אילוסטרציה. צילום: GettyImages

5 דרכים להתגבר על הדיכאון העונתי של החורף

שעון החורף ומזג האוויר הסגרירי עלול לגרום לנו למצב רוח ירוד • הנה כמה דרכים שיעזרו לכם להתמודד עם התחושות ולהתגבר על התופעה

המעבר לשעון חורף, ימי הגשם האפורים וירידת הטמפרטורות מביאים איתם את אחת התופעות המוכרות ממנה סובלים מיליוני אנשים ברחבי העולם: דיכאון עונתי.

מדובר בהפרעה פיזיולוגית עונתית שנובעת משיבוש השעון הביולוגי שלנו. השעון הפנימי מווסת הרבה תהליכים גופניים וכשהוא משתבש הוא גורם להפרעה באזורים במוח המשפיעים על מצב הרוח: עייפות, תחושה של אנרגיה ירודה ומצב רוח מדוכדך. אלא שלא מדובר בגזרת גורל, ישנן דרכים רבות להיאבק בדיכאון ואפילו למנוע אותו.

טיפול באור

אחת הדרכים שיכולה לעזור בהתמודדות עם הדיכאון העונתי היא על ידי חשיפה למנורת טיפול באור. מדובר בדרך כלל במנורות בעוצמה גבוהה שיכולות לסייע לתיקון השעון הפנימי. החשיפה לאור משחררת סרוטונין שפועל לאיזון מצב הרוח שלנו.

השתמשו בשעון מנורה

מדובר בשעון מעורר המחקה את אור השמש הטבעי ואת תהליך הזריחה שמתחולל בטבע. כלומר התאורה של השעון מתגברת בהדרגה בזמן שאנחנו צריכים להתעורר. 

ניהול שעות השינה

הקיטון בשעות האור משבש את השעון הפנימי שמורה לנו מתי ללכת לישון ומתי להתעורר. כך קורה מציאות שאנחנו ישנים בה בשעות אחרות ממה שהורגלנו להן. לכן, ההמצלצה היא ללכת לישון בשעות הקבועות שלנו ולהכין את עצמנו להירדמות על ידי החשכה של החדר והימנעות ממכשירים אלקטרוניים לפחות שעתיים לפני השינה. 

התבודדות מעלה את עוצמת הדיכאון. אילוסטרציה, צילום: GettyImages

צאו לטייל בחוץ

פעילות גופנית, כמו הליכה מחוץ לבית, מרוממת את מצב הרוח. את הפעילות מומלץ לבצע בשעות הבוקר, כך גם הסיכוי שתחשפו לאור גבוה יותר. 

היפגשו עם אנשים אחרים

אנשים הסובלים מדיכאון נוטים להתבודדות, אלא שההתבודדות עצמה מעלה את עוצמת הדיכאון שלנו. למעשה מומחים בארה"ב ציינו כי הנזק מהתבודדות שווה בעוצמתו לעישון של 15 סיגריות כל יום. לכן גם אם אין לכם חשק לצאת למסיבות ולבילויים בחוץ כדאי לכם להיפגש עם חברים. מפגש כזה יכול ממש לחולל פלאים ולמנוע או להקטין את הדיכאון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו