חרדי שלא יגיע לבקו"ם - יוכרז עריק, מתוקף חוק שירות הביטחון. זאת ההמלצה המתגבשת בוועדת פרי, שתחדש היום את דיוניה בניסיון לגבש חלופה לחוק טל ופתרון לנושא השוויון בנטל.
המשמעות של ההמלצה המסתמנת היא שמי שיוגדר עריק לאחר תקופת אי התייצבות ייענש בשורה של סנקציות חריפות, כולל עיכוב יציאה מהארץ, שלילת קיצבה מהביטוח הלאומי ועוד.
היום תתכנס הוועדה בראשותו של השר יעקב פרי (יש עתיד) במשרד ראש הממשלה ותדון בתמריצים למוסדות וליחידים במגזר החרדי שכן יתייצבו לשירות ובסנקציות לאלו שלא יתייצבו.
לפי ההצעה המתגבשת, החרדים שלא הוגדרו כבעלי פטור (אלה שלא הוגדרו עילויים בתורה) יגיעו לבסיס קליטה ומיון (בקו"ם), והצבא יחליט אם לקלוט אותם בצבא או בשירות האזרחי. מי שלא יתייצב לבקו"ם, בלי שיש לו פטור, יוגדר עריק ובכך יהיה דין אחד לכל בני ה־18 בישראל.
על פי המסתמן, אין כוונה ללכוד את העריקים על ידי המשטרה הצבאית ולפשוט על שכונות חרדיות, אך יש כוונה לשלול מהם על פי חוק שירות הביטחון הטבות ולהגביל את תנועתם. המטרה היא לקבוע את הדברים בחוק, ולא בהוראת שעה. במצב כזה מי שיוגדר עריק לא יזכה להנחות בארנונה, יבוטל לו מעמד האברך ומתוקף כך גם הטבות נלוות מצד המדינה.
מצד אחר, מוסדות שישלחו צעירים לבחינה בבקו"ם יזכו לתקציב נדיב. מי שיעבור לשירות אזרחי לא יטופל בידי הצבא, אלא יזכה לטיפול במשרד הכלכלה. שם קבעו כי מי שיבקש להשתלב בשוק העבודה במהלך שירותו האזרחי יזכה לקיצור השירות, כך שבכל שבוע, במקום 45 שעות שבועיות, הוא יצטרך לשרת רק 30 שעות שבועיות.
היום יופיע בפני חברי הוועדה יוג'ין קנדל, ראש המועצה לכלכלה במשרד ראש הממשלה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו