שוטר של ארגון הטרור נהרג בתקיפה על העיר עזה. שוטרי חמאס נוהגים לשתף פעולה עם מחבלי הזרוע הצבאית בארגון ולעתים מחליפים אותם. מאז תחילת המלחמה חוסלו מאות מהם.

בתוך כך, כלי תקשורת פלשתיניים דיווחו על 40 הרוגים ו-125 פצועים בתקיפות והפגזות של צה"ל ביממה האחרונה. התקיפות כללו בין היתר את בית להיא, חאן יונס, המואסי ואזורים נוספים. מאז חצות דווח על 23 הרוגים, רובם בתקיפות בדרום רצועת עזה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר