הטקס השנתי זכרם של ההורגים בתאונות הדרכים נערך היום (שני) בתיאטרון היהלום ברמת גן. בטקס השתתפו שרת התחבורה מרב מיכאלי, יו"ר השדולה למאבק בתאונות הדרכים ח"כ בועז טופורובסקי ונציגי משפחות הרוגי תאונות הדרכים. מאז קום המדינה נהרגו בכבישי ישראל קרוב ל-35 אלף בני אדם.
בטקס הדלקת הנרות על הבמה לזכרם של ההרוגים בתאונות הדרכים, לקחו חלק שירלי ואהד ליפניק- הוריהם של אורי ורואי פינק ז"ל שנהרגו ב-2018, אורטל מיסק – רעייתו של יוסף שנהרג בשנת 2018, ליאורה סויסה- אמו של עינב יוסף ז"ל שנהרג בשנת 2017 ומשפחות נוספות.
"אנחנו הפכנו במשרד התחבורה את סדר העדיפויות", אמרה שרת התחבורה מיכאלי. "אנחנו נשקיע בתשתיות שיפרידו את הכלים הקלים מהכלים הכבדים ואנחנו נשקיע המון המון מאמץ, זמן, תשתיות ושירות בתחבורה ציבורית בשביל להוריד כמה שיותר כלי רכב מהכביש. זה יעזור לנו לא רק בעומס, זה יעזור בשמירה על החיים של כולנו.
"אנחנו נטפל בכבישים חשוכים באופן שהם יהיו פחות מסוכנים. אנחנו משקיעות ומשקיעים באמצעים דיגיטליים שיעזרו לעקוב אחרי תנאי העבודה, שעות הנסיעה והמצב המכני והתחזוקתי של כלי רכב ציבוריים ושל כלי רכב כבדים", היא הוסיפה.
עוד אמרה מיכאלי: "נשקיע בתוכנית אב שתוריד מקסימום של כלי רכב כבדים ומטענים, שכמו שאנחנו יודעות ויודעים אחוז המעורבות שלהם בתאונות הוא עצום. בכבישים שנשקיע אנחנו קודם כל נתעדף את אלה שהם עדיין יותר מסוכנים".
"ככל שיהיו לנו יותר נוסעות ונוסעים בתחבורה ציבורית, יותר ויותר כלי תחבורה שייקחו כמה שיותר מאיתנו, ככה יהיו לנו פחות כלי רכב – פחות נפגעות ונפגעים. ככל שהכלים הקלים יהיו מוסדרים ומופרדים מהכלים הכבדים – ככה יהיו לנו פחות נפגעות ונפגעים ככל שדרכי החיבור והגישה בין תשתית אחת לאחרת יהיו בטוחות ומוסדרות וכאלה שלא יהוו סיכון – ככה יהיו לנו פחות הרוגות והרוגים", היא סיכמה.
הטקס השנתי הוא ביוזמת יוזמה משותפת של משרד הרווחה והביטחון החברתי, הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, מרכז אלה, עמותת יד הנקטפים ועמותת "בשביל החיים". כיום במדינת ישראל, קיימים 8 מרכזי סיוע אזוריים של משרד הרווחה והביטחון החברתי, המופעלים על ידי "מרכז אלה – להתמודדות נפשית עם אובדן" ועמותת "בשביל החיים". המרכזים ממוקמים בבאר שבע, אשקלון, תל אביב, ירושלים, חדרה, טירה, חיפה וכפר כנא.
יורם מוסקוביץ, מנכ"ל עמותת "בשביל החיים", אמר בטקס: "אנו רואים מדי יום את חוסר האונים, השבר העמוק ותחושת הפספוס האיומה בקרב המשפחות המגיעות אלינו. אנו עושים כל מאמץ כדי לתת להן כלים שיסייעו לחזור לשגרת חיים לצד האובדן. יותר ויותר משפחות פונות לסיוע ואני פונה לכל משפחה שכולה כתוצאה מתאונת דרכים- אנא פנו אלינו. אנחנו כאן- בשבילכן".
שניר זיידל, מנכ"ל הרלב"ד, אמר: "יום הזיכרון השנתי להרוגי תאונות הדרכים מחזק את תחושת השליחות המלווה אותנו בפעילותנו במאבק בקטל בדרכים שגובה עוד ועוד קרבנות מדי שנה. זה מאמץ שניתן להצליח בו רק אם כל הגופים יעבדו יחד בשיתוף פעולה. דרך חינוך בבתי הספר, הסברה, חקיקה אכיפה, והקמת תשתיות בטוחות נוכל לצמצם את מספר ההרוגים והפצועים קשה בתאונות הדרכים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו