ליברמן : "צריך לתת את הדעת על הטיסות לאומן בראש השנה", גפני: "זו פשוט אנטישמיות"

שר האוצר בחר להפנות את הזרקור, שוב, לחברה החרדית, ולהזהיר מפני הטיסות לאוקראינה שיחלו רק בעוד כחודשיים • מנגד, רה"מ בנט וגורמי בריאות בכירים נוספים, הפנו אצבע מאשימה למפרי ההנחיות והטסים לחו"ל בגל התחלואה הנוכחי בישראל • ח"כ מקלב: "השנאה מבצבצת מגרונו"

שר האוצר אביגדור ליברמן, צילום: אורן בן חקון

בישיבת הממשלה שנערכה היום (שני), הביע שר האוצר, אביגדור ליברמן, דאגה בכל הנוגע לטיסות הצפויות לצאת לאומן בראש השנה הקרוב. לדבריו: "שמעתי שיש עוד פעם רעיון להביא מטוס מאומן. צריך לתת על זה את הדעת". שר הבריאות הורוביץ הצטרף לאמירה ואמר כי "שר האוצר צודק בעניין זה". יחד עם זאת, טענות אלו מצד השרים, אינן מתיישבות עם הנתונים שפרסם משרד הבריאות בימים האחרונים לפיהם עיקר ההדבקה המתרחשת בארץ בימים אלו, היא תוצאה של טיסות הקיץ וחוסר ההקפדה על בידוד מצד השבים מחו"ל. כידוע, הטיסות לאומן טרם החלו.

ח"כ גפני מ"יהדות התורה" הגיב לדבריו של ליברמן ומסר ל"ישראל היום": "זו פשוט אנטישמיות. שדה התעופה מלא באנשים עד אפס מקום שגורמים לעליית התחלואה והשר הנכבד לא מצא לנכון להגיד מילה וחצי מילה אלא על משהו שעתיד לקרות בעוד כמה חודשים. הוא פשוט אנטישמי"

מבדיקה שערכו כתבי "ישראל היום", נראה כי חוסר ההקפדה על התקנות שמוביל להמשך העלייה בתחלואה – חוצה מגזרים. לדוגמה בקניונים, נראה שלא רק הקונים הם אלו שעברו על ההנחיות, אלא גם נותני השירות ויתרו על הגנה מינימלית מפני הנגיף. מוכר באחד מדוכני הסלולר במתחם אמר ללא חשש כי "לא אכפת לי". עוד הוסיף המוכר החייכן, "מקסימום אני אקבל קנס, כמה זה? 500 שקל, גם ככה קודם נותנים אזהרה. אני אחכה עד אז, כרגע אני לא שם מסיכה".

תור לבדיקות קורונה בנתב"ג // צילום: חו"ל מהודר

במקביל, רה"מ בנט דיבר היום בישיבת הממשלה על גל התחלואה הנוכחי וייחס אותו לווריאנט הדלתא המשתולל בעולם:" העומס הנגיפי (מס' הנגיפים בגוף כשאתה מאומת) הוא בערך פי 1,000 ולכן זה מדבק. אין ממצאים שזה יותר קטלני, אלא יותר מדבק. לכן אנחנו רואים בכל העולם עלייה גדולה במאומתים, ובאנגליה שנותנת הצצה לעתיד גם הרבה מאושפזים. בישראל אין בדיקות עצמאיות עד לרגע זה והחזון הוא להציף את מדינת ישראל בבדיקות עצמיות ואז זה יהיה חלק מהחיים".

עוד הוסיף בנט: "אנחנו מקדמים את הנושא הבוסטר. כבר עכשיו עושים בוסטר למדוכאי חיסון. אנחנו יודעים שזה לא עושה נזק, וככל הנראה מועיל – יעד העל שלנו הוא פתיחת שנת הלימודים ולכן את עניין הבדיקות המהירות אנחנו רוצים לנסות במהלך הקיץ. היום אנחנו מאשרים תו לחתונות, בהמשך נכין תו לאירועי תרבות".

צעירים מבלים בקניונים ללא שמירה על ההנחיות. // ללא קרדיט, ללא קרדיט

מוקדם יותר היום, כינס שר הבריאות ניצן הורוביץ דיון בו התייחס גם כן לבעיית נתב"ג:  "אנחנו לא מדברים על סגירת נתב"ג. הגישה שלנו הייתה ונשארה לנקוט בצעדים לבלימת התחלואה, במינימום פגיעה במשק ותוך שמירה על שגרת החיים. כן, סביר להניח שמדינות נוספות יכנסו בקרוב לרשימת המדינות האסורות. אין מנוס מזה. הכניסות והיציאות מישראל יהיו תחת פיקוח הדוק, אבל לא נסגור את נמל התעופה".

גם מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' נחמן אש, התייחס לגל התחלואה הנוכחי ואמר כי "גל התחלואה בישראל הוא חלק מגל הדבקות עולמי. אנו רואים עלייה במספר המאומתים והחולים הקשים וזה צפוי לעלות עוד יותר. אנו עוקבים באופן שוטף אחרי הנתונים ונערכים לנושאים נוספים בהם פתיחת שנת הלימודים".

בנוסף ציין אש ש"המטרה היא להמשיך ולנהל שגרת חיים למרות העלייה בתחלואה. יחד עם זאת, אסור לנו להיות אדישים למצב. חייבים להקפיד על ההנחיות הקיימות, בעיקר עטיית מסיכות במקומות סגורים, הקפדה על בידודים וחיסונים. זו הדרך שלנו להתגבר על המגיפה".

ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה): "ישנה תחלואה גדולה. כולם רואים את נתב"ג כבעיה ועומד שר האוצר של מדינת ישראל, אשר העלייה בתחלואה צריכה להדאיג אותו יותר מכל אחד אחר, ולא מגיב, לא מתייחס ומסיר את האחריות - כל מה שמעניין אותו זה מה שיהיה בתקופת החגים, שאולי יהיו נסיעות. השנאה מבצבצת מתוך גרונו ולא יכול לכבוש את שנאתו. לא הפירצה ההזויה של למעלה מ-35 אלף נוסעים ביום בנתב"ג, אלא נסיעה עתידית של כמה חסידים בחגים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר