בשיתוף רוקח
אז אלו גרילים קיימים ומה חשוב לדעת בנושא? פתחנו בירה קרה, רכשנו שיפודים וישבנו לעשות סדר!
4 קטגוריות של מנגלים מקצועיים
- מנגל גז קלאסי – כיום המנגל הכי נפוץ הוא מנגל גז קלאסי. עם זאת, גם תחום זה כבר ממזמן אינו כה פשוט, אלא ניתן למצוא דגמים שמכילים כירת צד עבור בישול. מדובר באלמנט לכאורה שולי, אך בפועל מאוד משמעותי, במיוחד עבור מי שנמנע מלטגן בבית בשל הריח העז שממאן להרפות. מכאן שאותה תוספת מאפשרת להפוך את הפינה של המנגל ל”מיני מטבח חיצוני”, ולו עבור טיגון.
מעבר לכך, ניתן למצוא מבער אינפרא אדום קרמי שמסייע להשיג צלייה מדהימה. ניתן למצוא דגמים שמציעים תוספת של שיפוד מסתובב שנתמך במבער אינפרא אחורי. ניתן למצוא מנגלים שמציעים כמות משתנה של מבערים (ככול שיש יותר, כך נהנים משטח צלייה יותר גדול). ניתן למצוא מנגלים שכוללים משטח עבודה, תוספת של מד חום וכדומה. פה נציין שבין אם בוחרים בסוג כזה או אחר, תמיד רצוי לוודא שהרשתות איכותיות (למשל עשויות מיציקת ברזל), שפיזור החום עושה עבודה טובה, שניתן לשחק עם הטמפרטורה, וכמובן שרצוי לוודא שהגוף עשוי מנירוסטה איכותית.
- גריל גז משולב – גריל גז משולב נועד עבור אנשים שרוצים גם וגם, שאוהבים לגוון, שאוהבים את חופש הבחירה ושאוהבים לשלוט על כל מרכיב ופעולה. בקטגוריה זו ניתן למצוא גריל גז שמשולב עם גריל פחמים. גריל גז שמשולב עם מעשנת פלט, וגריל גז שמשולב עם מעשנה חשמלית. מכאן שרק צריך לבחור מהו השילוב האידאלי נקודתית עבורכם, ומנקודה זו להתפרע. באמצעות השילוב הרצוי זוכים לשלב בין האופציות ולייצר מנות מדהימות בתנאים שנוחים לכם. כך למשל אם רוצים לרכוש מעשנה אך לא מוכנים לוותר על המנגל, ובמקביל אין מקום עבור שני כלים מאסיביים, הרי שגריל משולב הוא בהחלט התשובה!
- גריל גז בנוי – רבים נהנים ממטבח חיצוני, ועל כן אידאלי לשלב גריל ללא רגליים, כזה שמתיישב בתוך קווי המתאר של המטבח (ממש כפי שכיריים מתחברות במטבח הביתי). ראוי לציין שגם בקטגוריה זו ניתן למצוא מגוון אופציות, כגון גרילים שכוללים כירה צדדית, גרילים עם מבער אינפרה אדום וכדומה. עוד נחדד שלצד הקפדה על איכות, גם הכרחי לוודא שהמידות אידאליות, במיוחד אם המטבח החיצוני כבר קיים.
- גריל גז שולחני – מדובר בגריל שיושב ישירות על משטח עבודה – שולחן/ מדף /שיש. גריל מסוג זה מכיל מבער עילי אינפרה אדום סופר עוצמתי שיודע להגיע ל900 מעלות בזמן מהיר ביותר, כאשר יש מענה לשומן שניגר בזמן העשייה (השומן מוטה מטה). מכאן שאם מבקשים צריבה מושלמת שמובילה לקראסט מדהים, מדובר באופציה סופר מעניינת.
מפתחים תיאבון – בוחרים מנגל ועוברים להתאים נתחים
לסיכום נציין שמנגלים מקצועיים לא חסרים, כך שרק נותר לבחור את הסוג המועדף ומנקודה זו להתחיל להבין מהם ההבדלים – איזה גריל עתיד לשרת על הצד הטוב ביותר. כאן יש לבחון את איכות החומרים, את הגודל של משטח העשייה וכדומה. מה עתה? עוברים לבחון אלו פיצ’רים נחוצים ומתחילים לחשוב את מי מזמינים לארוחה הבאה!
בשיתוף רוקח
