"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

פרסום ראשון: גלעד פרץ נגד ״האח הגדול״

במכתב התראה שנשלח על ידי הדייר שהודח מהתוכנית דורש פרץ מההפקה פיצוי של 750,000 שקלים, התנצלות ושחרור מהחוזה עליו חתם

אביטל אביב
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הדחה לא מוצדקת? גלעד פרץ  , רן יחזקאל, אורן בן חקון
הדחה לא מוצדקת? גלעד פרץ . צילום: רן יחזקאל, אורן בן חקון

גלעד פרץ, לשעבר דייר ב"האח הגדול", שובר שתיקה ובמכתב התראה ששלחה מטעמו עו"ד להפקת התוכנית, הוא דורש פיצוי של 750,000 שקלים, התנצלות רשמית ושחרור מיידי מהחוזה שעליו חתם. לפי פרץ, לא מדובר רק בעוול אישי, אלא בכשל מערכתי חמור שנוגע להתנהלות ההפקה בזמן אמת, ובפרט להחלטה להרחיק דווקא אותו אחרי תקרית אלימה שפרצה מול הדיירת אלאיה הוף.

"רק אחרי שהותקפתי הגיע מאבטח"

כזכור, פרץ הודח מהתוכנית בעקבות עימות קולני עם הוף. לפי הודעת ההפקה אז, פרץ התקרב אליה "בהתנהגות מאיימת", ונבלם על ידי הדייר טל קאופמן שזינק לעברו. בתום בדיקה של כמה שעות הוחלט להדיח את פרץ בשל "התנהגות בלתי סבירה". אלא שלדבריו, זו הייתה טעות קריטית:"שום מאבטח מטעמכם לא הופיע לצורך הגנה על גלעד", נכתב במכתב ההתראה. "רק לאחר שהותקף וספג חבלות בצוואר, ברגל ובבית השחי הגיע מאבטח. גם אז, במקום להגן עליו הוא הורחק מהבית". פרץ טוען כי בהפקה לא הציעו להעניק לו טיפול רפואי, ומבהיר שהאחריות כולה מוטלת על ההפקה.

גלעד פרץ, צילום: בלעדי לForReal

"הפכתם את הקורבן לתוקפן"

בהמשך המכתב, מאשים פרץ את ההפקה ב"פגיעה כפולה": לא רק שסולק, אלא גם הוצג בפני הצופים כמי שיזם אלימות. "היחיד שנפגע פיזית מהאירוע היה הוא עצמו", טוען פרץ. עוד הוא מוסיף: "בחרתם מסיבות לא ענייניות להרחיק אותי, תוך הצגת שקרית כ'אלים' בכלי התקשורת". לטענתו, ההפקה לא הסתפקה בהרחקתו מהבית, אלא המשיכה להפיץ לגביו פרסומים פוגעניים כולל אייטם שבו נכתב כי הוא מסרב "ללבן את העניינים" עם קאופמן.

גלעד פרץ, צילום: בלעדי לForReal

"העבר שהמצאתם רודף אותי"

את המכתב חותם פרץ בדרישה לפיצוי כספי משמעותי, בגין הפגיעה התדמיתית, הנפשית והכלכלית שנגרמה לו. לדבריו, מאז שידור הפרקים הרלוונטיים, הוא מתקשה למצוא עבודה בגלל החשש של מעסיקים מ"עבר אלים" תיוג שנולד, לטענתו, בחדר העריכה של ההפקה"לא רק שלא תיקנתם, אלא המשכתם לפרסם תכנים שפוגעים בי", הוא כותב. "בכך, לא רק שהפקעתם ממני את זכותי להתגונן, אלא שדרסתם כל קו אדום ביחס לאדם שנמצא במצוקה".

מרשת נמסר בתגובה: "קיבלנו את הפנייה שהועברה אלינו מעורכת דינו של גלעד. הנושא נבחן ואנו נגיב בערוצים המקובלים".

סויסה%2B1
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...