עוגות בחושות פרווה, לא מה שחשבת | ישראל היום

עוגות בחושות פרווה, לא מה שחשבת

עוגות וקינוחי פרווה נתפסו בעיני רבים כדבר נחות ולא טעים במיוחד. מאז עברו הרבה מים בנהר, שיטות האפייה השתנו, הטכנולוגיות השתפרו, המרכיבים השתבחו וכפועל יוצא, קיים היום מגוון עשיר וטעים של עוגות פרווה ועוגות בחושות פרווה בפרט
פורסם ב:
0
  • צילום: איתנס' קולקשן

הרשו לנו לבשר לכם שהמהפכה הושלמה. כל ישראלי מכיר את הסטריאוטיפ שיש על כך שקינוחי פרווה הם טפלים. אבל אנחנו כבר מזמן לא בשנות השמונים והיום תחום הקינוחים ללא חלק עלה לדרגת שלמות. בזכות פיתוחים טכנולוגים, עולם הקולינריה הצליח לשדרג את התזונה מן הצומח ותחום הקינוחים הוא מאלו שזוכים לעדנה מחודשת. מה שבעבר היה נחשב לבחירה מאולצת כדי לעמוד בתנאי כשרות הפך באחת למעדן מלכים. עוגות בחושות פרווה הן כיום דבר נפוץ ברחבי העולם והחידושים המדהימים בתחום יגרמו לכך שאם לא יגידו לכם שאתם אוכלים עוגות פרווה בחושות אין מצב שהייתם יודעים לזהות זאת בעצמכם.


עוגות פרווה בחושות? עוגות פרווה טעימות!

קונדיטורית איתנ’ס היושבת ביבנה מתמחה כבר שנים ארוכות בייצור של עוגות בחושות מעולות שבמקרה הן גם עוגות פרווה. כבר מתחילת הדרך הבינו באיתנ’ס איך לפצח את הסוד של אפייה ללא מוצרי חלב, אך במרוצת השנים השיטות שלהם רק הלכו והשתכללו. כדי להבין בצורה הטובה ביותר את המהפכה שעברה על בעולם העוגות בחושות פרווה, התיישבנו לשיחה עם שני הקונדיטורים הראשיים של “קונדיטורית איתנ’ס” וחזרנו עם מספר רב של תובנות.


“אצלנו במשפחה תמיד היה מקום של כבוד לקינוחים וגם אם היה מדובר על ארוחה בשרית, תמיד היה ידוע שהקינוח עומד להיות הדבר האמיתי. אבל לעומת זאת אני זוכר שכשהיינו הולכים לאולמות אירועים, כל פעם מחדש התאכזבתי מרמת הקינוחים שרק ניסו לחקות דברים שהם לא יכולים להיות. מהחוויה הכמעט טראומתית הזו צמח הרעיון להביא לעולם קינוחי פרווה שיהיו קודם כול טעימים ורק לאחר מכן פרווה.”


ואכן ההצלחה של איתנ’ס לא איחרה לבוא והמקום נעשה אבן שואבת עבור כל אדם שמחפש עוגות פרווה בחושות וטעימות. “ככל שחלפו השנים וראינו שקהל הלקוחות שלנו הולך וגדל הבנו שאנחנו צריכים לגוון ולרענן את ההיצע שלנו. מבחינתנו הצעד הזה היה גם זה שממנו אין דרך חזרה. אחרי שאתה מייצר פחזניות ועוגות גבינה שגם החילונים הגמורים ביותר קונים רק כי זה טעים להם אתה יודע שעשית משהו בעולם… אבל עד היום מבחינתנו הגביע הקדוש זה להכין עוגות בחושות לשבת. זה מה שמחזיר אותנו הביתה, לימי שישי בצהריים כשהיינו ילדים וכל הבית התמלא בריחות של עוגות פרווה בחושות”.


התהליך שהופך עוגות פרווה בחושות למצוינות

“כדי לייצר עוגות פרווה מצוינות צריך להבין את הכימיה של הדברים, זה לא סתם להגיד שאני רוצה להחליף את החמאה במרגרינה וזהו. בעבר היה נהוג לחשוב שאי אפשר לייצר עוגות פרווה טעימות, אבל גם אז זה לא היה נכון. הבעיה הייתה שהתפיסה הרווחת הייתה שהקינוח לא חשוב בארוחה, שהדבר הכי חשוב זה הסטייק במנה העיקרית. אבל כחלק מהשינויים שעוברים על החברה שלנו, אנחנו מעניקים יותר ויותר כבוד לאוכל. מספיק שנסתכל באינסטגרם ונראה אוכל מרהיב מבצבץ מכל פינה. אז מה שקרה, באופן טבעי, היה שגם הקונדיטורים התחילו לחשוב על דרכים לשדרג את הקינוחים ואת העוגות”.


“התהליך הזה חלחל גם לעולמות שלא בהכרח נמצאים באינסטגרם וכך גם אנשים שאין להם טלוויזיה בבית התחילו להבין שמגיע להם עוגות פרווה טעימות. למזלנו, האסטרטגיה שלנו תמיד הייתה לשאוף למצוינות ולא להסתפק רק בלייצר עוגות, רצינו להכין את העוגות הטעימות ביותר שאפשר וכל הזמן בדקנו דרכים חדשות והמצאנו מתכונים לעוד עוגות ועוד מאפים. אז כל נושא החידושים ותשומת הלב הזו רק עזר לזרקור למצוא אותנו כי המוצרים שלנו לא היו צריכים שינויים שישפרו להם את הטעם כדי להיות פרווה, הם כבר היו טעימים ופרווה”.


איך הופכים עוגה לפרווה

  • במקום חמאה – יש הרבה אפשרויות להחליף חמאה כאשר הקלאסית והמתבקשת היא מרגרינה. אך נגד הערכים התזונתיים של המרגרינה יש חילוקי דעות ולכן נלך על חלופה אחרת. השתמשו בשמן קנולה שאין לו טעמי לוואי (85% מתוך מה שכתוב – למשל כתוב 100 גרם חמאה אז השתמשו ב-85 גרם שמן) או בשמן קוקוס שהיתרון שלו מגיע בדמות המוצקות שלו (בשמן קוקוס החליפו רק 75% מהכתוב במתכון).
  • במקום חלב – בזכות כמויות תחליפי החלב שיש בשוק, ההחלפה הזו הפכה לקלה ביותר. רק חשוב שתשימו לב לטעם החלב שאתם מחליפים כי לכל תחליף יש טעם אחר שישפיע על טעמה הסופי של העוגה.
  • במקום שמנת מתוקה – מובן שאפשר להשתמש בשמנת צמחית, אך יש כאלו שמעדיפים להשתמש בקרם קוקוס שישב במקפיא. ההתגבשות של קרם הקוקוס הופכת אותו לפתרון נהדר אם רוצים להקציף את השמנת המתוקה.
  • במקום שמנת חמוצה – כאן כבר מדובר על הדבר שהכי קשה למצוא לו חלופה. לעוגות שמכינים בבית אפשר להשתמש בכל מיני פתרונות חלופיים, על פי העדפה אישית, כמו למשל: רסק תפוחים, מיצי פירות, טופו משי, חלב קוקוס עם קצת מי לימון.

בהתייחס לעובדה שתעשיית המזון התפתחה לאין שיעור בעשור האחרון כמו גם טכנולוגיות אוכל שהתפתחו, גם עולם הטבעונות שינה פניו לגמרי ובשנים האחרונות התחלנו להיות עדים למגוון המבורגרים טבעוניים, מאכלים ללא גלוטן שמעולם לא חלמנו שיהיו על המדף ועוד.


מאמרים נוספים בתחום ניתן למצוא באתר שלנו.


בשיתוף איתנס

האמור בכתבה כולל תוכן ומידע מסחרי/שיווקי , ומערכת ישראל היום אינה אחראית למהימנותו. פרסום התכנים והמידע המסחרי בכתבה אינו מהווה המלצה או הצעה מצד מערכת ישראל היום לרכוש ו/או להשתמש בשירותים או המוצרים בכתבה.

 
 

outbrain-article-desktop-side