כשהחורף בשיאו והימים הקרים מתמשכים ורודפים זה את זה, אמא שלי מתחילה לבשל עם שורש סלרי. זה מתחיל במרק עוף מסורתי במטבח שלה, שנוסף על פרוסות גזר ובצל אפשר תמיד למצוא בו פרוסות סלרי לבנות, או מרק ירוקים שבו מככבים קישואים, שפע עשבים ושורש סלרי, כמובן. וגם לכבודו של אבא שלי חובב הכרובית, יהיה מרק כרובית וסלרי. ההרגל שלה הפך שלי. אני מבקשת מציון הירקן שינקה רגבי אדמה לחים מעל גבעולי הסלרי העבותים, שיקרצף את השורש הלבן והסרבן ושיצרור לי זר. בבית, פרוסות של שורש ריחני ייצלו ארוכות בתנור בתבנית עוף חורפית עם ניחוחות משכרים של יין לבן וחרדל עוקצני, וקוביות סלרי עם כאלה של תפוחי אדמה, שומר ובצלים יתבשלו למרק סמיך ומחמם שקורץ לקלאסיקה הצרפתית. החומרים (ל-6 מנות): • 12 נתחי עוף (שוקיים, ירכיים) • 4 שורשי סלרי מקולפים • 2 בצלים מקולפים • 2 כרישות • 12 בצלים ירוקים (החלק הלבן עם מעט תפרחת ירוקה) • 12 שיני שום שלמות, מקולפות • 1 כוס יין לבן • 1/3 כוס שמן זית • 4 כפות חרדל דיז'ון גרגירים • 4 כפות דבש תמרים (סילאן) • מלח לפי הטעם • פלפל שחור גרוס לפי הטעם אופן ההכנה: 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. 2. פורסים את הירקות לפרוסות. מתבלים את נתחי העוף במלח ובפלפל. 3. מערבבים בקערה גדולה יין, שמן זית, חרדל, סילאן, מלח ופלפל. 4. מעבירים אל הקערה את העוף ואת הירקות ומערבבים היטב. 5. שמים בתבנית, מכסים ביריעת אלומיניום וצולים בתנור במשך כשעה. 6. מסירים את יריעת האלומיניום וצולים במשך כ-15 דקות נוספות עד שמשחים. מדי פעם בפעם מערבבים את תכולת התבנית. החומרים (ל-6 מנות): • 3 תפוחי אדמה מקולפים • 3 ראשי סלרי מקולפים • 1 כרישה גדולה • 1 בצל מקולף • 2 ראשי שומר • מלח לפי הטעם • פלפל שחור גרוס לפי הטעם אופן ההכנה: 1. חותכים את כל הירקות לקוביות, שמים בסיר וממלאים במים רק עד כדי כיסוי הירקות. 2. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה במשך כ-45 דקות נוספות על אש קטנה. 3. בעזרת מוט מעבד מזון טוחנים את המרק. מתבלים במלח ובפלפל שחור. אפשר לעדן את המרק בכמה קוביות של חמאה קרה לפני ההגשה: מערבבים בעזרת מוט מעבד המזון עד שהחמאה מתמזגת במרק.
מחלף שורש
ריחני ובעל טעם עז, מתבל הסלרי כל תבשיל
Load more...
