אלכסה דול (31) שפרצה לתודעה כדוגמנית והשתתפה ב"מירוץ למיליון" ו"בהישרדות" וכיום עוסקת כמטפלת רגשית ומאמנת מנטלית חשפה היום (ב') באומץ כי עברה בעבר תקיפה מינית בפוסט בחשבון האינסטגרם שלה: "זה קרה לפני תשע שנים. הייתי בת 23. טסתי לחופשת החלומות בפסטיבל קאן בריביירה הצרפתית. הכל היה מושלם" פתחה דול את הפוסט הכנה.
"הזמינו אותי ועוד שתי חברות דוגמניות לחופשה ללא תשלום, שכל מה שהיינו צריכות לעשות זה להגיע לפתיחה של מועדון חדש להצטלם בשטיח האדום ולהצטרף לכמה יחצנים מהוליווד לארוחות ערב מלאות בכוכבים הכי גדולים בעולם. לא אעשה ניים דרופינג, אבל ה-כ-י גדולים בעולם. הייתי בגג העולם. עד שפגשתי אותו".
"אחד האנשים הכי חזקים בעולם בתחום הסרטים, הקולנוע, הדוגמנות ובכלל. אדם שכל העיניים הופנו אליו כשהוא התקרב לשולחן שלנו בארוחת צהריים אחת במלון בצרפת. אני, שתמיד דאגתי להראות כלפי חוץ כמה אני בטוחה בעצמי, בזמן שבפנים הייתי שבורה. הפרעות אכילה שאני מסתירה במשך שנים. ערך עצמי נמוך וחוסר ביטחון. הסתרתי את הכל עם מוחצנות ועם ביטחון עצמי מופרז. מכל הדוגמניות בשולחן אני תפסתי את תשומת ליבו. הוא קלט. כל הטורפים קולטים. יש להם חוש מיוחד לילדות ממעמד ביניים נמוך, עם ערך עצמי נמוך ומערכת פנימית חלשה".
"הוא אמר ל"חברים" שלי שהוא הולך לעשות ממני הכוכבת הכי גדולה בעולם. וכשאדם כזה אומר את זה, את מאמינה. או יותר נכון,מאוד רוצה להאמין. את רוצה עבורך חיים אחרים וטובים יותר. בלי קושי כלכלי. את רוצה להצליח, להוכיח, אז את הולכת ונפגשת איתו.
את משאירה את נורות האזהרה מאחור ואת לא מקשיבה לתחושת הבטן. את לא חושבת בכלל שלך משהו כזה יכול לקרות ואז זה קורה. אחר כך? מתחיל הסבל האמיתי".
"את לא מאשימה אותו. את מאשימה את עצמך. איך היית כל כך טיפשה והלכת. ולא ברחת. איך נשארת. את נכנסת לגיהנום האמיתי שבו את שונאת את עצמך ולא רק אותו. את יכולה לסלוח לו, אבל לא סולחת לעצמך על הטעות".
בפוסט דול משתפת על התחושות הקשות שליוו אותה לאחר התקיפה: "מוזר לא? איך קורבנות אלימות מאשימים את עצמם. הסיבה פשוטה. אנחנו מסוגלים להתמודד עם אשמה עצמית, אבל לא עם התחושה שהעולם לא הוגן ושהוא לא וורוד. שהחיים לא מושלמים כמו שילדים חושבים בתמימות".
"בזכות התהליך הארוך הזה, שנים של הענשה עצמית, פגשתי אותי ואת כל הכאב. והאשמה. והבושה. והגועל וחיבקתי אותם. חיבקתי אותי. סלחתי לי והבנתי אותי. הבנתי למה פעלתי כמו שפעלתי. הפסקתי להאשים. רק כשהתחבקתי עם החלקים האלו שבי, יצאתי לחופשי". את הפוסט חתמה אלכסה בהקדשה לאלו שעברו דברים דומים: "מוקדש לכל נפגעות ונפגעי תקיפות מיניות. אתם לא אשמים. לא משנה איך פעלתם, חבקו את עצמם. הביאו לעצמכם חמלה אין סופית. הבחירה אם לתת לזה להרוס אותנו או לבנות אותנו, היא רק שלנו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו