אלאניס מוריסט (52), מהזמרות הבולטות של שנות ה-90, חשפה שהיא פנסקסואלית. הגילוי הגיע כמעט במקרה, לקראת סיומו של ריאיון בפודקאסט "Handsome", שפורסם ביום שלישי האחרון (3 בנובמבר), והפתיע את המנחות.
במהלך השיחה, שעסקה בין היתר בקריירה שלה ובמערכות היחסים שהעניקו השראה לשיריה, אמרה לה הקומיקאית פורצ'ן פיימסטר: "אני מצטערת על הגברים שפגעו בך, אבל אני לא מצטערת על השירים שיצאו מזה". מיד אחר כך שאלה אותה אם החוויות האלה גרמו לה אי פעם לרצות להיות לסבית.
"אני פנסקסואלית, אז כן", השיבה מוריסט בטבעיות.
טיג נוטארו, אחת ממגישות הפודקאסט, התקשתה להאמין למה ששמעה ושאלה: "רגע, את לא באמת פנסקסואלית, נכון?". מוריסט אישרה: "אני כן".
כשנוטארו תהתה איך ייתכן שלא ידעה זאת קודם, והתבדחה שמוריסט הייתה צריכה לפתוח את הריאיון בהצהרה על נטייתה המינית, הזמרת השיבה בחיוך: "אני אוהבת להשאיר את זה לאפילוג. אני אוהבת לבלבל אנשים בדרך החוצה".
פנסקסואליות היא נטייה מינית המתארת משיכה לאנשים ללא תלות במין או בזהות המגדרית שלהם. מוריסט כבר דיברה בעבר על התנסויות עם נשים, אבל הפעם הגדירה את עצמה במפורש כפנסקסואלית.
הנשיקה עם שרה ג'סיקה פרקר
בשנת 2000 מוריסט אף חלקה נשיקה על המסך עם שרה ג'סיקה פרקר, במסגרת הופעת אורח בסדרה "סקס והעיר הגדולה". בפרק, שנקרא "Boy, Girl, Boy, Girl...", קארי בראדשו, בגילומה של פרקר, יוצאת עם גבר ביסקסואל, שבעבר ניהל מערכות יחסים עם גברים ועם נשים. במהלך משחק סיבוב בקבוק היא מתנשקת עם דון, דמותה של מוריסט.
בריאיון שהעניקה בספטמבר האחרון לפודקאסט "Call Her Daddy", סיפרה מוריסט שהיא עצמה פנתה ליוצרי הסדרה והציעה שקארי תתנסה בנשיקה עם אישה. לדבריה, היוצרים השיבו שהם חשבו על אותו רעיון. בריאיון ל-The Advocate משנת 2008 תיארה מוריסט את הנשיקה בין הדמויות כמגושמת, בשל חוסר הנוחות של קארי בסיטואציה. פרקר, מצדה, סיפרה בריאיון נפרד להווארד סטרן ביוני 2025 שהחוויה הייתה נעימה ומקצועית, ושמוריסט הייתה שותפה נהדרת לסצנה.
באותו ריאיון ל-The Advocate מ-2008 מוריסט התייחסה גם להתנסויות מיניות עם נשים בצעירותה. "אני חושבת שזה טקס מעבר יפהפה עבור כל אחד לחקור את המיניות שלו בשלב כלשהו", אמרה אז, והוסיפה שההתנסות שלה הייתה חיובית. היא גם סיפרה שרבים מחבריה בצעירותה היו להט"ב, וכך גם המנהל הראשון שלה.
האקס המפורסם והנישואים שנמשכים כבר 16 שנה
חיי האהבה של מוריסט עמדו במשך השנים במרכז לא מעט כותרות, וגם סיפקו השראה לחלק משיריה. אחת ממערכות היחסים המפורסמות שלה הייתה עם השחקן ריאן ריינולדס. השניים החלו לצאת ב-2002, התארסו ב-2004 ונפרדו בפברואר 2007.
הפרידה הייתה קשה במיוחד עבור מוריסט, שסיפרה בעבר כי הגיעה בעקבותיה לנקודת שפל והגדירה את עצמה באותה תקופה כ"מכורה לאהבה". חלק מהשירים באלבומה "Flavors of Entanglement" הושפעו מהפרידה.
מאז 2010 מוריסט נשואה למוזיקאי והראפר מריו "סולאיי" טרידוויי, ולשניים שלושה ילדים: אוור (15), אוניקס (10) ווינטר (7).
הגילוי מגיע בתקופה פעילה במיוחד בקריירה שלה. בימים אלה מוריסט מופיעה בלוס אנג'לס עם המופע "Butterfly with a Machete", וביום שישי האחרון (6 בנובמבר) הוציאה את אלבום החג הראשון שלה, "Good Weather for Immaculate Conception".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו




