הנסיך הארי עדכן: המלך צ'ארלס מרגיש טוב

אחרי האיחוד המשפחתי בבריטניה, הארי הגיע לאירוע בניו יורק, החמיא במפתיע לצלמים וסיפר מה שלום אביו

הנסיך הארי והמלך צ'ארלס. צילום: הארי: Evan Agostini/Invision/AP, צ'ארלס: Chris Jackson / Getty Images, עיבוד תמונה: ForReal

ימים ספורים אחרי הביקור המשפחתי בבריטניה, הנסיך הארי כבר חזר לשטיח האדום. ביום חמישי, 16 ביולי, הוא הגיע בהפתעה לגאלת טיים 100 ספורטס בניו יורק, שם זכה להוקרה על הפעילות שלו למען משחקי האינוויקטוס. לצד הנאום על ספורט ושיקום, הגיע גם העדכון שסלבס מלכותיים מספקים במשורה: מה שלום המלך צ'ארלס

הנסיך הארי הפתיע את הצלמים

כשהצלמים קראו להארי להביט לעבר המצלמות, הוא עצר וחייך. "אני חושב שזו קבוצת הצלמים המנומסת ביותר שפגשתי בחיי", אמר, לפני שהרים אגודל ונכנס לאירוע.

המחמאה לא היתה מובנת מאליה. הארי מנהל כבר שנים מערכת יחסים עכורה עם חלקים בתקשורת הבריטית, והרבה לבקר את היחס אליו, לאמו הנסיכה דיאנה ולבני משפחתו.

הנסיך הארי בניו יורק, 16 ביולי 2026, צילום: Manny Carabel/Getty Images/AFP

העדכון על המלך צ'ארלס

לפי מקור ששוחח עם פייג' סיקס במהלך הגאלה, הארי אמר לאורחים כי אביו "מרגיש מצוין". המלך צ'ארלס הודיע בפברואר 2024 כי אובחן בסרטן, אבל הארמון לא פרסם פרטים מלאים על סוג המחלה. 

האמירה הגיעה אחרי ביקור משפחתי נדיר בבריטניה. לפי פייג' סיקס, המלך צ'ארלס והמלכה קמילה אירחו בבית הייגרוב את הארי, מייגן מרקל ושני ילדיהם, הנסיך ארצ'י והנסיכה ליליבת. לפי אותו דיווח, זו היתה הפעם הראשונה שבה המלך פגש את נכדיו מאז 2022.

המלך צ'ארלס, צילום: AFP

הארי סיפר גם שמרקל והילדים שמחים לחזור הביתה לקליפורניה. על ארצ'י וליליבת הוסיף בחיוך: "הילדים גדלים כמו עשבים".

"ספורט הוא גם רפואה"

הארי הגיע לגאלה כדי לקבל הוקרה על הקמת משחקי האינוויקטוס, המיועדים לחיילים וליוצאי צבא שנפצעו או חלו במהלך שירותם. בנאום שלו אמר שהשירות הצבאי עיצב את הזהות שלו, ותיאר את הספורט ככלי שעוזר לאנשים לבנות מחדש ביטחון, תקווה ותחושת שייכות.

"ספורט הוא לא רק בידור ותחרות, הוא גם רפואה", אמר. לדבריו, הרעיון להקים את משחקי האינוויקטוס התגבש אחרי שצפה במשחקי ווריור בארצות הברית בשנת 2013 וראה את ההשפעה שלהם על המשתתפים.

הנסיך הארי בניו יורק, 16 ביולי 2026, צילום: Evan Agostini/Invision/AP

ומה עם המונדיאל

לפני הנאום נשאל הארי גם על הפסדה של אנגליה 2:1 לארגנטינה בחצי גמר מונדיאל 2026. כשנשאל אם התאכזב, השיב במילה אחת: "כמובן". אנגליה הודחה אחרי שספגה שני שערים בדקות הסיום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו