עם בוא העונה החמה אני מחליפה את ספל הקפה החזק והמהביל בכוס זכוכית גבוהה ובה קפה כהה וקר. צליל נקישות קוביות הקרח מצנן את תחושתי באחת ואני לוגמת לגימות גדולות ומרעננות.
לא ממתיקה, לא מקציפה ולא מוסיפה גוני טעם - פשוט אספרסו משובח, חלב קר וקרח.
בעודי מתענגת על משקה הקיץ הרשמי שלי, חלפה במוחי מחשבה: אני במטבח מערבלת, מקציפה, אופה וממתיקה מתכוני קיץ קלים להכנה שבסיסם קפה קר.
שייק סמיך בטעמי קפה ופיסטוק המקבל את מרקמו משפע גלידה שמנתית טובה ואת טעם הקפה ממנת אספרסו ארומתית נדיבה. לצידו, קוקילידה ביתית. שתי עוגיות רכות ונהדרות, שביניהן מילוי גלידה בטעמי מוקה ענוגים, ולקינוח - עוגת אספרסו ואגוזים רכה וטעימה.
קוקילידה קפה וצנוברים
החומרים (לכ־12 עוגיות):
• 200 גרם חמאה
• 3/4 כוס סוכר
• 1/4 כוס סוכר חום דחוס
• קמצוץ מלח
• 1 כפית גרגירי וניל
• 2 ביצים
• 1/4 2 כוסות קמח
• 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
• 1/2 1 כוסות פצפוצי שוקולד מריר
• 1/2 כוס צנוברים
• 2 כפות שטוחות אבקת קפה נמס
• 1 כפית קינמון
• 1/2 ק"ג גלידה בטעם קפה
אופן ההכנה:
1. במערבל מזון עם וו גיטרה מעבדים חמאה ושני סוגי סוכר לתערובת אחידה ורכה.
2. מוסיפים מלח, וניל וביצה אחת וממשיכים לעבד נמרצות. מוסיפים את הביצה השנייה ומערבלים לתערובת אחידה וחלקה.
3. מוסיפים את הקמח ואת אבקת הסודה לשתייה ומערבלים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
4. מוסיפים פצפוצי שוקולד, צנוברים, קפה וקינמון ומערבלים במשך כמה שניות לתערובת אחידה וגבשושית.
5. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
6. בידיים נקיות יוצרים כדורים בינוניים מהתערובת ומסדרים בתבנית.
7. משטחים קלות את הכדורים ואופים במשך כ־10 דקות עד שמזהיב. מצננים.
8. בינתיים, מוציאים את הגלידה מהמקפיא כדי שתפשיר קלות ותתרכך. בעזרת חותכן עוגיות עגול המתאים בקוטרו לקוטר העוגיות יוצרים דסקיות שטוחות של גלידה. מחזירים למקפיא להתקשות היטב.
9. לפני ההגשה מכינים מעין כריך משתי עוגיות וגלידה ומגישים מייד.
עוגת אספרסו ואגוזים
החומרים (ל־2 תבניות קוגלהוף בינוניות):
• 2 ביצים
• 1/4 1 כוס סוכר
• 3/4 מכל (150 גרם) שמנת חמוצה של פעם 27%
• 150 גרם חמאה
• כפית שטוחה אבקת אפייה
• כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
• 2 כוסות קמח
• קמצוץ מלח
• כפית תמצית וניל
• 2 מנות קפה אספרסו כפול או 1/2 כוס מים רותחים עם 2 כפות קפה נמס מגורען
• 150 גרם אגוזי מלך קצוצים
• 5 כפות פרלינה לוז (להשיג בחנויות המתמחות) או מחית אגוזים (להשיג במחלקת הטבע ברשות השיווק) או ממרח נוטלה
• 1 כף חמאת בוטנים
• 4 כפות סוכר חום
• 1 כפית שטוחה קינמון
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבלילה הבהירה: מקציפים את הביצים והסוכר לקצף בהיר. מוסיפים בהדרגה חמאה רכה, שמנת חמוצה, וניל, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח וקמח. לבסוף מקפלים פנימה כרבע מכמות הקפה.
2. מכינים את הבלילה הכהה: מערבבים בקערה שני שלישים (100 גרם) מכמות האגוזים עם שארית הקפה, פרלינה לוז, חמאת בוטנים, קינמון ושתי כפות סוכר חום.
3. מקפלים לתוך בלילה זו כרבע מכמות הבלילה הבהירה.
4. מחממים תנור ל־180 מעלות. משמנים ומקמחים שתי תבניות קוגלהוף בינוניות.
5. מסדרים את הבלילות בתבניות בחמש שכבות לסירוגין (שכבה בהירה, שכבה כהה, שכבה בהירה וכך הלאה). מפזרים מעל את שארית האגוזים עם הסוכר החום. אופים במשך כ־40 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה נחלץ לח.
באדיבות ענת הוצלר - מובינג בייקרישייק פיסטוק קפה
החומרים (ל־4 כוסות):
• 1 כוס חלב
• 4 מנות קפה אספרסו קצר קר
• 6 כפות גדושות גלידת קפה
• 6 כפות גדושות גלידת פיסטוק
• 2 כפיות מחית פיסטוק טבעית (להשיג בחנויות המתמחות)
• 4 כפות שברי פיסטוק קלויים וקצוצים לקישוט
אופן ההכנה:
1. במערבל מזון מערבלים חלב, קפה אספרסו, גלידת קפה, גלידת פיסטוק ומחית פיסטוק עד שנוצר משקה חלק.
2. אם מעדיפים משקה סמיך יותר אפשר להוסיף גלידה לפי הטעם. מערבלים.
3. מוזגים לכוסות גבוהות וזורים מעל הקישוט שברי פיסטוק קלויים וקצוצים. מגישים מייד.
maya.darin.tlv@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו