30 שנות מאסר לאחים מישראל: "מעשים מפלצתיים"

שלושת האחים אלכסנדר שהורשעו בסחר במין ובתקיפות מיניות חמורות שמעו את גזר דינם במנהטן. השופטת תקפה בחריפות את מעשיהם, הקורבנות התעמתו איתם, וההורים והנשים נעדרו מהאולם

האחים אלכסנדר , שער המגזין "פיפל"
האחים אלכסנדר | צילום: שער המגזין "פיפל"

שלושת האחים אורן, אלון וטל אלכסנדר, נידונו אתמול (שלישי) ל-30 שנות מאסר כל אחד. השופטת ולרי קפרוני גזרה את העונש בבית המשפט הפדרלי במנהטן, לאחר שהשלושה הורשעו בסחר במין ובשורת עבירות מין חמורות, לרבות עבירות נגד קטינות. שניים מהאחים, אורן וטל, היו בעבר מהשמות הבולטים בשוק הנדל"ן היוקרתי בארצות הברית.

התביעה ביקשה לגזור עליהם מאסר עולם, ואילו ההגנה ביקשה להסתפק ב-15 שנות מאסר. מלבד עונש המאסר, נגזרו על השלושה עשר שנות פיקוח של קצין מבחן אחרי שחרורם, וקנסות כבדים: 300 אלף דולר לכל אחד מהתאומים אורן ואלון, ו-350 אלף דולר לאחיהם הבכור טל. על אורן הוטל גם חיוב נוסף של 50 אלף דולר בעקבות הרשעתו בעבירת ניצול מיני של קטינה. השלושה יידרשו להשתתף בתוכניות טיפול לעברייני מין במהלך מאסרם.

"המעשים שלכם היו מפלצתיים"

במהלך הדיון תיארה השופטת קפרוני את האחים כדמויות מתוך הסיפור "ד"ר ג'קיל ומיסטר הייד". מצד אחד, גברים שתוארו בפניה כבני משפחה אוהבים. מצד שני, מי שהורשעו בפגיעות מיניות קשות בנשים לאורך שנים.

האחים אורן, אלון וטל אלכסנדר באיור מבית המשפט במנהטן | צילום: REUTERS/Jane Rosenberg

"המעשים שלכם היו מפלצתיים", אמרה השופטת. היא דחתה את ניסיונם של האחים להציג את הנישואים והאבהות כהוכחה לכך שהשתנו, והבהירה כי היא מתקשה להאמין שחיי המשפחה הפכו אותם מטורפים מיניים לגברים למופת. עם זאת, היא החליטה שלא לגזור עליהם מאסר עולם, משום שלא שללה את האפשרות שישתקמו בעתיד.

לפני מתן גזר הדין נשמעו הצהרות של נפגעות, שתיארו את הנזק שהתקיפות הותירו בחייהן. מאיה מילר (שם בדוי), שהעידה כי נאנסה בידי טל, אמרה: "אני נושאת בתוכי הלוויה שקטה". אוליביה ליין, שהעידה נגד אורן, פנתה ישירות אל האחים: "אתם חלשים. אתם חסרי אנושיות. מעולם לא היה לכם כוח, ותראו אתכם עכשיו".

יותר מ-70 נשים דיווחו על פגיעות

ב-9 במרץ הורשעו האחים בעשרה סעיפי אישום בסך הכול, בהם קשירת קשר לביצוע סחר במין ועבירות מין נוספות. במהלך המשפט העידו 11 נשים על תקיפות שהתרחשו לאורך שנים.

לפי הודעת משרד המשפטים האמריקני, האחים ניצלו את כספם, מעמדם החברתי וקשריהם כדי לפתות נשים באמצעות מסיבות, נסיעות וחיי יוקרה. לאחר מכן סיממו ותקפו אותן מינית. לפי התביעה, יותר מ-70 נשים טענו כי הותקפו בידי אחד האחים או יותר, אם כי לא כל המקרים נכללו באישומים שבהם הורשעו.

השחקנית לקסי זטל, מקורבנות האחים אלכסנדר, משוחחת עם עיתונאים מחוץ לבית המשפט במנהטן, 27 באוקטובר 2026 | צילום: AP Photo/Yuki Iwamura

הנשים וההורים לא הגיעו

מי שבלטו בהיעדרם מהדיון היו הוריהם של האחים, אורלי ושלומי אלכסנדר, וכן נשותיהם של אורן ואלון. לפי ה"ניו יורק פוסט", האח הבכור ניב היה בן המשפחה היחיד שנכח באולם.

עורכת דינו של טל הסבירה כי האחים ביקשו מהוריהם שלא להגיע כדי לחסוך מהם את המעמד. אורן נשוי לדוגמנית הברזילאית קמילה הנסן, ואלון לדוגמנית הישראלית שני זיגרון. השתיים נכחו במהלך המשפט, אך נעדרו מהדיון בגזר הדין. גם אריאל, אשתו בנפרד של טל, שהגישה בקשת גירושים, לא הגיעה.

האחים אורן, אלון וטל אלכסנדר באיור מבית המשפט במנהטן |

שלושת האחים ביקשו מהשופטת להקל בעונשם, תוך שהם מדברים על משפחותיהם ועל ילדיהם. אורן הזכיר את בנו ואמר: "הבן שלי זקוק לי, ואני צריך להיות שם בשבילו". אלון, שדיבר על שתי בנותיו, אמר: "אני מפחד להפוך לאבא שנמצא רק בתמונות".

טל הביע חרטה על התנהגותו בעבר, אך הבהיר כי אינו מודה בעבירות שבהן הורשע. גם שני אחיו המשיכו להכחיש שסיממו או אנסו נשים.

השופטת לא השתכנעה. היא גם הסתייגה מבקשתם לרצות את עונשי המאסר באותו מתקן כליאה, משום שלדבריה הם משפיעים זה על זה לרעה. ההחלטה הסופית על מיקום כליאתם נתונה לרשויות בתי הסוהר.

האחים אלכסנדר | צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של אורלי אלכסנדר

מחיי היוקרה לשלושה עשורים בכלא

לפני שהתפוצצה הפרשה היו אורן וטל מהשמות הבולטים בשוק הנדל"ן היוקרתי בארצות הברית. הם עבדו עם לקוחות מפורסמים, בהם קים קרדשיאן וקניה ווסט, והיו מעורבים בעסקאות בשווי מאות מיליוני דולרים. אלון, אחיו התאום של אורן, עבד בעסקי האבטחה של המשפחה.

חייהם השתנו עם מעצרם בדצמבר 2024. מאז הם מוחזקים במעצר, ולאחר הרשעתם במרץ האחרון, אתמול הגיע גם גזר הדין.

ההליך המשפטי עדיין לא הסתיים. פרקליטיהם הודיעו שבכוונתם לערער, והשלושה מתמודדים גם עם תביעות אזרחיות ועם הליך פלילי נוסף בפלורידה.

עורך הדין אלן דרשוביץ | צילום: איי.פי.

בספטמבר דיווח ה"ניו יורק טיימס" כי משפחת אלכסנדר שכרה את שירותיו של עורך הדין אלן דרשוביץ, בין היתר במסגרת בחינת האפשרות להשיג חנינה נשיאותית. דרשוביץ אישר שהוא עובד עבור המשפחה, אך הבהיר כי לא שוחח על התיק עם הנשיא דונלד טראמפ.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו