"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

פור-ריל

עידן עמדי: "הגב מלא בברזלים מרסיסים"

עידן עמדי פותח את הלב: שנה אחרי הפציעה, הוא חושף אלבום חדש שנכתב ברגעי כאב, תקווה וזיכרון

,עודכן
0השמעה
עידן עמדי. צילום: סער פסח

הזמר והשחקן עידן עמדי חוגג את חזרתו לבמה עם אלבום חדש. שנה אחרי שנפצע במלחמת חרבות ברזל, הבוקר הוא משחרר את האלבום "סופרמן", בו הוא חושף דרך המוזיקה את ההתמודדות שלו עם הפציעה בעקבות ברצועת עזה.

הבוקר (ב') ברשתות החברתיות תהליך כתיבה אישי וטעון, שכולו פרי של כאב, תקווה וזיכרון: "את האלבום הזה אני כותב ברגעים הכי כואבים שלי, גם הפיזיים וגם המנטליים" כתב עמדי והוסיף: "הוא נכתב ביער, בטיולים בבוקר מוקדם עם הכלב, בנסיעות במונית בדרך לטיפולים, בלילה במיטה אחרי ניתוחים.
ברגעים בהם אני מצליח לברוח מהיתר. בפעם הראשונה בחיי אני כותב כי אני חייב לכתוב. כדי להרגיע משהו עמוק בפנים. בכדי לדבר".

הזמר המשיך :"אני כותב את האלבום הזה כמו שתמיד רציתי לכתוב. בוער, מבעבע, מלא פרטים, מלא רגש. אני כותב כמו שילד מתפרע עם קופסת צבעים. מבלי לתכנן, מבלי להתחשב בקווים, בלי לפחד מהתוצאה. חי רגע לרגע. יום ביומו".

עמדי התייחס לנסיבות שהביאו אותו ליצור את האלבום: "בעוד יומיים אציין שנה לתאריך הפציעה שלי, הנס הפרטי שלי הוא גם יומם השחור ביותר בחיי משפחות חבריי. זה במחשבותיי תמיד. אני מנסה באלבום הזה גם לכתוב אותם ועליהם. אלו שירים פרטיים על עם וארץ, שירי כאב ותקווה ואהבה, שירי סער, תפילות אשכבה ובלדות על סוף העולם".

עידן עמדי בכפר עזה (ארכיון),צילום: אריק סולטן

כפי שפורסם לראשונה ב-For Real, האלבום כולל את השיר "לדפוק ת'ראש" בו מתארחים רותם סלע, דני קושמרו, אורי גבריאל ואסי ישראלוף, שמקריינים כל אחד קטע אחר בשיר. השיר המסקרן עוסק בהתמודדות של עמדי עם הימים שאחרי הפציעה.

הירשמו לניוזלטר של ForReal ואנחנו נדאג שלא תפספסו שום דבר חשוב!

דני קושמרו, עידן עמדי, רותם סלע,צילום: מתוך חדשות 12, אריק סולטן, מתוך אינסטגרם

"אתה נגרר לתל אביב לאיזה בר, חמוש בכובע שיסתיר מה שאפשר, אתה מבין את הטעות רק כשמישהי ניגשת לוקחת נשימה, טוענת מונולוג, אומרת: ׳מה תגיד באמת נפצעת? כי אתה נראה חזק והצלקות האלו, אמא, כאילו ציירו לך על היד, וכל הרשת מרימה לך, צ׳אק נוריס מפוחד, יאללה אל תהיה כבד, זה בטוח קצת נחמד.' לך תסביר לה שהלב שלך שבור מהחברים, וכל הגב שלך מלא בברזלים מרסיסים, במקום זה אתה מחייך אומר עלית עליי ממש, כורדי מנחלאות, אילומינטי, סדר עולמי חדש".

בהמשך השיר הזמר מתייחס להתמיכה וההד הציבורי לאחר שנפצע ולאחר מסיבת העיתונאים המתוקשרת שלו לאחר הפציעה:

"אני בין שחקנים ודוגמניות וכמה כתבים מהחדשות, אחד מהם מגיע שואל אותי שאלות: ׳מה איתך שמעתי אתה חוזר למוזיקה להופעות? האמת אני טיפה מאוכזב עשינו סקר פנימי, שמע אתה כוכב בקלות תקבל שיריון בכל מפלגה אולי תהיה נשיא אולי תהיה ראש ממשלה.

לא, אני לא משה רבנו גם אם קצת מגמגם, צריך מישהו מלמטה אולי הבת של השכן, אולי מישהו שלא רוצה להנהיג שידבר less english יותר בל ערבית, חוץ מזה בשנה האחרונה פסיכולוגית עושה לי דיאגנוזה מקיפה, והיא חושבת שלמרות דפיקות בשאסי יש בי משהו טוב עדיין, אין לי שיגעון גדלות אין סינדרום ירושלים".


טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו