יין ביכורים

אין שולחן חג בלי גבינות, ואין גבינות בלי יין • היינות הלבנים החדשים של בציר 2012, הפינה לשיפוטכם

צילום: עמרי מרון // ברבדו שרדונה 2012

1. ספרה, White Concepts, סוביניון בלאן 2012 

ספרה הוא יקב חדש המתמחה ביינות לבנים, שאותו מוביל היינן דורון רב־הון - איש יקבי עמק האלה לשעבר. יין הביכורים של ספרה, לפחות מבחינתי, נעשה מענבי ספסופה שבגליל העליון ועבר תסיסה ארוכה וקרה. הוא אלגנטי, נעים לשתייה ובעל ריחות מעודנים של פרי טרי ופרחים, המלווים בנגיעה מעושנת. יש לו מגע עגלגל ומפנק, טעמים מאוזנים להפליא וסיומת רכה. המחיר: כ־95 שקלים. 

2. אמפורה, רייטון, סוביניון בלאן 2012

היין נעשה מענבי שתי חלקות - האחת בצפון עמק קדש בגליל העליון והאחרת ברמת הגולן. זהו יין בהיר מאוד, שקוף כמעט, עם ריחות רעננים של תפוחים ירוקים, פירות טרופיים והדרים. המגע שלו עם החך עשיר ומאוזן והסיומת ארוכה ואלגנטית. יין מרשים, מורכב ומהנה שיכול להתאים למגוון גדול של מנות. המחיר: כ־95 שקלים.

3. בנימינה, רזרב שרדונה Unoaked 2012 

כל מי שלא מאמין שאפשר ליהנות משרדונה חד וצנוע בלי ריחות של וניל ועץ חדש, מוזמן לטעום את היין הזה. הוא נעשה מענבים שגדלו בהרי ירושלים ולא ראה חבית. יש לו ריחות מעודנים של פירות לבנים, הדרים ומעט מינרלים, טעמי פרי מרעננים, חמיצות טובה וסיומת יבשה. מתברר שאפשר גם בלי עץ. וזה אפילו טעים. כשר. המחיר: כ־85 שקלים.

4. רקנאטי ספיישל רזרב לבן 2011

יין הדגל הלבן של יקב רקנאטי, עשוי מענבי ויונייה ושרדונה מכרם מנרה ומענבי גפנים בוגרות, מחלקת סוביניון בלאן בכרם בן זמרה. הוא התיישן שמונה חודשים בחביות עץ מבורגון ולא עבר תסיסה מלולקטית, כדי לשמר את אופי הפרי ואת החמיצות הטבעית. יין מורכב ואלגנטי עם גוף מלא וסיומת ארוכה. כשר. המחיר: כ־150 שקלים.

5. תבור, אדמה ויונייה 2012

הוא מתחיל נחמד, בריחות מעודנים של משמש, פרחים ומעט פרי טרופי, אבל כשהוא מגיע לפה הוא מוריד את הכפפות ומתפוצץ, עם טעמי פרי בוסריים ומגע מלא, עשיר ומחוספס. יהיו כאלה שיאהבו אותו פחות ויהיו כאלה שיאהבו אותו יותר - אני למשל - אבל זה בהחלט לא יין שאפשר להתעלם ממנו. המחיר: כ־70 שקלים. 

6. ברבדו שרדונה 2012

השרדונה של ברבדו, ששני שלישים ממנו תססו בחביות עץ, ממשיך להיות אחד מיינות השרדונה המוצדקים בישראל. יש לו ריחות נעימים של מלונים, תפוחים ירוקים ומינרלים, טעמים מאוזנים וחמיצות נעימה. החבית אמנם נמצאת שם לאורך כל הדרך, אבל בדיוק במקום שמאפשר לה להוסיף ליין נפח בלי להשתלט על טעמי הפרי ובלי לפגוע ברעננות. המחיר: כ־95 שקלים. 

7. טוליפ, לבן 2012

המגזין של רוברט פרקר, ממבקרי היין החשובים בעולם, העניק לו את הציון 90, ציון המגיע ליינות מצוינים בעלי מורכבות ואופי. הוא נעשה מ־70 אחוזי גוורצטרמינר ו־30 אחוזי סוביניון בלאן, ויש לו ריחות מתפרצים של פרי טרופי, מי ורדים, עשב קצור והדרים, טעמי פרי רעננים וחמיצות טובה. מהנה ומורכב. כשר. המחיר: כ־70 שקלים. 

8. כרם מונטיפיורי, לבן 2012

זוהי הופעת הבכורה של כרם מונטיפיורי, היקב החדש שהקימו צאצאיו של השר מונטיפיורי. מונטיפיורי לבן 2012 נעשה במתקנים של יקב מוני על ידי היינן סם סורוקה, מ־70 אחוזי ענבי קולומברד ו־30 אחוזי שרדונה מהרי יהודה. יין נעים ולא מתחכם, עם ריחות פרי טרופי ומי ורדים, גוף קליל וסיומת רכה. כשר. המחיר: כ־70 שקלים. 

9. פלאם, בלנק 2012

בלנד של שרדונה וסוביניון בלאן מהרי ירושלים, שמציע, כרגיל, את כל מה שטעים בשני הזנים האלה. יש לו ריחות של עשב קצור ופרי טרופי, טעמי פרי טרי וחמיצות מרעננת. לא נותר לי אלא לחזור על מה שאמר עליו נשיא ארה"ב ברק אובאמה, כששתה אותו בזמן ביקורו בישראל: "That's good wine". כשר. המחיר: כ־80 שקלים. 

10. שטרן, סוביניון בלאן 2012

שטרן הוא יקב משפחתי לא גדול שנמצא בקיבוץ תובל שבגליל. בכל מה שקשור ליינות לבנים, הציפיות שלי מיקבים משפחתיים לא גדולים הן די נמוכות, אבל לשמחתי הרבה הופתעתי. היין, שנעשה מענבי כרם כישורית שבגליל, הוא נקי ורענן, ויש לו ריחות טובים של פרי טרופי ועשב, גוף עגלגל וחמיצות נעימה. המחיר: כ־85 שקלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר