בנימין נתניהו // צילום: אי.פי

נתניהו: "חאן אל אחמר יפונה - עם או בלי הסכמה"

לאחר הסערה שעוררה דחיית הפינוי, הבהיר רה"מ: "זה לא ייקח הרבה שבועות, זה יהיה הרבה יותר קצר" • "אני לא מדבר על פינוי קוסמטי, אלא על פינוי של ממש" • שר הביטחון ליברמן: "זו השתלטות של קבוצה בדואית על אדמות מדינה, היועמ"ש ביקש את הדחייה"

ראש הממשלה בנימין נתניהו הצהיר הערב (ראשון) בישיבת הממשלה השבועית כי היישוב "חאן אל אחמר יפונה, עם או בלי הסכמה". הדברים נאמרו אחרי שאתמול פורסם כי הפינוי, שנקבע לחודש הנוכחי, נדחה עקב החשש מפעולה של בית הדין הבינלאומי בהאג. הפרסום הוביל לסערה בקואליציה ולגל של ביקורות גם מצד חברי הממשלה.

"זה לא ייקח הרבה שבועות, זה יהיה הרבה יותר קצר, נעשה כמה מהלכי היערכות חיוניים בזירה הבינלאומית, ניתן הזדמנות אחרונה לפינוי בהסכמה, אבל בכל מקרה, חאן אל אחמר יפונה. אני לא מדבר על פינוי קוסמטי, אלא על פינוי של ממש", הוסיף נתניהו. 

ראש הממשלה הוסיף: "אני גם לא זקוק לאולטימטום פיקטיבי, כי כולנו מאוחדים במטרה - לפנות את הבנייה הבלתי החוקית הזאת. אין על זה שום ויכוח. יוצרים "פייק" ויכוח. חאן אל אחמר יפונה ובקרוב מאוד. 

שר הביטחון אביגדור ליברמן, שהתנגד לדחייה, אך הצביעה בעדה בממשלה, התייחס לנושא בכנס מכון ירושלים למחקרים אסטרטגיים (JISS): "ברגע שהקבינט אישר את פינוי חאן אל אחמר, התהליך הוא בלתי הפיך. אבל, יש עוד כמה נדבכים. אם רה"מ והיועץ המשפטי שבא ואומר 'בואו תנסו למצות עוד פעם אחת ניסיון למשא ומתן, פינוי מרצון, זה חשוב מבחינה משפטית. עוד ניסיון למצות משא ומתן, אני לא רואה בזה שום בעיה. ואני גם חושב שהחזית האחידה והאחדות היא חשובה מאוד".

נתניהו: "ניתן הזדמנות אחרונה לפינוי בהסכמה". חאן אל אחמר // צילום: אורן בן חקון

ליברמן הוסיף: "אני חושב שלא צריך להיות כל הזמן לעומתי לראש הממשלה. ברגע שהצגת את העמדה העקרונית, בסופו של דבר רה"מ והקבינט מאשרים את זה. צריך גם לפעמים להתגמש, לא צריך להפוך כל דבר למאבק פנימי, למאבק בתוך המחנה ולהרוויח עוד כמה קולות. לכן, אני חושב שההחלטה הייתה נכונה לאור בקשתו של היועץ המשפטי לממשלה לנסות למצות עוד ניסיון לפינוי מרצון. אבל, ברגע שהקבינט קבע שחאן אל אחמר יפונה זה הליך שהוא בלתי הפיך".

עוד אמר ליברמן: "הפלישה לחאן אל אחמר החלה בשנת '74, היה שם אוהל אחד. ב'76 היו כבר חמישה אוהלים. שנתיים לפני שעליתי ארצה, אני עליתי ארצה ב-78'. זה הלך וגדל והיום יש שם כ-150 נפשות. השאלה היא למה לא התעסקו בזה עד שנכנסתי למשרד הביטחון, אף אחד לא התעסק בזה. כולל אלה שצועקים היום ומדברים. עד שלשום לא היה להם מושג שיש שם תהליך. מאז כניסתי לתפקיד שר הביטחון התחלתי לטפל בנושא הזה ועברנו בג"צים ויועצים משפטיים. שלשום זה כבר עלה לביצוע, ביקשו לדחות ומאז זה עלה לכותרות. עד שלשום אף פוליטיקאי ישראלי לא העלה את זה, לא ידע ולא הפך את זה לדגל".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו