בתו של טום הנקס: 'ילדות אלימה'
חצר מלאה בצואה, אב מבולבל ואמא עם פרנויות: הבת של טום הנקס פותחת הכול בספר חדש ולא חוסכת בפרטים
סיפור החיים שלאליזבת' אן הנקס, בתו של כוכב הקולנועטום הנקס– נחשף לראשונה. מגזיןPEOPLE, מפרסם קטעים בלעדיים מתוך הספר החדש שלה על האמת המטלטלת מאחורי ילדותה, הסודות של אמה המנוחה – והפעם ההיא בה אביה לא הצליח למצוא אותה ואת אחיה.
ב-2019 יצאה למסע ברחבי ארה"ב במטרה לגלות פרטים על אמה,סוזן דילינגהאם, שנפטרה מסרטן ריאות בשנת 2002, כשהיתה בת 49 בלבד. המסע הזה הפך לספר חדש בשם The 10: A Memoir of Family and the Open Road, ובו היא מספרת לראשונה על השנים הקשות, הבלתי פתירות, שהותירה האם אחריה.
"לא היינו בבית הספר, והוא נאלץ לחפש אותנו"
טום הנקס (68) וסוזן הכירו כששניהם היו סטודנטים באוניברסיטת סקרמנטו סטייט בשנות ה-70, ונולדו להם שני ילדים:קולין(47) ואליזבת'. כשהשניים התגרשו ב-1985, סוזן קיבלה את המשמורת, והילדים נהגו לבקר את טום בסופי שבוע ובחופשות. אבל אז – קרה דבר מפתיע: סוזן החליטה לעבור מלוס אנג'לס לסקרמנטו ללא הודעה מוקדמת.
"אבא שלי בא לאסוף אותנו מבית הספר, ואנחנו לא היינו שם", מספרת אליזבת'. "מסתבר שלא היינו שם למשך שבועיים, והוא ניסה לאתר אותנו".
לטענתה, לאמה לא היה אבחון רפואי רשמי, אבל היא משוכנעת שהיא סבלה מ"הפרעה דו-קוטבית עם פרנויה קיצונית ואשליות".
"המקרר היה מלא באוכל פג תוקף – והחצר הייתה מלאה בצואה"
אליזבת' מתארת את החיים בבית של אמה בתור כאוס מתמשך. מגזין PEOPLE חשף קטע מהספר החדש שייצא לאור בעוד ארבעה ימים:
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו"התקופה בין גיל 5 עד 14 היתה מלאת בלבול, אלימות, הזנחה וחוסר באהבה. ככל שחלפו השנים, החצר האחורית התמלאה בצואה של כלבים, עד שלא יכולתי להסתובב בה. המקרר היה ריק, או מלא במזון פג-תוקף. יום אחד, כבר לא יכולתי לסבול את זה, ועברתי ללוס אנג'לס בכיתה ז'. הסכם המשמורת עליי בעצם התחלף. בשנה האחרונה שלי לתיכון, היא התקשרה ואמרה 'אני גוססת'".





