משפט ליברמן יגיע היום לנקודת שיא, עת יעלה לדוכן העדים בבית משפט השלום בירושלים שר החוץ לשעבר ח"כ אביגדור ליברמן, המואשם בעבירת מירמה והפרת אמונים, בפרשת קידומו של זאב בן אריה, השגריר לשעבר בבלארוס לתפקיד השגריר בלטביה.
ליברמן יעיד לפני הרכב מורחב של שלושה שופטים, בראשות סגנית נשיאת בימ"ש השלום בירושלים, השופטת חגית מאק קלמנוביץ, עם פתיחת שלב ההגנה במשפטו. התביעה טוענת בכתב האישום המחמיר כי ליברמן פעל אקטיבית לפני כינוס ועדת המינויים של משרד החוץ, שבראשה עמד סגנו דאז, דני אילון, לקידום בחירתו של בן אריה, אף שהיה מודע למעשיו הפסולים של בן אריה, לאחר שזה הדליף לו בחדרו בבית מלון בבלארוס, באוקטובר 2008, מידע סודי על בקשת חיקור דין בעניינו, שהועברה לשגרירות על ידי רשויות האכיפה בישראל.
ליברמן, באמצעות צוות ההגנה בראשות עו"ד יעקב ויינרוט, כפר במיוחס לו בכתב האישום, והדגיש כי "פעל כדין במסגרת סמכויותיו, ולא עבר עבירה פלילית כלשהי".
ליברמן צפוי לטעון בעדותו כי כאשר הגיע לבלארוס לביקור רשמי במסגרת תפקידו כחבר כנסת, בן אריה מסר לו ביוזמתו פתק, אך הוא זרק את הפתק לאחר שנתן בו מבט חטוף ולא עשה דבר עם מה שנמסר לו. ליברמן ידגיש כי לא פעל לקידום בחירתו של בן אריה לתפקיד השגריר בלטביה, ולא מסר לידיעת ועדת המינויים של משרד החוץ מידע כלשהו בעניינו.
במהלך עדותו צפוי ליברמן להגיב על הדברים שאמר בעדותו סגנו לשעבר, דני אילון, שהודח על ידי ליברמן מרשימת המועמדים לכנסת. עדותו של אילון לוותה בחילופי דברים קשים בין ליברמן לאילון, כאשר זה אמר במהלך חקירתו הנגדית: "אין לי סכסוך עם ליברמן. צריך לזכור, זה מדינת ישראל נגד אביגדור ליברמן. זה לא דני אילון נגד אביגדור ליברמן. אני מוכן אפילו עכשיו ללחוץ את ידו". ליברמן, שישב בשורה הראשונה סמוך מאוד לדוכן העדים, התפרץ והטיח לעברו בכעס: "חס וחלילה. אני לא לוחץ את היד לא לרמאים ולא לשקרנים".
לשאלת התובעת איזו השפעה היתה להחלטתו של ליברמן להדיחו מרשימת ישראל ביתנו לכנסת, ואם עדותו נבעה מנקמה, השיב אילון: "לא היתה לכך שום השפעה. זה לא אופיי. אני לא נוקם ונוטר, אין לזה שום משמעות מבחינת עדותי במשפט. משפט זה דין צדק". ליברמן צפוי להתייחס לכך בעדותו.
ליברמן לא יוכל להיבחר לשר עד שתתקבל הכרעה במשפטו. אם הוא יורשע בעבירה שיש עימה קלון, וייגזר עליו עונש מאסר בפועל של שלושה חודשים ויותר, הוא יהיה מנוע מלהתמודד לכנסת במשך שבע שנים לאחר תום ריצוי עונשו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו