הכפילה הנוצצת: טיילור סוויפט עושה היסטוריה

היא שברה שיאים במוזיקה, בקופות ובכרטיסים, ועכשיו גם בפסלי שעווה. מאדאם טוסו חוגגים את סוויפט עם 13 דמויות חדשות שיגרמו לכם לחשוב פעמיים מי כאן האמיתית

טיילור סוויפט. צילום: Photo by CHANDAN KHANNA / AFP

טיילור סוויפט שוברת שיא נוסף, והפעם לא על במות, אלא במוזיאון השעווה הנודע מאדאם טוסו. הרשת הכריזה על השקה גרנדיוזית של לא פחות מ-13 פסלי שעווה חדשים של הכוכבת, כולם בהשראת הופעותיה האייקוניות מסיבוב ההופעות ההיסטורי "The Eras Tour". מדובר במהלך חסר תקדים בתולדות המוסד הבריטי בן ה-250 שנה, ובהשקה הרחבה ביותר בתולדותיו לאמן בודד.

אם תהיתם למה דווקא 13, זה ממש לא מקרי. מדובר במספר המזל הידוע של סוויפט, שלמדה כבר מזמן להפוך כל סימן אסטרולוגי, גחמה מספרית או רגע רנדומלי בציר זמן לקרנבל מסחרי. כל אחד מהפסלים מייצג אלבום אחר בקריירה של טיילור, תוך שחזור מדויק של תלבושות מההופעות עצמן.

טיילור סוויפט, צילום: מאדם טוסו

לצורך הפרויקט השאפתני, המוזיאון שיתף פעולה עם בתי אופנה מהשורה הראשונה כמו רוברטו קוואלי, זהוהיר מוראד, אתרו, ויוויאן ווסטווד ואפילו כריסטיאן לובוטן. המוזיאון פרס את הדמויות ב-13 ערים ברחבי ארבע יבשות, כולל לונדון, ניו יורק, בודפשט, הונג קונג, סידני ועוד. כן, טיילור (כמעט) בכל פינה על הגלובוס.

פסלים על פי אלבום

הפרויקט כולל כמה מהלוקים האייקוניים ביותר בתולדות סוויפט, ואם אי פעם פנטזתם להצטלם עם הכוכבת בלוק האהוב עליכם, עכשיו זו ההזדמנות.

הוליווד קיבלה את דמות ה-Speak Now, עטופה בשמלת נשף סגלגלה עם חצאית טול בגוון אומברה, בעיצובם המחודש של Nicole + Felicia. בלאס וגאס, הדמות מתקופת Fearless לובשת את שמלת המיני הזהובה והמתנפנפת בעיצובו של רוברטו קוואלי, אותו לוק נוצץ שטיילור עצמה לבשה על הבמה.

טיילור סוויפט, צילום: מאדם טוסו

בניו יורק, הכוכבת נכנסת לזירה בגרסת Midnights, עם ז'קט טינסל צבעוני, חליפת פייטים כחולה של זהוהיר מוראד וארשת פנים דרמטית למדי. באורלנדו מציבה סוויפט את עצמה מחדש בתור נחש על עקבים, בלוק האפל והעוצמתי של Reputation, קטסוט שחור מנצנץ עם הדפס נחש מרהיב, כמובן בעיצוב רוברטו קוואלי.

ואם זה לא מספיק רומנטי עבורכם, הדמות שמוצגת בנאשוויל מביאה את רוח Evermore, עם שמלה ארוכה וזורמת בצבע חרדל, בעיצוב בית האופנה אתרו.

טיילור סוויפט, צילום: מאדם טוסו

מהפכה תרבותית או אובססיה עולמית?

לדברי לורה שארד, מנהלת המותג העולמית של מאדאם טוסו: "13 דמויות, זה מספר המזל של טיילור, הן הדרך שלנו לחגוג את ההצלחה הפנומנלית של סיבוב ההופעות ולהגיע לכמה שיותר מעריצים ברחבי העולם. אנחנו יודעים שהם יאהבו את זה לא פחות מאיתנו".

כ-40 אמני שעווה עבדו על הדמויות במשך 14 חודשים. מדובר בעבודת פרטים מהפנטת, משיער מלאכותי שמושתל אחד-אחד, דרך עיצוב הבעות פנים מדויקות ועד תיעוד מושלם של כל פאייט, תפר וחרוז בכל לוק.

טיילור סוויפט, צילום: מאדם טוסו

ההשקה הזאת מצטרפת לרגע שבו טיילור סוויפט הפכה רשמית לא רק לאייקון מוזיקלי אלא גם לדמות קאנונית של תרבות עכשווית. סיבוב ההופעות שלה הכניס יותר מ-2.2 מיליארד דולר והפך אותה לאדם הראשון שהפך למיליארדר בזכות מוזיקה בלבד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו