ראש הממשלה בנימין נתניהו ייפגש היום בירושלים עם מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי. כמה שעות אחר כך יפגוש נתניהו בלשכתו גם את שר החוץ של בריטניה וויליאם הייג ואת נשיא צרפת לשעבר ניקולא סרקוזי, שנמצא בישראל בביקור פרטי. הנושא המרכזי שיידון בפגישות הוא המתח המתמשך בגבול עם סוריה.
אף שגולת הכותרת של ביקורו של קרי היא מסע נוסף במאמציו לחדש את המו"מ בין ישראל לפלשתינים, קרי, כמו ראש הממשלה, עסוק בשינויים המתמשכים בסוריה ובאזור ובסכנות שנובעות מהם. אתמול אמר קרי כי אלפי לוחמים של חיזבאללה נלחמים במורדים בסוריה לצד צבאו של הנשיא בשאר אסד. במסיבת עיתונאים בירדן הזהיר קרי כי חיזבאללה גורר בכך את לבנון למלחמה בסוריה. קודם לכן אמר קרי כי ארה"ב ומדינות אחרות ישקלו להגביר את התמיכה במורדים אם הנשיא אסד לא יציג נכונות לדון בפתרון מדיני למשבר בארצו. שר החוץ הבריטי הייג עסק אף הוא בנושא ואמר אתמול כי רק עזיבתו של אסד את השלטון בסוריה עשויה לאפשר הסדר במדינה.
בתוך כך, לאחר שבשבוע שעבר ביקר בישראל שר החוץ של גרמניה גידו וסטרוולה וכעת מבקרת בישראל שרת המשפטים של גרמניה, מתברר כי לישראל הישג משמעותי במאבק הדיפלומטי נגד חיזבאללה: גרמניה תומכת בהכללת הארגון ברשימת ארגוני הטרור של האיחוד האירופי. רה"מ נתניהו ושר החוץ לשעבר אביגדור ליברמן היו אלה שהובילו את הנושא וכעת הדברים מקבלים תאוצה, לאחר ששירות המודיעין של גרמניה שינה את הערכתו שהמשטר הסורי עשוי ליפול בקרוב והוא סבור כעת כי צבאו של אסד יכול להחזיק מעמד מול כוחות המורדים.
האיחוד האירופי ידון שוב במהלך השבועיים הקרובים באפשרות להכריז על חיזבאללה כארגון טרור, לאחר שניסיונות קודמים בשנים האחרונות נכשלו. במדינות שיובילו את המאמץ תהיה בריטניה, שהצטרפה רשמית לקבוצת המדינות באיחוד התומכות במהלך. השינוי בעמדת בריטניה נובע, בין השאר, מהקביעה כי חיזבאללה היה אחראי לפיגוע נגד אוטובוס התיירים הישראלים בבורגס. אם יאושר המהלך הוא יוביל לנקיטת סנקציות נגד הארגון, כגון הקפאת נכסים והגבלת תנועותיהם של פעיליו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו