אחרי האבחנה הרפואית: זה מה שעשו בר כהן ואליאב טעטי

כוכבת "האח הגדול" שסיפרה לפני מספר ימים על האבחנה הרפואית שקיבלה אחרי שנים של תופעות וסבל, תועדה יחד עם בעלה אליאב טעטי ובנם הקטן. איפה ומתי? כל הפרטים

אחרי האבחנה הרפואית. בר כהן עם אליאב טעטי . צילום: ForReal

אחרי שנים ארוכות של תופעות, כאבים, וסבל ויממה אחרי שסיפרה על האבחנה הרפואית כי היא סובלת מאנדומטריוזיס, בר כהן נתפסה ביום שישי האחרון בעדשת המצלמה בזמן בילוי בחוץ מציצים בתל אביב יחד עם בעלה אליאב טעטי פלוס בנם הקטן המשותף אליה ומינוס בנה הבכור של כהן, ליאו.   

בר כהן, אליאב טעטי ואליה בתל אביב, צילום: השם שמור במערכת ForReal

הבילוי המשפחתי המשותף מגיע, כאמור, אחרי שבחמישי האחרון סיפרה בר לעוקבות שלה על האבחנה הרפואית שקיבלה בעקבות סדרת בדיקות שערכה במטרה לשוב לטיפולי פוריות, שבעה וחצי חודשים אחרי שילדה את אליה. "הייתי קצת בלחץ כמה ימים מכמה בדיקות שעשיתי, והייתי צריכה בדיקה נוספת, ואתן יודעות איך הראש מפליג למחוזות המחשבה. הכל בסדר, ברוך השם, מהדברים המפחידים. מה שכן, אני משתפת כי מתברר שיש לי אנדומטריוזיס. לא יודעת יותר מדי מה זה אומר, ולא מחפשת לעשות דוקטורט בנושא. ניתן לגלות את זה בבדיקת היסטרוסקופיה. לא רואים את זה באולטרסאונד רגיל", הבהירה. 

התמקמו. בר אליאב ואליה, צילום: השם שמור במערכת ForReal

כהן גם מתחה ביקורת על האבחון שהגיע, כאמור, אחרי שנים של סבל וגם פירטה על הסיבה שהיא חושפת את הדברים: כדי לסייע לנשים אחרות שאולי סובלות ממצב רפואי דומה או זהה להגיע לאבחנה מדויקת. "היה נחמד אם היו שולחים אותי מזמן לבדיקה שעשיתי. מניחה שיש כאן נשים שחוות קושי ותסכול ומנסות הרבה זמן להיכנס טבעי. אז אולי שווה לבדוק. ככה הרופאה הסבירה לי". 

בר מכינה בקבוק לאליה, צילום: השם שמור במערכת ForReal

בר כהן לא לבד. גם השחקנית אלונה סער, בתו של שר החוץ גדעון סער, מרבה לשתף מעת לעת בנושא מחלת האנדומטריוזיס ממנה היא סובלת. לפני למעלה משלוש שנים במסגרת סשן של שאלות ותשובות שערכה סער, היא נדרשה לשתף קצת בנושא. "אני נורא נלחצתי מהקטע שזה כרוני, ומזה שאולי יהיו לי בעיות בפוריות", כתבה. "אבל מאז שהתחלתי לטפל, הכאבים פחתו, והפוריות לא כל כך רלוונטית כרגע, אז החלטתי לדחות את הדאגות לגביה. בסוף, לכל אחת המחלה מתבטאת ומרגישה אחרת. העיקר שלא יכאב, ואחרי זה כל השאר". 

גם אלונה סער סובלת מזה. בר כהן בחוף הים, צילום: השם שמור במערכת ForReal
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו